menka proklija;a 13. 3. stavljena u case gde je zemlja bila humovit,posle 4 dana pracenja i nikakvog desavanja resim da je izvadim iz humovita, imam sta da vidim listovi za disanje pecnuti posteno (jaka zemja za nase potrebe).uglavnom odmah se zatrcim na mesto gde rastu koprive svake godine, nakopam malo zemlj dodam stajnjaka toliko zagorelog da je vec poceo da se pretvara u zemlju (verovatno neka vrsta humusa).sve sam to izmesao po vec utrdjenim pravilima 50% zemlja sa sajta, 30%zagorelo ovcije, 10% zagorelo kravlje i 10% sumskog humusa. na prvi dodir zemlj izgleda sjajno.proklijalu menku koja je bez uspeha lezala u humovitu je izvadjena i pose 4 dana stagniranja posadjena domacu organsku zemlju koju nam je majka zemlja dala. u jedno trenutku htedoh da dignem ruke od nje....posle 2 dana u randum zemlj pocela je da pokazuje znake zivota... URAAA. danas sam kupio tresetno organsko djubrivoo ORGANICA HOBBY. univerzalni substrat za sadnju i presadjivanje, sadrzi perlit i zeolit i neke fitofert kristale 20:20:20 plus ME. ako je neko ima iskustva sa ovom zemljom voleo bih da to podeli sa nama. hvala drugari.