Zeusa 308xt kako vidiš, tako ide i u box. U slučaju, da ga držiš na max(što je nepotrebno), onda treba heatsinc!
Led-tech je tvornica i kupuješ sve odvojeno! Složili su oni sistem bundle plug'n play, ali tu plačaš 30% cijene zato jer je sklopljen.
Ako znaš spojit plus i minus, to je to. Samo treba driver spojit na board i to je to!
Sistem bundle je sa više bordova i ako ih uzimaš više, uzmeš sistem, jer profile dobiješ besplatno. Inače su oko 20ak€ za jedan board!
Ovi njihovi Zeus lightning su preskupi, jer s e djelove možeš kupit kod njih... Od žica, wago konektora, drivera, dimmera, držače za dimmer i sl.
Ovako izgleda kada je solo
Pogledajte prilog 342843
Pogledajte prilog 342845
Drivere staviš van boxa(povremeno obrišeš prašinu).
A ovo je sistem bundle od 2 borda, vodoravno.
Pogledajte prilog 342852
Bez stripova na njemu, to ako se želiš igrat, pa dorađuješ, slažeš itd.
Jednog sam zalio sa vodom i to sam ga dobro natopio, ali evo ga radi. Otišle su mu 4 diode
HLG ima driver na sebi, ali na tom dijelu nema chipova
Pogledajte prilog 342844.
Znači dođe te na isto!
Ali, sada Zeusi imaju najnoviju generaciju chipova i ima opcija 3500k,2700k, i čak 2200k,šta prije nije bilo. Samo od 3500k,ali ispada da je to i najbolja opcija!
Bolje je stavit alustripove i palit ih 15 minuta prije bordova i tako prije spavanja. Puno bolje biljke reagiraju na svjetlo, kada se pali postepeno...
Ima drivera koji to rade, ali ja stavim dva timera i radi ko ura
@Fapo ,za koliki prostor pitaš?
Ovaj zeus je preskup, jer ubiti košta 300€.2 borda i dva drivera!
Može iči i na jedan driver, ali on ne izvlači svih 300w,ali kada ih upališ skužiš, da je i to previše
Led-tech za naše prostore, računaju 15€ dostavu, ali kupovina preko 250€ je besplatna. Čisto da se zna, jer sam ja platio dostavu,jer nisam znao, a cifra je bila malo manja od 250€!