Odličan savjet što se tiče proizvođača, nije mi ni palo na pamet tako nešto, a što se tiče žarulje, ne mogu nigdje naći takvog izgleda sve su bulb-aste(ovako standardne) kužim zbog čega su ove zakon - jer usmjeravaju svo svijetlo prema biljkama.
E tako vec da, znao sam da mi nesto malo smrdi tu, i znam da Lumatek nebi muljao previše sa brojkama, izgleda da mi je onda za prostor 80x60x120 bolja opcija Attis 200 nego EG.. hvala na pojašnjenjuZato jer nisu za isti prostor, iste snage, niti rade na istoj wattaži!
Attis ti isto može dati preko 1000 ppfd, ali onda gledaš prostor i watte. Gledaš efikasnost, a ona je tu negdje...
Oba imaju 2.3 umol/s i tu vrijednost gledaš, ne ppfd....
Pogledaj razliku između Atisa 200w i Atisa 300w,ovaj od 300w ima 670 ppfd, a umol/s im je obojici 2.3 i to gledaš!
ES je predviđen za 100×100 cvat 120×120 box, dok je Attis 200 za 80×80.
Tako možeš mjerit panele koji su iste snage, ali imaju pro verziju. Lumatekov Zeus 600 i 600 pro imaju veliku razliku. Zeus 600 ima isto kao Attis, 2.3 umol/s, a 600 pro negdje 2,7umol/s. Ova dva EC i Attis nisu ni iste dimenzije, niti su iste wattaže!
Sad gledam i za EG su krivo upisali ppfd i umol/m²/s su podjelili sa ppfdPogledajte prilog 380969
Ovako se označava Pogledajte prilog 380970 njima je ppfd i umol/s vjerojatno samo nešto što moraju upisat, pa krivo napišu!
Uglavnom, EG je malo jači i za prostor 120×60,dok Attis može i m². Bilo bi bolje od 300w,ali oblik je važan, tako da mi specifikacije za EG nisu jasne. Glupo nabrijane... Attis je Lumatekov i vjerojatno radi toga, moraju iči provjereni brojevi! Po njihovom, EG je duplo jači od Attisa, a nije. 50w jači i to naplate!
Evo, najnoviji EG v2 i razbacuju se ciframa, kao kinezi 2017.
Pogledajte prilog 380971
Ovaj EG je dao malo krive specifikacije.
Ovdje ti piše, što je PAR, ppf i ppfd. Ako ti se čita
Što su PAR, PPF, PPFD i kako izvršiti mjerenje - LISUN
Nedavno su se ljudi počeli pozivati na PAR, PPF i PPFD kao načine mjerenja svjetlosti u aplikacijama za fotosintetičku rasvjetu. Svrha ovog članka je objasniti što znače ovi pojmovi, ispraviti neke uobičajene nesporazume i pomoći uzgajivačima da shvate kako se znanost iza ovih izraza može...hr.lisungroup.com
Pozdrav,box mi je (93x110x198).Biljka je stara nekih mjesec dana,ali je vrlo usporena zbog lose rasvjete..Cob boja svjetlosti 6.5k,300w i 24.000lm.Biljke su trebale ici pod Hps ali vec 10 ak dana mucim muku sa elektricarom koji bi mi to napravio(samo sam izgubio vrijeme i novac)a u medjuvremenu ih drzim pod led-om od 50w..zbog toga i ne napreduju kako treba.U kojem stadijumu ti je biljka? Koliki ti je box, koliko K i w ima cob posto su ovdje navedena 4 razlicita? Daj nesto jbt