Meni
Forumi
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
♫ Radio
Dnevnici
Dnevnici Vanjskog Uzgajanja
Dnevnici Unutrašnjeg Uzgajanja
Završeni Vanjski Dnevnici
Završeni Unutrašnji Dnevnici
Novo
Popularne teme
Nove poruke
Najnovije aktivnosti
Članovi
Trenutno prisutni
Forumi
Prijava
Registracija
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
Meni
Install the app
Install
Objavite odgovor
Forumi
Marihuana
Medicina
Informacije o bolestima za koje je poznato da kanabis ima utjecaja
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice.
Trebali biste nadograditi ili koristiti
alternativni pregledač
.
Poruka
<blockquote data-quote="radeii" data-source="post: 329319" data-attributes="member: 42318"><p>Zahvaljujem na brzom odgovoru. Sin ima 27 godina. Bio je redovan student na muzičkoj akademiji i u njegovoj 24 godini života, na jednom se povukao u sebe. Napustio studije, zatvorio se u sobu i bez ikakvog interesa za društvo. Odveli smo ga u Novi Sad kod ljekara, gdje mu je doktorica za 10 minuta i 4 postavljena pitanja ustanovila šizofreniju i prepisala terapiju. Posle skoro godinu dana liječenja vidjeli smo da lijekovi nemaju nikakvog efekta, a i da dijagnoza ne odgovara činjeničnom stanju. Tada smo otišli u Beograd (KC), gdje doktorica nakon 2-3 minute ustanovljava bipolarni afektivni poremećaj i prepisuje novu terapiju, koju koristi i danas. Bili smo i u "Dragiše Mišovića" u Beogradu, gdje nam je ljekar rekao, posle sat vremena pregleda da ne može potvrditi dijagnozu, a da bi za pravilno uspostavljanje dijagnoze bilo potrebno da se najmanje 10 dana bolnički posmatra, što sin nije želio. U međuvremenu sinovo zdravlje je ozbiljnije narušeno od samih lijekova, udebljao se 40 kg, puši 150-200 cigareta dnevno i pije kafe po 2-3 litre dnevno. Od svih mogućih simptoma navedene bolesti moj sin nema ni 1%. Na svoju odgovornost smanjio sam mu lijekove na pola i nema nikakvih promjena. Znači ubijamo ga lijekovima, a u suštini ga ne liječimo. Lijekovi su Rissar, Alventa, Litijum karbonat i Bensedin.</p><p>Ja se izvinjavam članovima foruma, možda ovo i nije za ove teme, ali eto ovo je kao odgovor "Cili" i kao moje predstavljanje na forumu.</p><p></p><p></p><p></p><p>Zahvaljujem na brzom odgovoru. U prethodnom postu sam opisao problem, pa da se ne ponavljam. Po meni je kod sina u pitanju teža depresija, jer na već spomenute lijekove on ne reaguje. Vjerujte da su ovi lijekovi opasniji po zdravlje od većine zabranjenih droga. Oni mijenjaju kompletnu ličnost i u psihičkom i u fizičkom smislu i to ne na bolje. Nisam stigao, ali već počinjem da malo podrobnije pregledam vaš forum. Zahvaljujem se na lijepim željama i savjetima.</p><p>Budite zdravo!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="radeii, post: 329319, member: 42318"] Zahvaljujem na brzom odgovoru. Sin ima 27 godina. Bio je redovan student na muzičkoj akademiji i u njegovoj 24 godini života, na jednom se povukao u sebe. Napustio studije, zatvorio se u sobu i bez ikakvog interesa za društvo. Odveli smo ga u Novi Sad kod ljekara, gdje mu je doktorica za 10 minuta i 4 postavljena pitanja ustanovila šizofreniju i prepisala terapiju. Posle skoro godinu dana liječenja vidjeli smo da lijekovi nemaju nikakvog efekta, a i da dijagnoza ne odgovara činjeničnom stanju. Tada smo otišli u Beograd (KC), gdje doktorica nakon 2-3 minute ustanovljava bipolarni afektivni poremećaj i prepisuje novu terapiju, koju koristi i danas. Bili smo i u "Dragiše Mišovića" u Beogradu, gdje nam je ljekar rekao, posle sat vremena pregleda da ne može potvrditi dijagnozu, a da bi za pravilno uspostavljanje dijagnoze bilo potrebno da se najmanje 10 dana bolnički posmatra, što sin nije želio. U međuvremenu sinovo zdravlje je ozbiljnije narušeno od samih lijekova, udebljao se 40 kg, puši 150-200 cigareta dnevno i pije kafe po 2-3 litre dnevno. Od svih mogućih simptoma navedene bolesti moj sin nema ni 1%. Na svoju odgovornost smanjio sam mu lijekove na pola i nema nikakvih promjena. Znači ubijamo ga lijekovima, a u suštini ga ne liječimo. Lijekovi su Rissar, Alventa, Litijum karbonat i Bensedin. Ja se izvinjavam članovima foruma, možda ovo i nije za ove teme, ali eto ovo je kao odgovor "Cili" i kao moje predstavljanje na forumu. Zahvaljujem na brzom odgovoru. U prethodnom postu sam opisao problem, pa da se ne ponavljam. Po meni je kod sina u pitanju teža depresija, jer na već spomenute lijekove on ne reaguje. Vjerujte da su ovi lijekovi opasniji po zdravlje od većine zabranjenih droga. Oni mijenjaju kompletnu ličnost i u psihičkom i u fizičkom smislu i to ne na bolje. Nisam stigao, ali već počinjem da malo podrobnije pregledam vaš forum. Zahvaljujem se na lijepim željama i savjetima. Budite zdravo! [/QUOTE]
Verifikacija
Objavite odgovor
Forumi
Marihuana
Medicina
Informacije o bolestima za koje je poznato da kanabis ima utjecaja
Bottom