Meni je Gavita bila u igri ali sam na kraju odustao zbog topline ljeti koju na zalost ne mogu skinuti na neku prihvatljivu temperaturu pa sam odlucio nabaviti LED koji osjetno manje grije.
U uzem izboru su bili Spectrum King 400, TGL 220 (todogrowled, upgrade sa cxb 3590 ) i Hans. Box je 120*120*200.
Od Spectrum Kinga sam odustao kada sam vidio cijenu od 1500 eura.
Ostali TGL 220 i Hans.
Poslao sam mail u Todogrowled i kod Hansa koliko je dovoljno panela da mi pokriju box.
Odgovor od Hansa sam dobio u roku sat vremena i kaze da ce dva biti dovoljna. Iz TGL-a su mi odgovorili nakon tjedan dana i takodjer rekli da su dva taman.
TGL -220 (sa upgrejdom na bolje ledice) 900 eura, dva Hansa 500 eura.
Odlucio sam se na Hansa i narucio 2 komada. Stigli u roku 8 dana, montirani u box. Kada sam isao mjeriti svjetlo luxmetrom dosta pada intenzitet svjetla van panela i zakljucio da bi tri bila ok, a 4 taman da pokrijem cijeli box bez da se pitam jel negdje fali svjetla. I tako narucio jos dva - znaci ukupno 4 i to bi trebalo radit do jaja.
4 su mozda overkill, al bolje da ima viska svjetla nego da fali (uvjerio se u to u outdoor growu).
Mislim da mi ni TGL ne moze tako pokriti kao 4 Hansa.
Napominjem jos jednom, osudjen sam na LED jer mi je problem hladjenja prostorije (stan u stambenoj zgradi), a klimu u tu sobu di je grow box ne mogu staviti.
Kineski led-ovi mi nisu bili u igri i njih nisam ni gledao.
Kao sto sam vec napisao u temi "predstavite se", dosada sam toliko love ostavio dil...a na cesti za vutru (trebalo za lijecenje u familiji) da mi je ovo kikiriki (ne zelim zvucati bahato jer nisam takva osoba, al kad vas deru ko mladog majmuna u jednom trenutku covjek popizdi) mada nije ovo ni malo jeftino.
Uskoro krece grow pa cu vidjet sta Hans moze.