Meni
Forumi
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
♫ Radio
Dnevnici
Dnevnici Vanjskog Uzgajanja
Dnevnici Unutrašnjeg Uzgajanja
Završeni Vanjski Dnevnici
Završeni Unutrašnji Dnevnici
Novo
Popularne teme
Nove poruke
Najnovije aktivnosti
Članovi
Trenutno prisutni
Forumi
Prijava
Registracija
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
Meni
Install the app
Install
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Dnevnik uzgoja
Završeni unutrašnji dnevnici
First DP - HID 400w
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice.
Trebali biste nadograditi ili koristiti
alternativni pregledač
.
Poruka
<blockquote data-quote="Srale7" data-source="post: 614006" data-attributes="member: 66648"><p>Sutra mi dolazi novi vet za HPS, tj cool tube, ovaj trenutni od 180 m3/h je mozda malo slab ali je zato poprilično glasan, pa idem u smjeru povecanja protoka (bolje hlađenje zarulje=manja temp u boxu) i smanjenja buke.</p><p></p><p>Posto je box skoro pa hermetički zatvoren, svejedno je gdje je ventilator smjesten, treba samo postovat smjestaj i orjentaciju (usis dolje, ispuh gore).</p><p></p><p>Gotova ventilacija bi trebala na kraju izgledati ovako:</p><p></p><p>dobava:</p><p></p><p>dno boxa</p><p>3x120mm @2000 okr=cca 330 m3/h</p><p></p><p>Ispuh</p><p>Cool tube 120mm@2.2k-2.8k-3.5k okr=170-220-260 m3/h</p><p>(ovaj ventilator ima regulaciju u 3 koraka, pa cu vidjet koja postavka daje najbolji omje protoka/buke, a sve u zavisnosti od temperature u boxu)</p><p></p><p>Vrh boxa</p><p>2x120mm@1400 okr=cca 180 m3/h</p><p></p><p>Iako sad ide hladnije vrijeme, box se nalazi na balkonu koji je zatvoren, ali sjeverna strana zgrade, tako da ce biti dovoljno da 1-2cm otvorim klizni prozor kraj straznje strane boxa i unutra ce biti debelo ispod 30°C</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Srale7, post: 614006, member: 66648"] Sutra mi dolazi novi vet za HPS, tj cool tube, ovaj trenutni od 180 m3/h je mozda malo slab ali je zato poprilično glasan, pa idem u smjeru povecanja protoka (bolje hlađenje zarulje=manja temp u boxu) i smanjenja buke. Posto je box skoro pa hermetički zatvoren, svejedno je gdje je ventilator smjesten, treba samo postovat smjestaj i orjentaciju (usis dolje, ispuh gore). Gotova ventilacija bi trebala na kraju izgledati ovako: dobava: dno boxa 3x120mm @2000 okr=cca 330 m3/h Ispuh Cool tube 120mm@2.2k-2.8k-3.5k okr=170-220-260 m3/h (ovaj ventilator ima regulaciju u 3 koraka, pa cu vidjet koja postavka daje najbolji omje protoka/buke, a sve u zavisnosti od temperature u boxu) Vrh boxa 2x120mm@1400 okr=cca 180 m3/h Iako sad ide hladnije vrijeme, box se nalazi na balkonu koji je zatvoren, ali sjeverna strana zgrade, tako da ce biti dovoljno da 1-2cm otvorim klizni prozor kraj straznje strane boxa i unutra ce biti debelo ispod 30°C [/QUOTE]
Verifikacija
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Dnevnik uzgoja
Završeni unutrašnji dnevnici
First DP - HID 400w
Bottom