Dilema oko načina postavljanja ventilacije

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
07.04.2024
1
0
1
23
Pozdrav, početnik sam i prije par dana sam kupio svoj prvi grow box komplet. Jedinu dilemu imam oko ventilacije. Čovjek koji radi u dućanu mi je nacrtao skicu kako postaviti ventilaciju ali na način da se zrak upuhuje u šator i izvlači zrak iz karbonskog filtera a ne iz šatora. Imam HPS rasvjetu pa mi je ventilacija dosta bitan dio zbog rashladnje. Nigdje na internetu nisam vidio da netko na taj način postavlja ventilaciju, svi postavljaju na način da se zrak ispuhuje iz šatora u karbonski filter. Ostavljam Vam skicu koju mi je dao radnik iz tog dućana s opremom. 20240919_095408.jpg

Wendigo

Blackamas Foot
Prijatelj Foruma
15.02.2021
1.674
11.946
356
Kao prvo, dobrodošao, sretno, i sve po redu :)
Kao drugo, za ovakve stvari se ne otvara nova tema, pišeš u postojećim - recimo problemi oko uzgoja, ili sama tema o ventilaciji. Što je svakako i trebalo da pročitaš, sve bi bilo jasnije :)

No, dobro. Kao treće i najbitnije:
Dva načina korišćenja su uobičajena:
Prvi gde vazduh iz šatora prolazi prvo kroz filter, pa ga ventilator izbacuje van boksa, i drugi gde vent uvlači vazduh iz šatora i "gura" kroz filter koji stoji van šatora

PSX_20240919_181421.jpg
(U drugoj postavci, vent može stajati i van šatora, da vuče vazduh i gura odmah u filter)
To je cela mudrost :)
Na tebi je da odlučiš koji ćeš, i jedno i drugo imaju prednost i mane.
Tipa prva postavka je uglavnom tiša, ali sa drugom dobijaš na visini prostora, i tako
Sretno u avanturi !