Vidiš tu si u zabludi, al aj nisi jedini. Imam ih u pp hrpu koji su mi kukali o raznoraznim bankama i lošoj klijavosti. Ja ne poznajem taj pojam i nevjerujem u takve stvari i odgovorno tvrdim da nije problem u banci sjemena nego u ljudskoj pogrešci i krivom razumjevanju pojma germinacije. Germinacijom omekšaš opnu kako bi olakšao klici da se probije. Bilo da sjemenka samo napukne, napukne i tak bijelo se nazire ili baš izbaci klicu, to zovemo 100% klijavo i germinacija je uspješna. E sad najveća je greška onih koji nakon toga čekaju i dalje klicu u vlažnoj maramici, i logično voda se usmrdi, jbg. vjerovao ili ne i voda je kvarljiva roba. I šta onda, onda ga moš ebat. Germinacija nebi trebala trajati duže od 48 sati na sobnoj temperaturi, bilo da je riječ o načinu u čaši vode ili vlažnoj maramici. Ako u tom periodu sjemba ne "zjevne" onda ni neće. Na kraju pokušaju to izvesti na pravi put i ispraviti svoj zajeb, pa je posade u zemlju nakon tjedan, dva što su čekali i držali je u vlažnoj maramici, i opet se čude kako neće. Pa normalno da neće, nebi ni ja. Znači čim napukne odma u zemlju, inače je nakon par tjedana teško ispraviti krivu drinu. Još jedan od zajeba ti je taj što kažeš da si je posadio u zemlju i da je 10 dana u kalju na suncu. Zašto na suncu ako nije isklijala? To ti je isto kao da pališ box čim ubaciš sjemenku u kalj, nema smisla. Svijetlo ili sunce je potrebno tek kad izviri iz zemlje. Hlad i mrak su mnogo bolje opcije dok ne izviri. U hladu zemlja duže drži vlagu, na suncu zemlja se zbetonira, treba svaki dan zaljevat i riskiraš da je skuhaš. Eto možda sam ti olakšao.