Meni
Forumi
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
♫ Radio
Dnevnici
Dnevnici Vanjskog Uzgajanja
Dnevnici Unutrašnjeg Uzgajanja
Završeni Vanjski Dnevnici
Završeni Unutrašnji Dnevnici
Novo
Popularne teme
Nove poruke
Najnovije aktivnosti
Članovi
Trenutno prisutni
Forumi
Prijava
Registracija
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
Meni
Install the app
Install
Objavite odgovor
Forumi
Marihuana
Marihuana FAQ
I vise od ovisnosti
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice.
Trebali biste nadograditi ili koristiti
alternativni pregledač
.
Poruka
<blockquote data-quote="Papa Romeo" data-source="post: 298259" data-attributes="member: 16675"><p>Covjeku je zivot najbolji savjetnik, najbolja skola i jedini saputnik koji ga nece ostaviti na pola puta.</p><p>Mene je naucio da, ako zelim ziviti zivotom kojim zivim i pri tome biti zadovoljan, moram raditi 10-12 sati dnevno. Pauza u radno vrijeme mi ne smije trajati duze od jednog sata, osim kada radim za racunarom, tada mogu virkati na forum mnogo vise, ali to nije danas slucaj. Danas imam posla kojeg treba obaviti u radionici, a ja se zabavio citanjem ove teme, ovog jadnog pokusaja samosazaljevanja, ove sapunice pune preokreta iz pozitivnog (izlijecenog) u negativno (satrveno, zavisno, neshvaceno, odbaceno i bolesno) i sada, ako zelim da budem sretan i mirne savjesti, moram otici dovrsiti posao, jer ako to ne ucinim necu imati mira cijelu noc, em cu sutra imati 10 zadataka koje trebam obaviti umjesto planiranih 5, a ako razvucem sa ovim odgovorom mogao bih u srijedu imati 15 umjesto 5. Necu gledati utakmicu u 18 sati, jer cu biti u radionici i zavrsavati ono sto sam trebao dok sam citao ovu patetiku.</p><p>Ne zalim se! Jedna utakmica vise manje, bitno je odraditi zadate ciljeve, neki to zovu obavezama.</p><p></p><p>Jadan si i napacen, neshvacen od zivota i drustva, odbacen. Nema ko da ti pruzi ruku, da te oraspolozi, da ti pruzi utjehu, da ti plati pice, da se pohvali djevojci svojim drugom, da te pozove da mu pomognes oko necega... Ali, imas zenu. Kazes ozenjen si, a niti jednog slova o njoj. Nema ni trunke dobrote u toj zenskoj dusi koja bi zasluzila jednu prostu recenicu u ovolikoj zalopoljci, u ovoj temi "jadan sam ti i cemeran"?</p><p></p><p>Ukoliko ima zrno istine u ovim tvojim postovima, onda je ljenost najveci razlog za takvo stanje u koje si zapao. Nije to zbog trave, niti je do tvojih mrskih neprijatelja. Neprijatelji se ne radjaju, neprijatelje covjek sam sebi stvara isto kao i prijatelje, a ti, prijatelju, nemas niti jednog da ga, kao svijetli primjer svog usranog zivota, ovde navedes.</p><p></p><p>Jednostavno ne zelim vjerovati da postoji tracak istine u ovom sto si pisao. Osoba kao sto si ti jeste ovisnik i naziva se patoloski lazov.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Papa Romeo, post: 298259, member: 16675"] Covjeku je zivot najbolji savjetnik, najbolja skola i jedini saputnik koji ga nece ostaviti na pola puta. Mene je naucio da, ako zelim ziviti zivotom kojim zivim i pri tome biti zadovoljan, moram raditi 10-12 sati dnevno. Pauza u radno vrijeme mi ne smije trajati duze od jednog sata, osim kada radim za racunarom, tada mogu virkati na forum mnogo vise, ali to nije danas slucaj. Danas imam posla kojeg treba obaviti u radionici, a ja se zabavio citanjem ove teme, ovog jadnog pokusaja samosazaljevanja, ove sapunice pune preokreta iz pozitivnog (izlijecenog) u negativno (satrveno, zavisno, neshvaceno, odbaceno i bolesno) i sada, ako zelim da budem sretan i mirne savjesti, moram otici dovrsiti posao, jer ako to ne ucinim necu imati mira cijelu noc, em cu sutra imati 10 zadataka koje trebam obaviti umjesto planiranih 5, a ako razvucem sa ovim odgovorom mogao bih u srijedu imati 15 umjesto 5. Necu gledati utakmicu u 18 sati, jer cu biti u radionici i zavrsavati ono sto sam trebao dok sam citao ovu patetiku. Ne zalim se! Jedna utakmica vise manje, bitno je odraditi zadate ciljeve, neki to zovu obavezama. Jadan si i napacen, neshvacen od zivota i drustva, odbacen. Nema ko da ti pruzi ruku, da te oraspolozi, da ti pruzi utjehu, da ti plati pice, da se pohvali djevojci svojim drugom, da te pozove da mu pomognes oko necega... Ali, imas zenu. Kazes ozenjen si, a niti jednog slova o njoj. Nema ni trunke dobrote u toj zenskoj dusi koja bi zasluzila jednu prostu recenicu u ovolikoj zalopoljci, u ovoj temi "jadan sam ti i cemeran"? Ukoliko ima zrno istine u ovim tvojim postovima, onda je ljenost najveci razlog za takvo stanje u koje si zapao. Nije to zbog trave, niti je do tvojih mrskih neprijatelja. Neprijatelji se ne radjaju, neprijatelje covjek sam sebi stvara isto kao i prijatelje, a ti, prijatelju, nemas niti jednog da ga, kao svijetli primjer svog usranog zivota, ovde navedes. Jednostavno ne zelim vjerovati da postoji tracak istine u ovom sto si pisao. Osoba kao sto si ti jeste ovisnik i naziva se patoloski lazov. [/QUOTE]
Verifikacija
Objavite odgovor
Forumi
Marihuana
Marihuana FAQ
I vise od ovisnosti
Bottom