Meni
Forumi
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
♫ Radio
Dnevnici
Dnevnici Vanjskog Uzgajanja
Dnevnici Unutrašnjeg Uzgajanja
Završeni Vanjski Dnevnici
Završeni Unutrašnji Dnevnici
Novo
Popularne teme
Nove poruke
Najnovije aktivnosti
Članovi
Trenutno prisutni
Forumi
Prijava
Registracija
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
Meni
Install the app
Install
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Projektiranje prostora za uzgoj
LED Grow Box - nešto kao tutorial
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice.
Trebali biste nadograditi ili koristiti
alternativni pregledač
.
Poruka
<blockquote data-quote="Stipe" data-source="post: 397318" data-attributes="member: 38614"><p>LED = light emiting diode</p><p>CFL = compact fluorescent lamp</p><p>Nemre onda bit ista stvar led cfl. Jedino zajednicko je da emitiraju svjetlost. Ostalo sve je totalno razlicito.</p><p></p><p></p><p>Biljka ne treba ni zeleni ni zuti spektar. Cemu onda trosit wate i lumene na ostatak spektra??? Biljci ponajvise treba crveni i plavi spektar i zbog toga se koriste razliciti crveni i plave spektri.</p><p></p><p></p><p>Daj link da vidim to?</p><p>Ja ne kazem da bijeli spektar nema crvene i plave boje, ali ima i svih ostalih boja koje su nepotrebne pa posto svi gledamo cijenu, idemo na to da izoliramo i iskoristimo samo onu boju koja treba biljci.</p><p>Naravno da postoje pro paneli sa full bijelim spektrom...ali to je vec prica za sebe i takvi paneli kostaju previse.</p><p></p><p></p><p></p><p>LED ima to prednost sto mozes pozicionirat ledice i imat panele koji usmjeravaju samo prema dolje gdje i treba. Cemu onda taj cfl oblik da usmjeruje i gore i dole i lijvo i desno? Nepotrebno trosenje svjetlosti u krivim smjerovima.</p><p>Kolko ce stvarno prave svjetlosti stic dole do biljke? </p><p></p><p>Led se grije i moze se zapalit. Imam doma cijelu kucu u e27 LED (kina ebay) i znaju se zapalit. Pukne kondenzator i papir iz njega se zapali. Imao sam vec show program doma radi toga. Kineske led zarulje ne traju dugo. Barem ne sve.</p><p>54W ima i grow se moze odradit. ([USER=29972]@Himalaya Gold[/USER] ) je growao sa njima i funkcionira.</p><p>Mozda i je samo 1620 lumena i 15w efektivne ali je svaki lumen iskoristen. Dok ova tvoja "cfl" ima 3w efektivne i samo 30% spektra iskoristivo.</p><p></p><p></p><p></p><p>Onda bi postojao uzgoj sa tim tvojim kvazi cflkama a nema ga. Sa ovim 54w postoji i dokumentiran je. Tako da ocito ne znas sto pricas.</p><p></p><p></p><p></p><p>Koliko jos pokrica zelis? Da znas kako cfl i kako led radi i kako biljka vrsi fotosintezu, znao bi o cemu pricam. Ovako citas brojke i mislis da je sve u brojkama.</p><p>SMD led nije dovoljno efektivan. Ni 3020 ni 3528 ni 3312 ni 5050. Za sada mislim da 3w chipovi imaju najvis lm/w.</p><p></p><p>Zasto svi zele uvijek izmisljat toplu vodu i opravdavat se sa "prosjekom misljenja".</p><p>Radite sto hocete.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Stipe, post: 397318, member: 38614"] LED = light emiting diode CFL = compact fluorescent lamp Nemre onda bit ista stvar led cfl. Jedino zajednicko je da emitiraju svjetlost. Ostalo sve je totalno razlicito. Biljka ne treba ni zeleni ni zuti spektar. Cemu onda trosit wate i lumene na ostatak spektra??? Biljci ponajvise treba crveni i plavi spektar i zbog toga se koriste razliciti crveni i plave spektri. Daj link da vidim to? Ja ne kazem da bijeli spektar nema crvene i plave boje, ali ima i svih ostalih boja koje su nepotrebne pa posto svi gledamo cijenu, idemo na to da izoliramo i iskoristimo samo onu boju koja treba biljci. Naravno da postoje pro paneli sa full bijelim spektrom...ali to je vec prica za sebe i takvi paneli kostaju previse. LED ima to prednost sto mozes pozicionirat ledice i imat panele koji usmjeravaju samo prema dolje gdje i treba. Cemu onda taj cfl oblik da usmjeruje i gore i dole i lijvo i desno? Nepotrebno trosenje svjetlosti u krivim smjerovima. Kolko ce stvarno prave svjetlosti stic dole do biljke? Led se grije i moze se zapalit. Imam doma cijelu kucu u e27 LED (kina ebay) i znaju se zapalit. Pukne kondenzator i papir iz njega se zapali. Imao sam vec show program doma radi toga. Kineske led zarulje ne traju dugo. Barem ne sve. 54W ima i grow se moze odradit. ([USER=29972]@Himalaya Gold[/USER] ) je growao sa njima i funkcionira. Mozda i je samo 1620 lumena i 15w efektivne ali je svaki lumen iskoristen. Dok ova tvoja "cfl" ima 3w efektivne i samo 30% spektra iskoristivo. Onda bi postojao uzgoj sa tim tvojim kvazi cflkama a nema ga. Sa ovim 54w postoji i dokumentiran je. Tako da ocito ne znas sto pricas. Koliko jos pokrica zelis? Da znas kako cfl i kako led radi i kako biljka vrsi fotosintezu, znao bi o cemu pricam. Ovako citas brojke i mislis da je sve u brojkama. SMD led nije dovoljno efektivan. Ni 3020 ni 3528 ni 3312 ni 5050. Za sada mislim da 3w chipovi imaju najvis lm/w. Zasto svi zele uvijek izmisljat toplu vodu i opravdavat se sa "prosjekom misljenja". Radite sto hocete. [/QUOTE]
Verifikacija
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Projektiranje prostora za uzgoj
LED Grow Box - nešto kao tutorial
Bottom