Meni
Forumi
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
♫ Radio
Dnevnici
Dnevnici Vanjskog Uzgajanja
Dnevnici Unutrašnjeg Uzgajanja
Završeni Vanjski Dnevnici
Završeni Unutrašnji Dnevnici
Novo
Popularne teme
Nove poruke
Najnovije aktivnosti
Članovi
Trenutno prisutni
Forumi
Prijava
Registracija
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
Meni
Install the app
Install
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Oprema za Unutrašnji uzgoj
Grijanje box-a
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice.
Trebali biste nadograditi ili koristiti
alternativni pregledač
.
Poruka
<blockquote data-quote="truare" data-source="post: 559396" data-attributes="member: 48175"><p>Ma ne treba ti shema, uzmeš si napajanje 220V, ako hoćeš možeš imat i dva napajanja tj. da su grijač i termostat nezavisni. Ja koristim samo jedno, dovedem fazu i nulu na terminale glavnog napajanja stc-a, (kod mene 3 i 4). 5 i 6 mi je NTC tj. sonda, te 1 i 2 mi je relej. Sad tamo di si spojio fazu napraviš loop na jedan od terminala od releja, svejedno koji. Grijač spajaš na drugi terminal od releja i na nulu, ja obično spojim kabel sa utičnicom pa samo uštekavam.</p><p>Sad ne znam dal imaš dva releja, jedan za grijanje, drugi za hlađenje, ako je tako, onda izabireš onaj koji ti odgovara, u ovom slučaju na grijanje. Npr. ventilaciju bi spojio na hlađenje.</p><p>Kad je stc upaljen, ideš u njegove parametre, dužim pritiskom na tipku S . Kad uđeš u njih, kroz njih listaš pomoću strelica gore dole, listaš dok se ne pojavi "d" , klikneš "S" da uđeš u taj parametar, i tamo promjeniš razliku u temperaturi kad da ti se grijač ponovo upali, znači ako si namjestio temperaturu od 25C , kad termostat dosegne 25C on gasi relej tj. grijač. Sada temperatura počinje padati i pod tim "d" određuješ koliko stupnjeva temperatura smije past prije nego se relej tj grijač ponovo upali. Kad namjestiš koliko hoćeš da ti bude "d" , pritisneš onaj gumb za gašenje da snimiš promjenu. Ako si "d" namjestio npr. na 2.0 onda ti grijač održava temperaturu od 23-25C.</p><p>Ako nemaš dva releja već samo jedan, bit će također parametar gdje namještaš da li stc koristiš za grijanje ili za hlađenje, mislim da je taj parametar "HC"</p><p>Vidim i ja sad da ih ima više vrsta, moji su neki kineski, sve kinesko po njima piše. Možda su kod nekih parametri drugačiji, vidim za neke da ide F1,F2,F3... gdje bi F2 bio taj "d"</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="truare, post: 559396, member: 48175"] Ma ne treba ti shema, uzmeš si napajanje 220V, ako hoćeš možeš imat i dva napajanja tj. da su grijač i termostat nezavisni. Ja koristim samo jedno, dovedem fazu i nulu na terminale glavnog napajanja stc-a, (kod mene 3 i 4). 5 i 6 mi je NTC tj. sonda, te 1 i 2 mi je relej. Sad tamo di si spojio fazu napraviš loop na jedan od terminala od releja, svejedno koji. Grijač spajaš na drugi terminal od releja i na nulu, ja obično spojim kabel sa utičnicom pa samo uštekavam. Sad ne znam dal imaš dva releja, jedan za grijanje, drugi za hlađenje, ako je tako, onda izabireš onaj koji ti odgovara, u ovom slučaju na grijanje. Npr. ventilaciju bi spojio na hlađenje. Kad je stc upaljen, ideš u njegove parametre, dužim pritiskom na tipku S . Kad uđeš u njih, kroz njih listaš pomoću strelica gore dole, listaš dok se ne pojavi "d" , klikneš "S" da uđeš u taj parametar, i tamo promjeniš razliku u temperaturi kad da ti se grijač ponovo upali, znači ako si namjestio temperaturu od 25C , kad termostat dosegne 25C on gasi relej tj. grijač. Sada temperatura počinje padati i pod tim "d" određuješ koliko stupnjeva temperatura smije past prije nego se relej tj grijač ponovo upali. Kad namjestiš koliko hoćeš da ti bude "d" , pritisneš onaj gumb za gašenje da snimiš promjenu. Ako si "d" namjestio npr. na 2.0 onda ti grijač održava temperaturu od 23-25C. Ako nemaš dva releja već samo jedan, bit će također parametar gdje namještaš da li stc koristiš za grijanje ili za hlađenje, mislim da je taj parametar "HC" Vidim i ja sad da ih ima više vrsta, moji su neki kineski, sve kinesko po njima piše. Možda su kod nekih parametri drugačiji, vidim za neke da ide F1,F2,F3... gdje bi F2 bio taj "d" [/QUOTE]
Verifikacija
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Oprema za Unutrašnji uzgoj
Grijanje box-a
Bottom