Provjeri si te luxe preko mobilne aplikacije, skinuo sam ju neki dan da usporedim sa pravim lux metrom kojeg koristim godinama
Ona zuta zarulja? Aplikacija mislim? Ako je preko toga, s tim se i ravnam stalno. i recimo na ovom mjestu gdje sam okruzio bude do 50k, a po ostaloj povrsini 30-35k. Sad zasto mi dolazi do toga blage nemam. Ali na razmaku od 50cm imam taj problem preko 55cm se taj krug rasiri i nije tolika razlika prema ostatku boxa.
I ja sam na rubu flusha, ali nema smisla hranim ih light fkt ovaj put, hranim ih iskljucivo kad mi to daju do znanja, mozda i prekasno malo.
Izgledalo mi kao da se gellato locko ali kako sam udaljio svijetlo prestalo se siriti, izgleda kao boron nedostatak onako osuseni i uvrnuti listovi po vrhovima. Mislio sam da nemoze bit LB, ali ocito jest. Mislim vidis i sam na slici gore, meni to izgleda da svijetlo pali taj dio box. A i gellato je ocito genetski slabiji sto se tice svijetla, jer on je najdalje a najvise mi ga pali.
Skunk je cjeli tamno zeleni, nigdje nema pecnute listove osim na toj jednoj grani i ta grana je bljeđa dosta.
Ista stvar s gorilom ali nju sam i pecnuo zeru zadnje zalivanje. ali nisu 2-3 grane na tom mjestu izgubile boju zbog jace doze boosta.
Kazem vege sam ih gurao na 60cm sa 30% start i 40% do flipa bez problema, nakon flipa stavio sam opet na 60cm sa 60% i pustio bilje da se priblizi, na 50 je krenuo lb. Strech je trajao 5 tjedana ovaj grow, zivci su mi do ruba dosli vec, ko i bilje
Jedino mi vlaga varira ali ne vjerujem da ih visak vlage kuri odozgo.
EDIT:
Tako da je to u sustini qb a ne cob!
Malo samo isao prouciti phantom, i reci ti meni gdje si ti vidio da je to QB?
To je sasvim druga vrsta LED rasvjete, prva stvar hlađenje koje je drugacije izvedeno i hladi ledice 5x jace nego na QB-u samim time se postize veca efikasnost chipa, također phantomi imaju acrylne lece da se svijetlo rasprsuje u uglu od 120° da bi se sprijecilo upravo ono sto ja imam HOTSPOT. itd itd. ima ohoho razlike između QB-a i tvog svijetla za koje nisam nasao deklarirani naziv osim "optic led light" kao nova thenologija svijetla?
@Palma Neki novi princip svijetla, jer clasican "BOARD" nije, a ni sam proizvođać ne navodi apsolutno nigdje QB, nego "optic grow led light".. Leca ko i na svemu moze i nemora, ali bez nje mora blize biljci i lakse dolazi do burna.
Tvoje svijetlo ima adekvatno hlađenje, sto doprinosi tome da ne pali bilje.
Probaj bez hladnjaka pa ces vidit.
Na enfunu su nabili ledice bez adekvatnog hlađenja, ovaj heatsink nevrijedi nista, nebi se cudio da nije ni cisti aluminij u pitanju.. Bez venta na njemu mozes komotno razbit jaje i ispec..
A i iskreno neznam cemu se mjesas opce jer nemas ni savjet, ni pitanje u vezi teme o kojoj pisem, a to su enfun paneli.. S kojima ima puno zezanja, a za 10-30€ vise se uzme svijetlo bez ovih da prostis sranja. A i ulaziti u raspravu bez argumenata nema smisla.
Ovo pisem iskljucivo na temu obrazovanja i tome ako je neko u nedoumici enfun ili neki zeru skuplji, nek ide bolje na ovaj skuplji, a ne enfun koji nosi kasnije tonu zezancije oko podesavanja. Za vege su odlicni, u cvatu mi prave probleme. Ja sam se zaetio i kupio, a nemoraju i drugi pogrijesit. mislim da tome forum sluzi.