Meni
Forumi
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
♫ Radio
Dnevnici
Dnevnici Vanjskog Uzgajanja
Dnevnici Unutrašnjeg Uzgajanja
Završeni Vanjski Dnevnici
Završeni Unutrašnji Dnevnici
Novo
Popularne teme
Nove poruke
Najnovije aktivnosti
Članovi
Trenutno prisutni
Forumi
Prijava
Registracija
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
Meni
Install the app
Install
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Dnevnik uzgoja
Završeni unutrašnji dnevnici
Jack Herrer, 120W/250W LED E27, SCRoG
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice.
Trebali biste nadograditi ili koristiti
alternativni pregledač
.
Poruka
<blockquote data-quote="serviser" data-source="post: 671938" data-attributes="member: 70040"><p>UPDATE_23.02.2020.</p><p>Vege_dan 49.</p><p></p><p>Pozdrav drustvo. Izvinjavam se sto se ne javljam sedmicno kao sto sam zelio, stalno sam na terenu, ali su mi vasi savjeti pomogli da ustanovim problem i intervenisem. Nadam se na vrijeme. Kao prvo, manja bilja je izbacena iz box-a, zbog vise razloga, pa je iskoristena za detaljnu dijagnostiku.</p><p></p><p>Mnogo sam se posvetio ovom growu i znam da sam obezbjedio idealne uslove (temperatura ugodnih 22-24 iznad vrhova, te 25-28 na dnu pota.Vlaga stalno oko 50 gore i 40 dole) pa ipak vidim i ja da to ne ide kako treba. Stoga sam se odlucio da provalim tacno sta je uzrok i nakon detaljne dijagnostike ustanovio sam niz gresaka koje sam pravio od samog pocetka i koje su na koncu dovele do sadasnjeg stanja. Da napomenem, biljka je patuljasta i ima prekratke internode.</p><p></p><p>Prva greska i sto se kasnije ispostavilo, kljucna greska je bila sto sam posadio klice u Plantelinu BIO start zemlju, jer osim sto je ocigledno jaka i nepodobna za nasu bilju, vec joj je i struktura/tekstura potpuno drugacija od Klasmanove, pogotovo glede upijanja i miksanja. Naime, u pocetni mix je stavljen zeolit koji je dodatno zadrzavao vlagu i u kombinaciji sa BIO Start zemljom napravio grumen blata sa vrlo malo vode. Nakon presadjivanja u potH taj grumen Bio Start-a je ostao dosta vlazniji i bukvalno zabetonirao. Tu se korijen poceo gusiti i ja sam onda pogorsao stanje dodatnim obilnim zalijevanjem, koje je btw, druga greska. Finalni mix je dobro podnio ona 3 litra, dosta je zemlja prozracna iako je vlazna, ali onaj grumen je zakocio korijen.</p><p></p><p>E sad, pretpostavio sam da i druga, iako je naprednija, ima isti problem samo sto je bolje podnijela. Od zadnjeg update-a samo sam je jednom zalio po rubu sa 1.5 l vode.</p><p></p><p>Kratke internode pripisujem genetici vise nego jacini i temperaturi svjetla. Primjetio sam da je prilikom nicanja, kada tek pocnu izbijati kotiledoni ispod ljuske, zajedno sa kotiledonima izbio i prvi set listova. Znaci bez razmaka izmedju sto mi je bilo vrlo cudno i tek sad vidim da to nije bas cest slucaj na forumu. A kasnije, zagusen korijen je samo nastavio trend. Sada vidim da se internode povecavaju i skoro su duplo duze nego na pocetku. Svijetlo je i dalje na 100W, 40 cm vrhova, btw.</p><p></p><p>Na kraju, treca greska, odnosno vise kao razlog zasto izgleda mala je rigorozan trening na koji sam bio prisiljen zbog kratkih internoda. Uzmite u obzir da sam joj uradio jedan vid mainlining-a jer sam joj u dva navrata nakon prva dva topiranja skinuo po tri node sa sve cetiri glavne grane, sto znaci da sam je osakatio za 24 potencijalna sporedna vrha u prvih mjesec dana zivota sto ga dodje na 3/4 lisne mase. Sve u namjeri da je razvucem sto vise jer su listovi bili jedan na drugom. Ona trenutno ima 14 glavnih vrhova i novih 16 koji se tek zalijecu, a planiran je novi supertopping kroz par dana. Stablo je debelo kao mali prst i biljka izgleda zdrava i raste. Veliko pitanje je da li da izguram ovu do kraja ili da pocnem ispocetka jer tacno znam gdje sam zajebao. Svaki savjet je pozeljan. Evo slike od sinocnjeg vezanja i danas radi usporedbe i gif od zadnjih 9 dana progresa. Sutra je u planu voda, jer je pot lagan skroz ali opet, mozda pustim jos dan dva.