Meni
Forumi
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
♫ Radio
Dnevnici
Dnevnici Vanjskog Uzgajanja
Dnevnici Unutrašnjeg Uzgajanja
Završeni Vanjski Dnevnici
Završeni Unutrašnji Dnevnici
Novo
Popularne teme
Nove poruke
Najnovije aktivnosti
Članovi
Trenutno prisutni
Forumi
Prijava
Registracija
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
Meni
Install the app
Install
Objavite odgovor
Forumi
Marihuana
Medicina
Kanabis ulje - izrada, doziranje i djelovanje
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice.
Trebali biste nadograditi ili koristiti
alternativni pregledač
.
Poruka
<blockquote data-quote="karamela" data-source="post: 591979" data-attributes="member: 63560"><p>[USER=64846]@Nelina[/USER] i [USER=63993]@Immortal Bitch[/USER] - iz mog iskustva, za bolove je najbolje imati strain koji ima jednak omjer THC-a i CBD-a, ali najnovije studije su pokazale da CBG, CBN i CBC isto imaju značajnu analgetičku ulogu. Indica dominantni strainovi su generalno dobri za kronične bolove, dok su se Sativa dominantni strainovi pokazali kao sjajni za razne tipove neuropatije i migrene kako pacijenti subjektivno svjedoče. </p><p></p><p>Ja za napade išijasa koristim Indica dominantne hibride i zamijenila sam brufen od 600mg 2x na dan kompletno sa inhaliranjem.</p><p></p><p>Postoji još jedan "nekonvencionalan" način tretiranja neuropatske boli, osobno nisam isprobala, ali na jesen ću. Raadi se o tinkturi Amanita-e Muscaria-e, gljive kod nas poznata kao muhara. Tinktura se nanosi na bolno mjesto i kažu da čini čuda. Sada nažalost nije sezona, ali na jesen ću da je napravim pa napišem post negdje i podijelim direktno iskustva. Ako ti bude trebao recept, javi mi se porukom. </p><p></p><p>Još jedna stvar, kao što je napisao Immortal, ako si na opijatima, oprezno sa skidanjem! Da, kanabis može zamijeniti opijate u borbi protiv bolova, čak se u Americi sada razmatraju opcije detoksikacije i supstitucije opijata koncentratima od kanabisa, ali skidanje sa opijata može biti opasno i trebalo bi da se odvija uz liječnički nadzor. Osim toga, ne preporučuje se miješanje kanabisa i opijata jer može doći do kontraindikacija i neželjenih efekata.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="karamela, post: 591979, member: 63560"] [USER=64846]@Nelina[/USER] i [USER=63993]@Immortal Bitch[/USER] - iz mog iskustva, za bolove je najbolje imati strain koji ima jednak omjer THC-a i CBD-a, ali najnovije studije su pokazale da CBG, CBN i CBC isto imaju značajnu analgetičku ulogu. Indica dominantni strainovi su generalno dobri za kronične bolove, dok su se Sativa dominantni strainovi pokazali kao sjajni za razne tipove neuropatije i migrene kako pacijenti subjektivno svjedoče. Ja za napade išijasa koristim Indica dominantne hibride i zamijenila sam brufen od 600mg 2x na dan kompletno sa inhaliranjem. Postoji još jedan "nekonvencionalan" način tretiranja neuropatske boli, osobno nisam isprobala, ali na jesen ću. Raadi se o tinkturi Amanita-e Muscaria-e, gljive kod nas poznata kao muhara. Tinktura se nanosi na bolno mjesto i kažu da čini čuda. Sada nažalost nije sezona, ali na jesen ću da je napravim pa napišem post negdje i podijelim direktno iskustva. Ako ti bude trebao recept, javi mi se porukom. Još jedna stvar, kao što je napisao Immortal, ako si na opijatima, oprezno sa skidanjem! Da, kanabis može zamijeniti opijate u borbi protiv bolova, čak se u Americi sada razmatraju opcije detoksikacije i supstitucije opijata koncentratima od kanabisa, ali skidanje sa opijata može biti opasno i trebalo bi da se odvija uz liječnički nadzor. Osim toga, ne preporučuje se miješanje kanabisa i opijata jer može doći do kontraindikacija i neželjenih efekata. [/QUOTE]
Verifikacija
Objavite odgovor
Forumi
Marihuana
Medicina
Kanabis ulje - izrada, doziranje i djelovanje
Bottom