Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Gura se... Da nam bude jos samo malo sunca, bar jos 2 tjedna i ja sam sretan! Protekla 2 tjedna od 14 je 10 dana kise padalo, nisam bio na sajtu 8 dana.
Ulazi u 7. tjedan, temperature navečer padaju do 10-12 stupnjeva ne znam koliko će je to usporit, nadam se da nećemo u 11. mjesec zakoračit, vaša mišljenja?
Ja bih rekao do kraja meseca... I moje su izlozene niskim nocnim temperaturama, da li ih usporava ne znam, vrlo verovatno da da. Mozda nam neko iskusniji baci neki komentar..
Ako joj ostali parametri dozvole ući će u 11i mj. da bi završila ciklus,ako je tu gdje jest imaš puno bolje uvjete za nju nego gerilci...Možeš ju selit preko dana na više sunca,itd.Svaki stres ju usporava,ne može ni dati što bi da su joj bolji uvjeti...Temp.su takve kakve jesu,nije toliko dramatično koliko mnogi misle,štiti ju korijen.Treba se čuvat buđi i mraza kao i štetočina(Ja sam na jednoj sad primjetio desetak malih gusjenica...)Ta tvoja se tek kreće puniti...
Slabo sunce u septembru ne utice mozda nesto 8nedelja ts 10 oktobar prebaciti harvest za +10 I tako izvaditi full potencial bice jos 10dobrih suncanih dana, do 20okt nema frke samo pazite se kisurine I budji ts gasenice I ostale sakavce itd SRETNO
RQS Special Queen outdoor, danas ulaze u 7. tjedan cvjetanja.
Bilo je zbog vjetra krša i loma prije neka dva tjedna, ali sam ih uz pomoć duct tapea pokrpao.
E sad, kiša mi ne dozvoljava da ih prihranim, a neki listovi se čine manje zelenima od drugih, pa sam pomislio da možda nije do toga što su grane bile kratkoročno slomljene.
Može li netko škicnuti slike i procijeniti da li je OK da listovi biljke koja je napunila šest tjedana cvjetanja, izgledaju ovako:
I druga paćenica:
Pljesni nema, miris je OK.
I još jedno pitanje - da li mi se isplati zaliti svaku s 10 litara Plantella Cvet ratvora, unatoč srednje jakoj kiši?
Barem malo da ih prihranim.
-za pljesni nakon kise , a za prehranu nemas problem slobodno zalij jer sad SE puni cvet imas Jos 3nedelje do kraja minimum I normalno je da lisce zuti ...Sretno
Forp, puno hvala na savjetima i dobrim željama.
I meni je malo bilo sumnjivo na RQS stranici da cvjetanje traje od 7 do 9 tjedana, zbog toga što sam nekoliko puta pročitao da biljka završava ciklus između 10. i 12. tjedna.
Samo da vrijeme posluži, pa da ostane do 31/10, idealno do 07/11, što bi stvarno bilo odlično, napunile bi obje 11 tjedana.
Evo malo kisnih slika. Najavljuju manje vise topao mesec bez mnogo padavina, videcemo kako ce biti. Nocne temp znaju i do 7-8°
3x WWxCritical
Po nesto o njima
#1 Vise sativasta, manje zbijene node, jako smrdljiva, lepljiva i prepuna kristala
Jak loli dobila, bukvalno sve sitno poskidano
Sve tri imaju grane sa po 2-3 vrha, i neki cudni trolist uvek raste tu gde se grane racvaju
Biljka #2
Zbijena, debela, tvrda, prepuna lisca, iz par navrata sam je dobro sisao
Najbliza kraju, kontam jos 10-15dana
Iz nekog razloga nema neki specijalan miris, i nije toliko masna i obasuta kristalima. Prekidam sa hranom, samo voda i budCandy do kraja. Ubrao sam neki osrednji cvetic i stavio na susenje cisto da steknem dojam jel valja
Biljka #3
Jako slicna prvoj po mirisu, takodje usecerena lepo, ali rekao bi drugacije strukture, lisca takodje ima kao u prici
Neke random semenke sam isklijao u saksije i dobio naravno muzjaka od najvece, pala je 1. Avgusta
Druge dve sam u istu saksiju,ova naprednija vec pocetkom avgusta pokazala pol, ova mala kaskala bila nikakva. Dok sam bio na moru veliku satru smrdibube, osusila se jadna a ova mala je sad velika devojka koja malo kasni ali bice to dobro. Ova slika je nastala 1. Avgusta
Evo je sada ova mala levo
Saksija ~5l
Sva zemlja je neki moj mix, pola plantella ideal pola neka moja rastresita gde rastu koprive, ima i pregorelog djubreta ali jako starog.
Prihrana u vegetaciji
U vegetaciji, u pocetku PlantelaList kad pocnu da traze xy doze dajem vodootopivo 20 20 20, jeste jako znam.. Ali bujaju
U cvetanju takodje vodootopivo 13 40 13 pa presecem par puta sa 5 10 40 itd, sta nadjem. Bud candy pocnem da dajem kad pocnu da pune cvetove tamo 3 - 4ta nedelja, i to nekim mojim redosledom, uglavnom samo kad dajem vodu.
Preporucujem svima da se u vegetaciji uredno prska protiv svih gamadi mogucih i okolis oko biljaka kolko moze. Ne vredi drugacije. Zelim vam svima suncanu zavrsnicu i ne zamerite sto je opsirno. ❤️
Nekako mi je ovako ok na nedelju dana 10 dana bacim po koju sliku,sitan komentar, manju obavezu osecam jer da je dnevnik imao bih napisati mnogo mnogo toga sta radim, probam itd.. Okacicu jednom prilikom slike nekih prethodnih godina sta sam radio ali se nisam javljao.
Jasno da. Medjutim ovako ostane zatrpano medju tisućama doslovno postova pa ti iskopaj nekome za primjer kasnije Svakako ti hvala i za ove postove, ja moram malo povuci temu dnevnika, to mi profesionalna deformacija
Sve razumem, ali imam resenje koje mi je ok. Napravicu kad sve zavrsim itd, dnevnik retrospektivu growa jer imam slike, dosta vise nego sto sam kacio. Imao sam razne probleme i borbe pa cu i to opisati,inace o outu malo i o insekticidima i ostalim otrovima sta kako, jer vidim da dosta mucimo muku svi sa istom stvari. Volim i ja da pokrenem temu ali nekad mislim da je previse. Moji uzgoji su "usputni", ne brigam nesto previse ali vodim racuna. Kanta stajl je da ako dodje do sranja biljke mogu da se prebace. U rupama sa dosta zemlje sam imao neke lude rezultate sa ne previse "para i truda". No, da ne spamujem, i ovo je previse. Bice sve u tom dnevniku ubrzo. Imponuje mi kad moje biljke izazovu komentar pa se napalim