Meni
Forumi
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
♫ Radio
Dnevnici
Dnevnici Vanjskog Uzgajanja
Dnevnici Unutrašnjeg Uzgajanja
Završeni Vanjski Dnevnici
Završeni Unutrašnji Dnevnici
Novo
Popularne teme
Nove poruke
Najnovije aktivnosti
Članovi
Trenutno prisutni
Forumi
Prijava
Registracija
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
Meni
Install the app
Install
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Oprema za Unutrašnji uzgoj
DIY - LED Grow Panel - propisno
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice.
Trebali biste nadograditi ili koristiti
alternativni pregledač
.
Poruka
<blockquote data-quote="adri" data-source="post: 451061" data-attributes="member: 51315"><p>Napokon idemo u pravom smjeru... ovo ce bit super!</p><p>Ja o uzgoju neman pojma, niti sam do jucer zna koji su spektri potrebni, ja sam samo elektronicar.</p><p></p><p>[USER=47922]@3131011[/USER] </p><p>Ako sam dobro shvatio, nek nas ispravi neko sa dobrim engleskim;</p><p>U prvom dijelu se bavi manama LED stripa zbog paralelno serijskog ili cistog serijskog spoja.</p><p>kako kaze: Long strips in series can melt, al to znamo.</p><p></p><p>Nakon toga opet dolazi do toga da ako pustamo manje struje one se manje griju i lakse rade, al tu se drzi iskljucivo u rangu mana serijskog led stripa, sto je opet tehnicka stvar, koju znamo. Spominje Razliku kako 5600K zarulja nama izgleda svjetlija, al ne govori da je to zbog toga sto zarulja sadrzi vise zelenog spektra koji je nasem oku ugodniji.</p><p></p><p>Ne kontan u kojem dijelu otkrivamo nesto novo(bar sa tehnickog aspekta), a da mi to ne znamo, prica o odnosu jakosti struje i intenziteta svijetla, a o tome i mi govorimo cilo vrime i to u samom uvodu ovog topica.</p><p></p><p>Slazem se da WATI nisu bitni, pa zato sam i postavio ona tri spektra da se shvati kako WAT nema veze, jer djabe ti ijade wati ako su neiskoristeni.</p><p></p><p>A jednostavnosti radi, mozemo uzest realnu potrosnju neke zarulje, testirati njen spektar i dobit koliko bacamo utrosene struje na nepotreban spektar, naravno teoretski al okvirno dovoljno dobro da bi shvatili poantu:</p><p>WAT - SPEKTAR - INTENZITET koji do sada smatramo za standard kod HID MH CFL rasvjete ne možemo uzeti kao dobar podatak prilikom dimenzioniranja LED rasvjete za biljke</p><p></p><p>Evo filteri koje imam na poslu:</p><p>[ATTACH=full]79896[/ATTACH] </p><p></p><p>Sa ovim filterima se moze blokirat odredjeni spektar, al kad stavis ovo na lux metar onda nema ocitavanja i tada bi trebalo koristit color metar kojeg tu kod nas na poslu nitko ne koristi, vec se kako kazu: odokativno to odredi jer vise nitko ne snima na filmsku traku.</p><p>I o njima sam ti pricao par postova prije, ovo su isto dobri filteri al ne kao rosco.</p><p></p><p>Kod mene kada dodje sef, on uzme lux metar i proseta po sceni od 3x5 metara, ako po ciloj sceni (šeta se i provjerava) ima primjerice 8000 luxa tada na tu povrsinu od 3x5 kazemo da je svugdi isto lumena pa ce i blenda na objektivu bit ista, al za tu povrsinu od 3x5 on koristi vise rasvjetnih tijela razlicitih snaga i razlicitih luxa.</p><p></p><p>Viruj mi znam sto je sto i shvacam ja tvoj post, al jedno ne razumin;</p><p>Zasto moramo kopirat HID spektar? Pusti sad snagu i intenzitet. Zasto cili spektar? to mi nije jasno.