LED Light Emitiong Diode / COB, E27, Zeus, Hans, Osram, Quantum, Samsung...

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

Stanaccc

Banned
Banovan
03.10.2018
1.094
7.560
258
[QUOTE="qmica, post: 643499, member:
Samim time, šta ti srednja pločica ima leču, a iste su snage, kao i full spectar, baca ti svjetlo na samu sredinu i mora biti cca 50cm od biljke, dok ove 4 mogu i do 10ak cm. Več 20cm od njih rade slab posao. Naruči sa e-baya leče i ako nađeš, spreder za srednju pločicu, onda če ti se svjetla preklapat. To je netko napravio, ali bez nekih vodilja, kao npr. Zašto samo na srednju leču? Još ako je cree, ove 4 su nepotrebne! COB Pločice no name, troše puno struje, naspram nekih brendiranih, a snaga im nije nešto!
@DROGAN "Pokrivenosti prostora od 2m2 će biti ok sa ovim panelom? Nekako kontam da su razdvojeni 2 x 2 i dva drajvera, hoće li biti bolja pokrivenost? "
Baci si pogled na stranicu za Zeusa. Tako 4 ploče, s time da je Zeus nešto veči od HLGa. Ali na 2×2 bi bilo dobro i još nešto za sredinu. Recimo, COB cxb od 50w
@Tem@ -da to je QB sa aluminijskim heatsinkom. Driver kupiš odvojeno. 39€, 49€....
Mene je izašlo 1100kn sa 15€ dostavom

Poslednja izmena:
28.06.2019
29
25
13
Ekipa novi san na forumu,sve mi je novo nezz ni di se obratit
Oprostite iman pitanje
Dali ce mi ovaj hps 400w bit dovoljan u ovome boclxu,i koliko cu moc biljaka normalno stavit da to radi lipo..
U boks bi ubacia ovlazivac zraka,i ako je potrebno za toplinu nesto
Screenshot_20190704-172209_Chrome.jpg

• Sviđa mi se
Reactions: Stanaccc

Jojoman

Banned
Banovan
08.02.2011
2.276
11.279
358
ide odvojeno, driver ispod, A, B i AB.
A se neda dimat, samo pojačavat na samom driveru. B ima oboje! Ima i
Evo gledam na link sta si mi dao, pise cjena 99e, to je bez drivera jel tako?
Edit, naručit ću prvo zeus pa cu poslje driver jer sam lovom ograničen.. ne kuzim ja tamo sta je a sta b, a sta ab.. Pretpostavljam da je ovaj od 139e najbolji, nadam se da bije to "b"

Poslednja izmena od urednika:

Jednomsemora

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
19.06.2018
1.990
18.973
358
Jest skupa lampa @Stanaccc al dugo je vec cekam pa sam i docekao snizenje...ti si mi nasmigao Zeus iskreno :thumb::) al neka Marsa za box 70x70 jer nisam bio siguran jel jedan Zeus 308 XT dovoljan za 70x70...pise da je za 60x60 sto se tice cvjetanja, jedan panel naravno al ne znam sta kazes na to?..imam dva ista boxa pa kontam ga uzeti za drugi

• Sviđa mi se

Stanaccc

Banned
Banovan
03.10.2018
1.094
7.560
258
@Jednomsemora -A gle, Zeus je dosta velik! Veči od HLGa100 V2, mada to ne igra neku ulogu. Za 70×70,iskreno neznam, ali mislim, da bi mogao bez problema!
Ja imam šator 120×120 i Zeus+HLG rokaju na 50% snage(na driveru ima 2 šarafa, koja povečavaju volte i ampere), pa kasnije malo pojačam. IMG_20190624_194242.jpg LED-tech ti ima stripove, od po 21 samsungove ledice i ta 2 ti pojačaju svjetlo za cvat. 6€ je strip i ako uzmeš Zeusa, ne gariš ga na 100%, ali zato stripove spojiš na driver, koji tera Zeusa ili uzmeš umjesto 150w, 200 ili 250w. Evo ti link od stripova. Ista stranica/firma koja proizvodi Zeusa.https://www.led-tech.de/en/21x-Samsung-LM301B-stripe-3000k
@Tem@ -Ako si uzeo za 99€ QB, onda si uzeo sa aluminijskim heatsincom, bez drivera! Driver možeš zasebno, ali probaj nači Mn driver tu kod nas, jer ti je 15€ dostava, šta je puno, samo za driver!
Kod njih je bitno, da jačina odgovara i da izvučeš što jače svjetlo, a da ne spališ ledice ili driver! Ali to nije problem, jer tamo gdje si uzeo Zeusa, ispod navedu proizvode, koji se najčešče kupuju zajedno, pa si pogledaš šta piše na njemu.
Ja nisam nešto previše prčkao po Zeusu i HLGu, jer su mi biljke več bile gladne svjetla, ali Zeus je cijenom dosta jeftiniji. A i HLG je Američka firma. Imaju zastupništvo u EU, ali HLG 100v2 me je izašao 1300 kn, a Zeus 1100 sa dostavama!
@Terible - ja nisam radio sa HPSom, ali uzeo bi 600w.
Razgovorom tu na Vutri, čuo sam da je velika razlika između 400 i 600w, a bolje uzet jače svjetlo, nego kasnije kupovat!
Pričekaj, možda netko uleti, tko se bolje kuži. Ali oboje če dobro punit biljke.
Ovlaživač i grijač trebaju, ovisi gdje je box! Meni je u spavačoj sobi, tako da mi netreba nijedno. Soba je ljeti klimatizirana, a zimi grijana. Jedino ti ispuh, nesmije iči u sobu u kojoj je box!

