@Slavol Žižek
Mjerač potrošnje električne energije P5821 na pregledan način omogućava mjerenje i praćenje potrošnje energije električnih uređaja. Na LCD zaslonu se ispisuju najbitniji podatci, dok za jednostavnu upotrebu brinu pregledni gumbi.
www.mall.hr
80kn, sa dostavom 100kn. Ja sam ovo uzeo radi drugih potrošaća u kući, pa sam testirao ovu žarulju. Zgodna stvar, 100kn je ništa, a kad ti drapi zamrzivač kao meni - dobro je izmjeriti prije nego platiš struje kao da imaš doma plantažu indoor uzgoja, a sve zbog zamrzivača. hahahaha
@COM5
Iskreno nisam niti pokušavao mjeriti druge žarulje, ova mi zapela za oko da vidim jel 18w. Kad ono nije ni 5w.
Sve me strah prikopčati panel sa svim tim žaruljama, ali budem danas da baš vidim koliko stvarne snage imam u boksu.
I dobro kažeš, recimo trenutno su mi sve žarulje vtac i nula problema.
Prije par dana prvi put kupio neku novu marku, tj u Offertisimi, 10kn komad od 10w 3000k.
Od 5 njih jedna odmah nije radila, ali vidjeli su se tragovi skidanja difuzora pa nisam reklamirao. Nije bio zalemljen komad, riješio sam doma ali nisam ju stavio u boks.
Točno bih mogao danas se fino naduvat i onda sjest pored boksa, skinuti po jednu od svakog proizvođača i da vidim koliko ove obične vtac itd fulaju.
Mislim grow ide, napreduje to fino, ali očito stvarna slabija snaga je odgovor zašto mi i na 25cm biljke ne budu spaljene. Ja imam na papiru 137w, ali ako uzmem u obzir ovaj gubitak od 13w samo na ovim kinezima, to je već 26w manje, jer imam 2x18w full spektar.
Nego - jel ima smisla ostaviti te full spektar na cvjetanju? Jel ima ikakve koristi to plavo svijetlo, IR i ostalo, ili mogu slobodno skinuti i staviti 3000k?
Logika mi govori da nije loše imati barem po par komada drugog spektra, pa tako ja na 12 žarulja - imam 2 full spektar i 2 žarulje 4000K. Ostale su 2700-3000k.