</p><p>Ja kako sam shvatio ispravi me odma ako je krivo sa stanovista botanike:</p><p>Prednost LED rasvjete je što nemora trositi energiju na biljkama nepotreban spektar. </p><p>Dal je to tocno? </p><p>Ako je jedina stvar LED rasvjete da se manje grije od HID, onda mislim da jednostavno ne treba analizirat spektar, takozvane GROW LEDare nemaju smisla.</p><p></p><p>[USER=46376]@mtran[/USER] </p><p>iz HR san</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="adri, post: 451061, member: 51315"] Napokon idemo u pravom smjeru... ovo ce bit super! Ja o uzgoju neman pojma, niti sam do jucer zna koji su spektri potrebni, ja sam samo elektronicar. [USER=47922]@3131011[/USER] Ako sam dobro shvatio, nek nas ispravi neko sa dobrim engleskim; U prvom dijelu se bavi manama LED stripa zbog paralelno serijskog ili cistog serijskog spoja. kako kaze: Long strips in series can melt, al to znamo. Nakon toga opet dolazi do toga da ako pustamo manje struje one se manje griju i lakse rade, al tu se drzi iskljucivo u rangu mana serijskog led stripa, sto je opet tehnicka stvar, koju znamo. Spominje Razliku kako 5600K zarulja nama izgleda svjetlija, al ne govori da je to zbog toga sto zarulja sadrzi vise zelenog spektra koji je nasem oku ugodniji. Ne kontan u kojem dijelu otkrivamo nesto novo(bar sa tehnickog aspekta), a da mi to ne znamo, prica o odnosu jakosti struje i intenziteta svijetla, a o tome i mi govorimo cilo vrime i to u samom uvodu ovog topica. Slazem se da WATI nisu bitni, pa zato sam i postavio ona tri spektra da se shvati kako WAT nema veze, jer djabe ti ijade wati ako su neiskoristeni. A jednostavnosti radi, mozemo uzest realnu potrosnju neke zarulje, testirati njen spektar i dobit koliko bacamo utrosene struje na nepotreban spektar, naravno teoretski al okvirno dovoljno dobro da bi shvatili poantu: WAT - SPEKTAR - INTENZITET koji do sada smatramo za standard kod HID MH CFL rasvjete ne možemo uzeti kao dobar podatak prilikom dimenzioniranja LED rasvjete za biljke Evo filteri koje imam na poslu: [ATTACH=full]79896[/ATTACH] Sa ovim filterima se moze blokirat odredjeni spektar, al kad stavis ovo na lux metar onda nema ocitavanja i tada bi trebalo koristit color metar kojeg tu kod nas na poslu nitko ne koristi, vec se kako kazu: odokativno to odredi jer vise nitko ne snima na filmsku traku. I o njima sam ti pricao par postova prije, ovo su isto dobri filteri al ne kao rosco. Kod mene kada dodje sef, on uzme lux metar i proseta po sceni od 3x5 metara, ako po ciloj sceni (šeta se i provjerava) ima primjerice 8000 luxa tada na tu povrsinu od 3x5 kazemo da je svugdi isto lumena pa ce i blenda na objektivu bit ista, al za tu povrsinu od 3x5 on koristi vise rasvjetnih tijela razlicitih snaga i razlicitih luxa. Viruj mi znam sto je sto i shvacam ja tvoj post, al jedno ne razumin; Zasto moramo kopirat HID spektar? Pusti sad snagu i intenzitet. Zasto cili spektar? to mi nije jasno. Ja kako sam shvatio ispravi me odma ako je krivo sa stanovista botanike: Prednost LED rasvjete je što nemora trositi energiju na biljkama nepotreban spektar. Dal je to tocno? Ako je jedina stvar LED rasvjete da se manje grije od HID, onda mislim da jednostavno ne treba analizirat spektar, takozvane GROW LEDare nemaju smisla. [USER=46376]@mtran[/USER] iz HR san [/QUOTE]
Verifikacija
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Oprema za Unutrašnji uzgoj
DIY - LED Grow Panel - propisno
Bottom