@Terible - odlično je je kolega @superoperater odgovorio :thumb:

Poslednja izmena:
28.06.2019
29
25
13
@Jednomsemora -A gle, Zeus je dosta velik! Veči od HLGa100 V2, mada to ne igra neku ulogu. Za 70×70,iskreno neznam, ali mislim, da bi mogao bez problema!
Ja imam šator 120×120 i Zeus+HLG rokaju na 50% snage(na driveru ima 2 šarafa, koja povečavaju volte i ampere), pa kasnije malo pojačam.Pogledajte prilog 285050 LED-tech ti ima stripove, od po 21 samsungove ledice i ta 2 ti pojačaju svjetlo za cvat. 6€ je strip i ako uzmeš Zeusa, ne gariš ga na 100%, ali zato stripove spojiš na driver, koji tera Zeusa ili uzmeš umjesto 150w, 200 ili 250w. Evo ti link od stripova. Ista stranica/firma koja proizvodi Zeusa.https://www.led-tech.de/en/21x-Samsung-LM301B-stripe-3000k
@Tem@ -Ako si uzeo za 99€ QB, onda si uzeo sa aluminijskim heatsincom, bez drivera! Driver možeš zasebno, ali probaj nači Mn driver tu kod nas, jer ti je 15€ dostava, šta je puno, samo za driver!
Kod njih je bitno, da jačina odgovara i da izvučeš što jače svjetlo, a da ne spališ ledice ili driver! Ali to nije problem, jer tamo gdje si uzeo Zeusa, ispod navedu proizvode, koji se najčešče kupuju zajedno, pa si pogledaš šta piše na njemu.
Ja nisam nešto previše prčkao po Zeusu i HLGu, jer su mi biljke več bile gladne svjetla, ali Zeus je cijenom dosta jeftiniji. A i HLG je Američka firma. Imaju zastupništvo u EU, ali HLG 100v2 me je izašao 1300 kn, a Zeus 1100 sa dostavama!
@Terible - ja nisam radio sa HPSom, ali uzeo bi 600w.
Razgovorom tu na Vutri, čuo sam da je velika razlika između 400 i 600w, a bolje uzet jače svjetlo, nego kasnije kupovat!
Pričekaj, možda netko uleti, tko se bolje kuži. Ali oboje če dobro punit biljke.
Ovlaživač i grijač trebaju, ovisi gdje je box! Meni je u spavačoj sobi, tako da mi netreba nijedno. Soba je ljeti klimatizirana, a zimi grijana. Jedino ti ispuh, nesmije iči u sobu u kojoj je box!
Hvala ti puno,a s vrimenon cu i pohvatat sve..I ja bi je stavia u sobu doduse tu neboravi niko,a ako bude potriba stavit cu.
Iman jos jedno pitanje pa ako mozete mi pomoc..
Koja je razlika izmedju led i hpsa,jeli na hpsu mogu growat sve biljke,ili je tu neka razlika
I jos jedno pitanje
koja vise vuce struje,ili ti ga kuna jeli to bas sad toliko uocljivo na mjesecnom racunu,hh..

