Meni
Forumi
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
♫ Radio
Dnevnici
Dnevnici Vanjskog Uzgajanja
Dnevnici Unutrašnjeg Uzgajanja
Završeni Vanjski Dnevnici
Završeni Unutrašnji Dnevnici
Novo
Popularne teme
Nove poruke
Najnovije aktivnosti
Članovi
Trenutno prisutni
Forumi
Prijava
Registracija
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
Meni
Install the app
Install
Objavite odgovor
Forumi
Marihuana
Medicina
Kanabis ulje - izrada, doziranje i djelovanje
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice.
Trebali biste nadograditi ili koristiti
alternativni pregledač
.
Poruka
<blockquote data-quote="0Marac0" data-source="post: 666542" data-attributes="member: 59027"><p>Mogu samo reći da Isopropilni 99% alkohol koristim i uvijek mi ispadne dobro. Sve pripremim, materijal i alkohol stavim u duboko(zamrzivač), tako da sve ide brzo! </p><p>Ne radim ogromne količine pa ni nemam problem oko toga smije li stajat ili ne. U prosjeku svako ispiranje(mješanje trave i alkohola pa procjeđivanje) traje oko 3 minute i kada sve isperem sa cca 2L. ISO alkohola ide u filtere za kavu. Dok se iscjedi kroz filtere ishlapi cca 2,3 dl. Da ostavim na suncu ishlapi za 24h,ali imam kuhalo pa ubrzam. </p><p>Ulje je uvijek jako a boja ovisi o tome koliko je materijal stajao ili se sušio. Što je zelenije ulje, trava je frišča(valjda se tako kaže). </p><p>Nekoliko mojih poznanika je u neznanju kupilo medicinski alkohol, a on je 70% a tu su problemi, jer voda hlapi na 100° a alkohol na oko 80°.a med. alkohol ima 30% vode, pa to treba znat ishlapit, a da ulje nebude oštečeno. </p><p>Kako sam radio ulje možete vidjeti kod Marija u videu na YouTubeu. </p><p>Zadnjih par stranica se toliko ispomješalo šta je šta i što valja a šta ne</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="0Marac0, post: 666542, member: 59027"] Mogu samo reći da Isopropilni 99% alkohol koristim i uvijek mi ispadne dobro. Sve pripremim, materijal i alkohol stavim u duboko(zamrzivač), tako da sve ide brzo! Ne radim ogromne količine pa ni nemam problem oko toga smije li stajat ili ne. U prosjeku svako ispiranje(mješanje trave i alkohola pa procjeđivanje) traje oko 3 minute i kada sve isperem sa cca 2L. ISO alkohola ide u filtere za kavu. Dok se iscjedi kroz filtere ishlapi cca 2,3 dl. Da ostavim na suncu ishlapi za 24h,ali imam kuhalo pa ubrzam. Ulje je uvijek jako a boja ovisi o tome koliko je materijal stajao ili se sušio. Što je zelenije ulje, trava je frišča(valjda se tako kaže). Nekoliko mojih poznanika je u neznanju kupilo medicinski alkohol, a on je 70% a tu su problemi, jer voda hlapi na 100° a alkohol na oko 80°.a med. alkohol ima 30% vode, pa to treba znat ishlapit, a da ulje nebude oštečeno. Kako sam radio ulje možete vidjeti kod Marija u videu na YouTubeu. Zadnjih par stranica se toliko ispomješalo šta je šta i što valja a šta ne [/QUOTE]
Verifikacija
Objavite odgovor
Forumi
Marihuana
Medicina
Kanabis ulje - izrada, doziranje i djelovanje
Bottom