Gledao sam slične COBove i drže cijenu. Jedino, jeftinija verzija je diy model.
Znači, sklapaš ga sam... I to većinom sa Alibabe ili iz Kine!
Čuj, COB kada kupiš, miran si godinama.
Zašto quantum board ne dolazi u obzir?
HPS se drži na cca 30-40 cm, ovisno o fazi u kojoj je biljka, dok COB mora biti malo dalje(40-60 cm) . Quantum board držim na 30-40 cm.
Neznam koliko si spretan sa alatom, jer možeš uzet 2 alustripa i driver za oko 70€. Jedan strip ima 96 dioda(Samsung lm301b chips), 60w...
Bilo je jeftinijih COBova, ali izgleda, da nisu više spuštali cijene!
Optic 1 je odličan i vrijedi, tako da moraš odlučit, pa javi. Slobodno u pp, ovdje, svejedno
Sada sam pročitao, da si limitiran sa visinom boxa. To je problem za COB, pogotovo sa lečom od 90°...
Ti bi morao bez leče i reflektora, ali uzet spreder. Mada i onda COB kuri. LED isijava/zrači i zato je dobro imat jedan ventilator između krošnje i svjetla, da mješa zrak!
One of the most efficient LEDs in the world. 3500K spectrum in stock - (good general purpose flowering spectrum) We have Meanwell drivers in stock for most configurations, and can customise a build to your wattage requirements. With COB (Chip on board) LEDs, lowering the current increases...
growopz.com
Tu su ti moduli, a driver uzmeš kod nas.
Uglavnom, googlaj cxb3590,
Luminus Gen4 CXM32, 3500K 80 CRI COBs. Highest efficiency COBs of 2019. On 93% efficient dimmable XLG-150 drivers. Set to the nominal current of 122.9W, on a huge 400mm x 200mm x 40mm heatsink. Now offering Delta LNE 54V 150W drivers while in stock, for R100 less. Mean Well XLG vs Delta...
growopz.com
I ovi Luminus je isto dobra kvaliteta