Pozdrav svima,
nov sam na forumu i imao bih par pitanja za ljude koji verovatno poznaju situaciju jer vidim da je tema dugacka pa se verovatno pisalo o tome. Naime, vec 6 meseci se patim sa hronicnim tegobama lumbalne diskus hernije. Radio sam magnete 3 puta u zadnjih 6 meseci, svaki je pokazao isto, blage protruzije l4l5 i l5s1, sa blagim suzenjem kanala na l4l5. Savetovao se sa drzavnim i privatnim neurohirurzima koji su rekli da definitivno nije za operaciju i da moram na fizikalnu terapiju i da radim vezbe. Bio sam na vise od 50 fizikalnih terapija od pocetka decembra prosle godine, koje su donosile efekte olaksanja sa vrlo kratkotrajnim efektom od par sati nakon istih. Sa vezbanjem sa poceo pre nekih mesec dana i to pod terapijom brufena 400 i midokalma 150 tri puta dnevno, sto mi je omogucavalo da vezbam svaki dan po 20min ujutru i uvece. Naravno vezbe su uskladjene mojim potrebama od strane fizioterapeuta. E sad ide ono zbog cega sam dosao ovde po savet. Nakon prestanka terapije sa Brufenom, odma se javlja oticanje u lumbalnom delu kicme, koji pritiska nerve nogu. Bukvalno osetim kao tecnost koja se nakuplja u donjim ledjima, i nakon toga krecu tegobe duz nogu. Uz brufen ovo splasne koliko toliko i mogu da odradim vezbe, daleko sam od obezboljenog ali mogu da hodam i da ne cupkam i da ne hodam ko robot od upale. Svestan sam da ti lekovi nisu zdravi za ostatak organizma pa bih hteo da probam sa cbd uljem kao zamenom, ono sto me interesuje je kakva su vasa iskustva sa ovim problemom i koriscenjem ulja, da li utice na splasnuce otoka i upale.Ako deluje, rado bih zamenio lekove sa tim da malo odmorim organe. Gde gledati i sta gledati od ulja, koje doze i kako dozirati? Hvala unapred.