negdje sam pročitao da kad se smanji napon na driveru, tj kad smanjiš izlaznu jačinu - da i svijetlo bude "bijelije", tj više prema 4000K. Ne znam jel to istina.
To je kolega Lovetogrow primjetio, ali nije istina, jer ljudsko oko to ne vidi. Kad se smanji intezitet, normalno, da če oko vidjet na taj način. Ali, spektar ostaje isti 100%!
Nebi radili COBove sa dimmanjem spectra, jer to funkcionira na način, da ima čipove od 5000k i od 2700k i dva kanala. Svaka boja na jednom kanalu i kako pojačaš jedan, tako se dimma i boja!
Zeusa isto kad smanjiš, kao da lagano promjeni boju u hladniju. Znači prema gore(s 3500k na 4000k),ali to samo oko vidi, a spektar ostaje isti!
Pogle novi Zeus sa preko 600 dioda i 5 kanal. Ima sve UVa i b, IR, ali na istoj ploči kao 380xt
A drugi model ima dva spektra
https://www.led-tech.de/de/ZEUS-616-XT-Duo-High-Performance-KIT-B-3000-6500.
Nije predviđeno, da sve diode rade, nego za vegetaciju i cvat ne treba mjenjat ploče. Jedna nije problem, ali kad ih je više u sistemu, onda je sranje!
Misliš 50w LED-a po biljci ili? Šta nije to malo za prostor od 40x160cm, tj 0.64m2?
Moja greška!
Mislio sam, da imaš manji box. Ne znam, negdje sam pročitao, a vjerojatno netko drugi
Gle, kako si planirao, to bi bilo idealno. Imaš dobar prostor i 200w COB ova ti je dovoljno(4×50w). Jedino, nisam shvatio jel imaš drivere ili ih misliš radit? Neki su od napajanja za komp, uspjeli složit, ali imaš jeftinih drivera. Nemaju funkcije ko ELG, HLG i sl.ali su duplo jeftiniji!
Ja imam ovakvih drivera i mislim, da mogu gonit COB, samo su CC driveri od 600ma,a volti su od 57v do 104v,tu negdje...
Radi bih za vege uz svaki cob pustio koju običnu led sijalicu sa 6000k. Ili se ne bih sa time opterečivao.
Slično i ja radim, samo ubacim stripove, ali dođe na isto... Stvar kod sijalica je, što imaju taj ac driver, koji izvlači 20% snage, ako i toliko. Na taj način, dulje traju diode.... Može se sa sijalicama, dobit kvalitetno bilje, samo da su iste marke, jačine i boje. Za vegu oko 5000k,a za cvat 2700-3000k,pred kraj i niže cca 2200k.