Samo napomena ekipi sto se lozi na bordove kingbrighte i mijeu (il kako se vec zovu), imajte na umu da je to tamo sve divno/bajno i krasno dok sve stima.. Ako dodje do nekog problema shvatit cete izreku pita skuplja od tepsije.. Masa ekipe sa RIU je imala jako losa iskustva s customer support om kad nesto nevalja ..
Ma ono u globalu ispada da bilo kome za kakav manji boks - diy panel sa pravilno raspoređenih e27 grlima, kombinacijom svakakvog spektra žarulja (ovisno o stazi rasta) + eventualno koja full spektar žarulja- nepogriješivo. Barem znaš da ako žarulja ne radi ili ti je kontakt olabavio, ili pregorela žarulja. A barem su danas žarulje dostupne svuda i stvarno jeftino.
Zadnje sam uzeo u konzumu 3 kom 11w 6500k za 29,99 kn paket ( 4 eura).
Bukvalno ispada oko 0,2 eura wat žarulje. Ima i manje po tim akcijama.
Cca 320w x 0,2 eura = 64 eura = 490 kn. I to je cca kvadrat prostora.
To je 30 grla po cca 5kn, u biti sa 100 eura se napravi panel koji će bez problema (po mojem amaterskom mišljenju) gurati grow na 1m2. Tak i tak kad čitam probleme oko rasta biljaka - najviše problema je zbog nametnika, zalijevanja, PH, pregnojavanja itd. Nitko nema problem tipa da mu raste biljka a ne cvijeta zbog krive rasvjete hahaha. Naravno ja pričam za standardni grow, no ekipa koja želi od određene biljke izvući maksimum i još više - sigurno da će imati kvalitetnu rasvjetu, no to je već znanje i dugogodišnje iskustvo.