• Sviđa mi se

superoperater

Aktivan Član
17.04.2015
186
634
93
Sa hps-om mozes uzgajati sve vrste, ako mislis na kanabis.. Najveca razlika je u tome da hps proizvodi vise toplote od led-a pa se vise grije box (prostorija), a to zahtijeva bolju ventilaciju itd. Nazalost, hps ima i vecu potrosnju struje u odnosu na led. Ipak, kod nas jos uvijek vecina koristi hps iz razloga sto istinski 'radi posao', ali i zato sto je kvalitetno led svijetlo jos uvijek dosta skuplje.

Jednomsemora

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
19.06.2018
1.990
18.973
358
samsungove ledice i ta 2 ti pojačaju svjetlo za cvat. 6€ je strip i ako uzmeš Zeusa, ne gariš ga na 100%, ali zato stripove spojiš na driver, koji tera Zeusa ili uzmeš umjesto 150w, 200 ili 250w. Evo ti link od stripova. Ista stranica/firma koja proizvodi

Hvala drug @Stanaccc na odgovoru:thumb:gledao sam te stripove i od 25w i kontao sam panel slozit i tebe kontaktirat za pomoc.
Razmisljao sam mozda nekih desetak komada uzeti i da bi trebalo biti dovoljno za moj box al ako kazes da bi jedan QB bio dovoljan, ne bih se onda zafrkavao sa spajanjem mada vidim da je poprilicno jednostavno :)

• Sviđa mi se

Hercegovina

Aktivan Član
14.08.2015
233
405
63
Ne samo Stanaccc Hg, pogledaj postove, ima od vipar, vivar, viper, vibra i vipa.. Prvo je Hercegovina napisao vivarspectrum pa mi je u pp napisao vipar i poslao slike gdje pise stvarno Viparspectrum, zatim opet tu pise vivar, dedeskin odgovara vipar, mr. Smoke vipaspectrum, pa kontam da mozda u tom grmu lezi zec kad je ta niska cjena u pitanje, kao nije nike nego nijke :)) :thumb:
Edit, jel ima tko link za zeus iz eu?
do mene je jer sam i ja jednom greškom napisao vivar :)

Stanaccc

Banned
Banovan
03.10.2018
1.094
7.560
258
Hvala drug @Stanaccc na odgovoru:thumb:gledao sam te stripove i od 25w i kontao sam panel slozit i tebe kontaktirat
Razmisljao sam mozda nekih desetak komada uzeti i da bi trebalo biti dovoljno za moj box al ako kazes da bi jedan QB bio dovoljan, ne bih se onda zafrkavao sa spajanjem mada vidim da je poprilicno jednostavno :)
Ma to spojit, nije problem, ali se mora dobro napravit! S time, da ti za njih treba driver! Tako, da te ispadne isto! Uzmeš ta dva stripa, Zeus sa driverom i spojiš ih na driver od Zeusa. Samo nesmiješ preči 150w, koliko driver podržava. A i možeš uzet malo jači driver.
Ako si iz HR, onda te kači i carina! Dok LED-tech je u EU.
Netko je od takvih stripova napravio super panel. Pasivno se hladi i dobro izgleda. Šarafima je zakačio stripove na kockasti, metalni okvir i na prvu, izgleda kao kupljen u dučanu.
Probat ču nači, možda je i u ovoj temi!

Na 132 strani.
IMG_20190410_232831 - Copy (1).jpg Biljke ko bombon!
IMG_20190414_175412 - Copy (1).jpg
Znači, svaki strip ide na aluminijski profil i sa profilom na okvir. To nije teško napravit. Ja bi zaljepio sa termo silikonom, ali i to je ok način. Uvijek možeš i pastom za pc.
@Jednomsemora - taj bi bio dobar. 250w i od 50-112v. I bitno, da je B oznaka . Na ovome je zadnja A, ali to su Amperi. Iza stotke je oznaka B.
Bitno, da ti je jačina LEDica u skali, koja je propisana za driver. S time, da driver mora biti jači. E, sad tu staje moje znanje, jer nisam previše proučavao svjetla. Sljedeči grow ču isprobavat, jer sam čekao, da naručim nešto(Zeusa), pa da mogu uzet B driver i igrat se u ormaru na 2 biljke!

