Meni
Forumi
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
♫ Radio
Dnevnici
Dnevnici Vanjskog Uzgajanja
Dnevnici Unutrašnjeg Uzgajanja
Završeni Vanjski Dnevnici
Završeni Unutrašnji Dnevnici
Novo
Popularne teme
Nove poruke
Najnovije aktivnosti
Članovi
Trenutno prisutni
Forumi
Prijava
Registracija
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
Meni
Install the app
Install
Objavite odgovor
Forumi
Marihuana
Medicina
Herbal Bob's medical lounge...
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice.
Trebali biste nadograditi ili koristiti
alternativni pregledač
.
Poruka
<blockquote data-quote="Mox" data-source="post: 466519" data-attributes="member: 12824"><p>Jedan od razloga zašto žene zadržavaju vodu su hormoni. Endokrinolog bi mogao pomoći. Drugi razlog koji sam i sam na sebi osjetio (pripreme u bodybuildingu) za zadržavanje vode je kortizol, odnosno hormon stresa. CNS odnosno laički rečeno imunitet, stradava zbog kortizola koji nastaje uslijed psihičkog i fizičkog napora.</p><p>Također, gledano s nutritivnog stajališta, gram ugljikohidrata na sebe veže 4 grama vode, tako da se slažem s Bob-om vezano za unos šećera i svih drugih oblika ugljikohidrata.</p><p>Gledano na mikronutrijente, nije isto pojesti kruh ili krumpir (iako obje namirnice sadrže ugljikohidrate). Redukcija vode iz organizma može se postići povećanim unosom kalija.</p><p></p><p>Natrij veže vodu na sebe, kalij izbacuje. ALI NIKAKO NE SMIJE ODNOS (Na/K) biti u ekstremnom disbalansu. Npr. unos od 5000mg Na i 6000mg K bi bio ok, unošen kroz prehranu (nema potrebe za suplementacijom).</p><p></p><p>Postoji još jedna tehnika izbacivanja vode putem "natjecateljske dehidracije" koja se svodi na to da se postepeno povećava unos vode (12 l dnevno je primjerice krajnji unos) te se nakon toga vraća u normalu (2-3 l) i tijelo nastavlja izbacivati sav višak vode. OVO NE PRIMJENJIVATI, poprilično je opasno ako ne znate što radite (ekstreman unos vode može uzrokovati smrt).</p><p></p><p>Predlažem ti da se posavjetujete s liječnikom, pa ukoliko neka od ovih metoda bude uzeta u obzir,<strong> pomoći ću koliko god moje znanje i iskustvo seže</strong>. Sve gore navedeno funkcionira savršeno kod zdravog organizma, ali iskreno nemam pojma kako bi se navedene mjere odrazile na osobu sa zdravstvenim tegobama koje si spomenuo.</p><p></p><p>E da, suplementirajte magnezij, majka će imati kvalitetniji san i odmori.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mox, post: 466519, member: 12824"] Jedan od razloga zašto žene zadržavaju vodu su hormoni. Endokrinolog bi mogao pomoći. Drugi razlog koji sam i sam na sebi osjetio (pripreme u bodybuildingu) za zadržavanje vode je kortizol, odnosno hormon stresa. CNS odnosno laički rečeno imunitet, stradava zbog kortizola koji nastaje uslijed psihičkog i fizičkog napora. Također, gledano s nutritivnog stajališta, gram ugljikohidrata na sebe veže 4 grama vode, tako da se slažem s Bob-om vezano za unos šećera i svih drugih oblika ugljikohidrata. Gledano na mikronutrijente, nije isto pojesti kruh ili krumpir (iako obje namirnice sadrže ugljikohidrate). Redukcija vode iz organizma može se postići povećanim unosom kalija. Natrij veže vodu na sebe, kalij izbacuje. ALI NIKAKO NE SMIJE ODNOS (Na/K) biti u ekstremnom disbalansu. Npr. unos od 5000mg Na i 6000mg K bi bio ok, unošen kroz prehranu (nema potrebe za suplementacijom). Postoji još jedna tehnika izbacivanja vode putem "natjecateljske dehidracije" koja se svodi na to da se postepeno povećava unos vode (12 l dnevno je primjerice krajnji unos) te se nakon toga vraća u normalu (2-3 l) i tijelo nastavlja izbacivati sav višak vode. OVO NE PRIMJENJIVATI, poprilično je opasno ako ne znate što radite (ekstreman unos vode može uzrokovati smrt). Predlažem ti da se posavjetujete s liječnikom, pa ukoliko neka od ovih metoda bude uzeta u obzir,[B] pomoći ću koliko god moje znanje i iskustvo seže[/B]. Sve gore navedeno funkcionira savršeno kod zdravog organizma, ali iskreno nemam pojma kako bi se navedene mjere odrazile na osobu sa zdravstvenim tegobama koje si spomenuo. E da, suplementirajte magnezij, majka će imati kvalitetniji san i odmori. [/QUOTE]
Verifikacija
Objavite odgovor
Forumi
Marihuana
Medicina
Herbal Bob's medical lounge...
Bottom