Meni
Forumi
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
♫ Radio
Dnevnici
Dnevnici Vanjskog Uzgajanja
Dnevnici Unutrašnjeg Uzgajanja
Završeni Vanjski Dnevnici
Završeni Unutrašnji Dnevnici
Novo
Popularne teme
Nove poruke
Najnovije aktivnosti
Članovi
Trenutno prisutni
Forumi
Prijava
Registracija
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
Meni
Install the app
Install
Objavite odgovor
Forumi
Marihuana
Marihuana FAQ
Kupovina semenki (bez opisa pakovanja i relevantnih podataka)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice.
Trebali biste nadograditi ili koristiti
alternativni pregledač
.
Poruka
<blockquote data-quote="ever_blazin" data-source="post: 391194" data-attributes="member: 47582"><p>Govorim ti kako pravo funkcioniše, malo sam se fkt zainteresovao oko ovoga. Bilo šta vezano za konoplju/lan (sjeme, biljka, korijen, lišće) je ilegalno posjedovati (imalo to ili ne THCa), zato je u Zakonu o suzbijanju zloupotrebe opojnih droga i poseban član posvećen Canabis Sativa L. kako se proizvodi, posjeduje i koristi ta biljka. Opisana je i procedura kako doći do dozvole. Podneseš zahjtev da dobiješ dozvolu za proizvodnju, uvoz, nadležnom Ministarstvu, dobiješ dozvolu, objasniš im zašto ti treba i radiš šta hoćeš sa industrijskom konopljom, tj. prodaješ sjeme, praviš kudelju, vlakna, košulje itd. Dakle kada si dobio dozvolu (pravno ili fizičko lice), onda ti je jedini uslov da biljka mora da sadrži manje od 0.3% THCa, inače si opet kriv.</p><p></p><p>Šta hoću da kažem sa ovim. Bez obzira da li će iz te sjemenke izrasti biljka koja može iznjedriti 100g najkvalitetnije vutre, ili obični sterilni Hemp, mogu te peglati oko sjemenki i na osnovu Krivičnog zakona (član 233) otjerati na suđenje ili u tvorza u najgorem slučaju. Sve zavisi od Suda, kakav je idiot sa one strane sudnice, ako naletiš na konzervativca koji te sjebe maksimalno, moraćeš pravdu ganjati u Strazburu jer njegova je zadnja. U nekim državama čak se koriste metode da se sjeme odnese u lab i uzgoji da se utvrdi krivica (naći ću ti link). Nije problem vlastima sačekati ni 2 mjeseca ako hoće da te sjebu. Ista stvar je sa makom i proizvodnjom maka. Posebna dozvola, šta ćeš radit sa makom i onda kontrola, a jel otišlo u pekare ili na kuhanje u morfij je druga priča. Isto ti je i sa konopljom kad gledaš Zakon, ako dobiješ dozvolu možeš imati i sjemenke i farmu i sve, pa i dobro uvezeno sjeme, ali ako ti inspekcija uleti i namiriše trihome, najebo si.</p><p></p><p>Da se razumijemo, ja sam isto tip kao i ti, pušim maricu 10tak godina već, bježim od mafije u plavom svaki dan i trpim represiju sa svim strana, ali ovo govorim radi ljudi okolo, da se čuvaju i sa sjemenkama. Ti jesi nevin teško će dokazati tvoju krivicu, ali ko ima vremena da se zajebava sa tim stvarima, da se peglas sa dokazivanjem nevinosti i svega kad voz proleti. Sve je do "one strane", koliko su spremni da te prcaju u mozak, mnogi i priznaju odma da dobiju uslovnu neku.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ever_blazin, post: 391194, member: 47582"] Govorim ti kako pravo funkcioniše, malo sam se fkt zainteresovao oko ovoga. Bilo šta vezano za konoplju/lan (sjeme, biljka, korijen, lišće) je ilegalno posjedovati (imalo to ili ne THCa), zato je u Zakonu o suzbijanju zloupotrebe opojnih droga i poseban član posvećen Canabis Sativa L. kako se proizvodi, posjeduje i koristi ta biljka. Opisana je i procedura kako doći do dozvole. Podneseš zahjtev da dobiješ dozvolu za proizvodnju, uvoz, nadležnom Ministarstvu, dobiješ dozvolu, objasniš im zašto ti treba i radiš šta hoćeš sa industrijskom konopljom, tj. prodaješ sjeme, praviš kudelju, vlakna, košulje itd. Dakle kada si dobio dozvolu (pravno ili fizičko lice), onda ti je jedini uslov da biljka mora da sadrži manje od 0.3% THCa, inače si opet kriv. Šta hoću da kažem sa ovim. Bez obzira da li će iz te sjemenke izrasti biljka koja može iznjedriti 100g najkvalitetnije vutre, ili obični sterilni Hemp, mogu te peglati oko sjemenki i na osnovu Krivičnog zakona (član 233) otjerati na suđenje ili u tvorza u najgorem slučaju. Sve zavisi od Suda, kakav je idiot sa one strane sudnice, ako naletiš na konzervativca koji te sjebe maksimalno, moraćeš pravdu ganjati u Strazburu jer njegova je zadnja. U nekim državama čak se koriste metode da se sjeme odnese u lab i uzgoji da se utvrdi krivica (naći ću ti link). Nije problem vlastima sačekati ni 2 mjeseca ako hoće da te sjebu. Ista stvar je sa makom i proizvodnjom maka. Posebna dozvola, šta ćeš radit sa makom i onda kontrola, a jel otišlo u pekare ili na kuhanje u morfij je druga priča. Isto ti je i sa konopljom kad gledaš Zakon, ako dobiješ dozvolu možeš imati i sjemenke i farmu i sve, pa i dobro uvezeno sjeme, ali ako ti inspekcija uleti i namiriše trihome, najebo si. Da se razumijemo, ja sam isto tip kao i ti, pušim maricu 10tak godina već, bježim od mafije u plavom svaki dan i trpim represiju sa svim strana, ali ovo govorim radi ljudi okolo, da se čuvaju i sa sjemenkama. Ti jesi nevin teško će dokazati tvoju krivicu, ali ko ima vremena da se zajebava sa tim stvarima, da se peglas sa dokazivanjem nevinosti i svega kad voz proleti. Sve je do "one strane", koliko su spremni da te prcaju u mozak, mnogi i priznaju odma da dobiju uslovnu neku. [/QUOTE]
Verifikacija
Objavite odgovor
Forumi
Marihuana
Marihuana FAQ
Kupovina semenki (bez opisa pakovanja i relevantnih podataka)
Bottom