Prilozi

• IMG_20190410_232803 - Copy (1).jpg
    IMG_20190410_232803 - Copy (1).jpg
    370,2 KB · Pregleda: 62
Poslednja izmena:

Jednomsemora

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
19.06.2018
1.990
18.973
358
  • Sviđa mi se

mr.dr.Smok

Prijatelj Foruma
13.03.2010
1.495
3.543
188
58
imate u hr distributera sa 5 do 7 god garancijom ovisno o midelu a i cjena je uredna
oznake a i b i c ustvari oznacavaju mogucnost dimanja i na kiji nacin se vrsi isto ;)
a kod svabe imate novi model zeusa sa hiper red na sebi,poseban kanal
a i samsung stripovi od 50 cm odlicni se pokazali :)
svabo trenutno ima i baner za 10% popusta ;)

Lesi

... se vraca kuci
03.05.2018
188
940
93
Zus :D
edit: sry citao post od Himalaye gold sa 139 stranice mislio to je to kraj kad ono str. 140 :D.
Dobar dim. pozz

superoperater

Aktivan Član
17.04.2015
186
634
93
N
Nema sta, kao nacrtano @Stanaccc :thumb:
Znaci i za Zeus i stripove bi mogao ovaj driver
Nazalost, zajedno ne bi isli sa ovim CC drajverom jer je prevelika razlika u strujama. Npr. kod zeusa je tipicna (preporucena) 2000mA a granicna 3100mA. Kod naznacenih stripova granicna struja je 'samo' 1200mA a preporucena oko 700mA. A drajver je CC tipa (konstantne struje) snage 2100mA sto znaci da bi ovo skupa mogao voziti jedino ako bi dimao drajver na pola snage - 1050mA (u suprotnom bi jacom strujom sprzio stripove), a to opet nema smisla jer onda bi zeus radio na trecini svoje potencijalne snage. Mislim da trebas drajver konstantnog napona CV ili naci stripove koji rade na jacoj struji, bliskoj zeusovoj, ako to nuzno zelis zajedno voziti. Sretno

superoperater

Aktivan Član
17.04.2015
186
634
93
Nema na cemu drug, tu smo svi da ucimo i pripomognemo.. Nego ovo mora da moze :) uzmi ovu prvu opciju sto nude https://www.led-tech.de/en/Power-Supply-MeanWell-ELG-150-42A
Skini i prouci u prilozenim tabelama odnos struje i snage (wataze) i lagano dimanjem prilagodjavaj to od pocetka. I no sikiriki, moze onaj panel svasta.. npr sutra nabacis neki dobar hladnjak i vozis ga na milion wati :)

Jednomsemora

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
19.06.2018
1.990
18.973
358
Mogli ste mi jos i sastaviti panel hahaha:):thumb: hvala drugari jos jednom, s vama covjek uci svaki dan nesto...uzet cu tako u kompletu kako ste rekli i bez puno peripetija a ti hladnjaci su interesantni u svakom slucaju:D:thumb:

• Sviđa mi se

Lesi

... se vraca kuci
03.05.2018
188
940
93
Naruci komplet dovoljan je jedan za 70x70 ,sasvim fino i bez velike nauke mozes i preko 1,5g/w dobit. samo ces morat dignut panel i drzat ga u cvjetanju blizu / na 3A.
100-njak wata. Zavisi opet od potova i vegetacije koliko drzis....
Mylar u boxu radi cuda sto se tice povecanja luxa..tako da uvijek imam extra cca 10,000k luxa vise nego sto vi trebo po papiru na odredenim strujama.

A najbolja stvar je kako sam vec napisao par stranica iza i par puta mislim :D mozes nadogradit i na manjoj amperazi vrtit svaki board i usput imas i dve ploce od 44x28,5 cm koje pokrivaju 70x70 prostor i jos mozes taj komplet set dimmat. Na max ubija :sun2: . Jaci drajver i zamisli dva na 3 -3.3A ::ludak::. Toti je to nista vise netrebas niti ces trebat i imat ces previse :D za taj box.

Hladnjak za jedan iz iskustva netreba ,samo dobra ventilacija. Ovaj sa hladnjakom od 99,00 je stariji model i compact. Manje dimenzije, 308 XT verzija netreba hladnjak jer veci je board i ne grije, samo mu daj osc. vent i pici...

edit: lagano dva boarda na 3.0A - 22.406 lm - 189.22lm/W efikasnosti (3500K).. imas na 40-50 cm u boxu sa mylarom preko 100 000 k luxa na mob,garantirano. Dalje nemas sta trazit za taj box dalje ako si naumio uzet quantum board. Ovo ti je ideala sto se tice nadogradnje a tako i pocetka sa jednim boardom koji ces morati samo malo jace tjerati u cvijetanju nista strasno dok ne uzmes drugi dobijes odlicnu efikasnost sto tice lumena po wattu.

Poslednja izmena: