Meni
Forumi
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
♫ Radio
Dnevnici
Dnevnici Vanjskog Uzgajanja
Dnevnici Unutrašnjeg Uzgajanja
Završeni Vanjski Dnevnici
Završeni Unutrašnji Dnevnici
Novo
Popularne teme
Nove poruke
Najnovije aktivnosti
Članovi
Trenutno prisutni
Forumi
Prijava
Registracija
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
Meni
Install the app
Install
Objavite odgovor
Forumi
Sve što nema svoje mjesto
Brutal Offtopic
Ja sam izabrao ljubav, sta bi ste vi izabrali?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice.
Trebali biste nadograditi ili koristiti
alternativni pregledač
.
Poruka
<blockquote data-quote="metalmaniac" data-source="post: 661152" data-attributes="member: 9174"><p>A koji su njegovi argumenti kod forsiranja zabrana? Šta ti može ako iste prekršiš? U ovom slučaju je jedini način da uzvratiš istom mjerom, da udariš gdje najviše boli, i da natjeraš drugu stranu da stvarno sagleda svoje ponašanje i posljedice istoga.</p><p></p><p>S druge strane, djeca će uvijek imati oba roditelja, živjeli vi zajedno ili ne, i moguće je da bi i to bilo bolje od sadašnjeg za djecu, i da nauče jako bitnu lekciju u životu, poštovati sebe i ne dati se manipulirati. Bitno je da im se dobro i iskreno objasni, potpuno direktno, i shvatiti će i zapamtiti za cijeli život, makar bili tek vrtićke dobi... (začudili bi se koliko su mala djeca sposobna shvatiti, čak i ako su im neki pojmovi još potpuno apstraktni)</p><p></p><p>Jao meni, na što sve ljudi troše riječ "ljubav", a i ne znaju što je to niti da su daleko od istine...</p><p></p><p>Edit:</p><p></p><p>Optužbe (da si čangrizava) i jesu s namjerom da ti ubiju volju za pokušavanjem, tipična manipulatorska taktika. S druge stane, ako te on doživljava takvom, to znači da tvoj pristup ne prolazi kod njega, promijeni svoj nastup, pazi na emocije i reci mu kako te čini da se osjećaš bez optužujućeg tona, govori na način "tvoje ponašanje me..." umjesto "ti me..." i pitaj ga želi li on da se ti tako osjećaš.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="metalmaniac, post: 661152, member: 9174"] A koji su njegovi argumenti kod forsiranja zabrana? Šta ti može ako iste prekršiš? U ovom slučaju je jedini način da uzvratiš istom mjerom, da udariš gdje najviše boli, i da natjeraš drugu stranu da stvarno sagleda svoje ponašanje i posljedice istoga. S druge strane, djeca će uvijek imati oba roditelja, živjeli vi zajedno ili ne, i moguće je da bi i to bilo bolje od sadašnjeg za djecu, i da nauče jako bitnu lekciju u životu, poštovati sebe i ne dati se manipulirati. Bitno je da im se dobro i iskreno objasni, potpuno direktno, i shvatiti će i zapamtiti za cijeli život, makar bili tek vrtićke dobi... (začudili bi se koliko su mala djeca sposobna shvatiti, čak i ako su im neki pojmovi još potpuno apstraktni) Jao meni, na što sve ljudi troše riječ "ljubav", a i ne znaju što je to niti da su daleko od istine... Edit: Optužbe (da si čangrizava) i jesu s namjerom da ti ubiju volju za pokušavanjem, tipična manipulatorska taktika. S druge stane, ako te on doživljava takvom, to znači da tvoj pristup ne prolazi kod njega, promijeni svoj nastup, pazi na emocije i reci mu kako te čini da se osjećaš bez optužujućeg tona, govori na način "tvoje ponašanje me..." umjesto "ti me..." i pitaj ga želi li on da se ti tako osjećaš. [/QUOTE]
Verifikacija
Objavite odgovor
Forumi
Sve što nema svoje mjesto
Brutal Offtopic
Ja sam izabrao ljubav, sta bi ste vi izabrali?
Bottom