Meni
Forumi
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
♫ Radio
Dnevnici
Dnevnici Vanjskog Uzgajanja
Dnevnici Unutrašnjeg Uzgajanja
Završeni Vanjski Dnevnici
Završeni Unutrašnji Dnevnici
Novo
Popularne teme
Nove poruke
Najnovije aktivnosti
Članovi
Trenutno prisutni
Forumi
Prijava
Registracija
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
Meni
Install the app
Install
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Oprema za Unutrašnji uzgoj
DIY - LED Grow Panel - propisno
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice.
Trebali biste nadograditi ili koristiti
alternativni pregledač
.
Poruka
<blockquote data-quote="adri" data-source="post: 503065" data-attributes="member: 51315"><p><strong>Bitnost napona otvora kod LED-a </strong></p><p></p><p>Kako sam primjetio puno je upitnika ili neznanja (kako nan drago) oko toga kliki i kaki i dali je uopce bitan toliko napon otvora.</p><p></p><p>Kronologija sa pocetka ovog topica o portiru(napon) i ljudima(fotonima) te post o tome kako LE chipovi proizvode fotone ce nam pomoc da svatimo kako stvari funkcioniraju.</p><p></p><p>Da ponovimo, svaka danasnja LEDica proizvodi uvik sve fotone, ovisno o filteru ispred LE chipa mi mijenjamo dojam svitla (dojam = kelvinaza) </p><p></p><p>O naponu ovisi koji fotoni prvo prolaze kroz vrata, s obzirom na samu konstrukciju plina kod LED-a prvo prolaze crveni, plavi pa zeleni fotoni.</p><p></p><p>Moramo sada razumit da vrata imaju svoja ogranicenja, sto znaci da ako portir odluci pustit zelene fotone tada smanjuje broj crvenih fotona koji mogu proc kroz ta ista vrata, ako portir forsira zelene fotone, tada ce lagano prec i na plave fotone te smanjit i njihov broj.</p><p></p><p>Sto ovo nama znaci?</p><p>Pa znaci nam sve, cila konstrukcija dobrog i bazdarenog panela ovisi o ovoj gore tezi.</p><p></p><p>Primjer:</p><p>LED chip 3500K ima raspon napona otvora od 32V do 36V</p><p>Unutar ova 4 Volta mi mozemo ili napravit super ili smeće panel, a sve ovisi o naponu otvora.</p><p></p><p>Pri 32V izmjerimo VutraMetrom kolicinu crveni fotona koje pusta LEDica, podizanjem napona otvora prema 36V LED zbog svoje konstrukcije smanjuje broj crvenih i propusta vise zelenih fotona, nama( nasem oku) ovo izgleda svjetlije i mi mislimo sigurno je bolje, al zaheb, nije druze bolje, bolje je nasem oku koje reagira na zeleni spektar, dok nasa biljka reagira na crveni i plavi i kada stavimo VutraMetar ispod LED pri 36V svatimo kako smo odjednom izgubili 25-30% crvenih fotona. </p><p></p><p><em>Tako da naponom biramo omjer R:G:B fotona koje pustamo kroz vrata, a strujom (amperima) sveukupnu kolicinu fotona koji prolaze kroz vrata.</em></p><p></p><p>Jednostavnom matematikom objasnjeno:</p><p>pustimo 100mA primjerice kroz LED sto nam daje (fiktivno) 300 fotona</p><p>o naponu otvora ovisi kojih 300 fotona ce mo pustit.</p><p></p><p>Tako da bez velike NP mudrolije i inih stvari, morate znati da je napon otvora jednako bitan kao i struja(amperi) koje pustamo kroz LED.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="adri, post: 503065, member: 51315"] [B]Bitnost napona otvora kod LED-a [/B] Kako sam primjetio puno je upitnika ili neznanja (kako nan drago) oko toga kliki i kaki i dali je uopce bitan toliko napon otvora. Kronologija sa pocetka ovog topica o portiru(napon) i ljudima(fotonima) te post o tome kako LE chipovi proizvode fotone ce nam pomoc da svatimo kako stvari funkcioniraju. Da ponovimo, svaka danasnja LEDica proizvodi uvik sve fotone, ovisno o filteru ispred LE chipa mi mijenjamo dojam svitla (dojam = kelvinaza) O naponu ovisi koji fotoni prvo prolaze kroz vrata, s obzirom na samu konstrukciju plina kod LED-a prvo prolaze crveni, plavi pa zeleni fotoni. Moramo sada razumit da vrata imaju svoja ogranicenja, sto znaci da ako portir odluci pustit zelene fotone tada smanjuje broj crvenih fotona koji mogu proc kroz ta ista vrata, ako portir forsira zelene fotone, tada ce lagano prec i na plave fotone te smanjit i njihov broj. Sto ovo nama znaci? Pa znaci nam sve, cila konstrukcija dobrog i bazdarenog panela ovisi o ovoj gore tezi. Primjer: LED chip 3500K ima raspon napona otvora od 32V do 36V Unutar ova 4 Volta mi mozemo ili napravit super ili smeće panel, a sve ovisi o naponu otvora. Pri 32V izmjerimo VutraMetrom kolicinu crveni fotona koje pusta LEDica, podizanjem napona otvora prema 36V LED zbog svoje konstrukcije smanjuje broj crvenih i propusta vise zelenih fotona, nama( nasem oku) ovo izgleda svjetlije i mi mislimo sigurno je bolje, al zaheb, nije druze bolje, bolje je nasem oku koje reagira na zeleni spektar, dok nasa biljka reagira na crveni i plavi i kada stavimo VutraMetar ispod LED pri 36V svatimo kako smo odjednom izgubili 25-30% crvenih fotona. [I]Tako da naponom biramo omjer R:G:B fotona koje pustamo kroz vrata, a strujom (amperima) sveukupnu kolicinu fotona koji prolaze kroz vrata.[/I] Jednostavnom matematikom objasnjeno: pustimo 100mA primjerice kroz LED sto nam daje (fiktivno) 300 fotona o naponu otvora ovisi kojih 300 fotona ce mo pustit. Tako da bez velike NP mudrolije i inih stvari, morate znati da je napon otvora jednako bitan kao i struja(amperi) koje pustamo kroz LED. [/QUOTE]
Verifikacija
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Oprema za Unutrašnji uzgoj
DIY - LED Grow Panel - propisno
Bottom