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="serviser, post: 671938, member: 70040"] UPDATE_23.02.2020. Vege_dan 49. Pozdrav drustvo. Izvinjavam se sto se ne javljam sedmicno kao sto sam zelio, stalno sam na terenu, ali su mi vasi savjeti pomogli da ustanovim problem i intervenisem. Nadam se na vrijeme. Kao prvo, manja bilja je izbacena iz box-a, zbog vise razloga, pa je iskoristena za detaljnu dijagnostiku. Mnogo sam se posvetio ovom growu i znam da sam obezbjedio idealne uslove (temperatura ugodnih 22-24 iznad vrhova, te 25-28 na dnu pota.Vlaga stalno oko 50 gore i 40 dole) pa ipak vidim i ja da to ne ide kako treba. Stoga sam se odlucio da provalim tacno sta je uzrok i nakon detaljne dijagnostike ustanovio sam niz gresaka koje sam pravio od samog pocetka i koje su na koncu dovele do sadasnjeg stanja. Da napomenem, biljka je patuljasta i ima prekratke internode. Prva greska i sto se kasnije ispostavilo, kljucna greska je bila sto sam posadio klice u Plantelinu BIO start zemlju, jer osim sto je ocigledno jaka i nepodobna za nasu bilju, vec joj je i struktura/tekstura potpuno drugacija od Klasmanove, pogotovo glede upijanja i miksanja. Naime, u pocetni mix je stavljen zeolit koji je dodatno zadrzavao vlagu i u kombinaciji sa BIO Start zemljom napravio grumen blata sa vrlo malo vode. Nakon presadjivanja u potH taj grumen Bio Start-a je ostao dosta vlazniji i bukvalno zabetonirao. Tu se korijen poceo gusiti i ja sam onda pogorsao stanje dodatnim obilnim zalijevanjem, koje je btw, druga greska. Finalni mix je dobro podnio ona 3 litra, dosta je zemlja prozracna iako je vlazna, ali onaj grumen je zakocio korijen. E sad, pretpostavio sam da i druga, iako je naprednija, ima isti problem samo sto je bolje podnijela. Od zadnjeg update-a samo sam je jednom zalio po rubu sa 1.5 l vode. Kratke internode pripisujem genetici vise nego jacini i temperaturi svjetla. Primjetio sam da je prilikom nicanja, kada tek pocnu izbijati kotiledoni ispod ljuske, zajedno sa kotiledonima izbio i prvi set listova. Znaci bez razmaka izmedju sto mi je bilo vrlo cudno i tek sad vidim da to nije bas cest slucaj na forumu. A kasnije, zagusen korijen je samo nastavio trend. Sada vidim da se internode povecavaju i skoro su duplo duze nego na pocetku. Svijetlo je i dalje na 100W, 40 cm vrhova, btw. Na kraju, treca greska, odnosno vise kao razlog zasto izgleda mala je rigorozan trening na koji sam bio prisiljen zbog kratkih internoda. Uzmite u obzir da sam joj uradio jedan vid mainlining-a jer sam joj u dva navrata nakon prva dva topiranja skinuo po tri node sa sve cetiri glavne grane, sto znaci da sam je osakatio za 24 potencijalna sporedna vrha u prvih mjesec dana zivota sto ga dodje na 3/4 lisne mase. Sve u namjeri da je razvucem sto vise jer su listovi bili jedan na drugom. Ona trenutno ima 14 glavnih vrhova i novih 16 koji se tek zalijecu, a planiran je novi supertopping kroz par dana. Stablo je debelo kao mali prst i biljka izgleda zdrava i raste. Veliko pitanje je da li da izguram ovu do kraja ili da pocnem ispocetka jer tacno znam gdje sam zajebao. Svaki savjet je pozeljan. Evo slike od sinocnjeg vezanja i danas radi usporedbe i gif od zadnjih 9 dana progresa. Sutra je u planu voda, jer je pot lagan skroz ali opet, mozda pustim jos dan dva. [/QUOTE]
Verifikacija
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Dnevnik uzgoja
Završeni unutrašnji dnevnici
Jack Herrer, 120W/250W LED E27, SCRoG
Bottom