Meni
Forumi
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
♫ Radio
Dnevnici
Dnevnici Vanjskog Uzgajanja
Dnevnici Unutrašnjeg Uzgajanja
Završeni Vanjski Dnevnici
Završeni Unutrašnji Dnevnici
Novo
Popularne teme
Nove poruke
Najnovije aktivnosti
Članovi
Trenutno prisutni
Forumi
Prijava
Registracija
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
Meni
Install the app
Install
Objavite odgovor
Forumi
Marihuana
Obrazovanje
Crtica o životonosnom svetu unutar zemlje
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice.
Trebali biste nadograditi ili koristiti
alternativni pregledač
.
Poruka
<blockquote data-quote="adolf" data-source="post: 634431" data-attributes="member: 48225"><p>Oprostite mi na intruziji.., ali ako smijem ovako skromno napisati svoje dosadašnje iskustvo sa "ostalim" biljkama (iz mog stana koji u zadnje vrijeme više liči na botaničku baštu nego na stan) jer kao da cijelom forumu nedostaje malo Balansa, između stvarnog i količinskog. </p><p>U redu je imati plod koji vam zadovolji pogled umornih očiju ali tražimo li i uzimamo li "previše"? Mislim da malo pretjerujemo sa vještačkim gnojivima. </p><p>Tek prije nekoliko mjeseci dolazim na ideju (kad već duvam nekih 20 godina) da zatražim profil od prijatelja i malo se uključim u temu ( prijatelj je reaktivan ali se nekako sjetio password-a) </p><p>Primitivno i početnički pristupam Cannabis-u, slušam i čitam mnogo kao i uvijek (čak i tražim savjete) ali ne vodi me daleko...</p><p>Dakle, onako na prvu: Cannabis na ovom forumu zlostavljaju! Onako kao biljku ga zlostavljaju., Ubiše ga svjetlom i aditivima.. Dobiju svi bar ponešto ali očigledno nedostaci su brojni inače nam ne bi trebao portal da nas nauči kako uzgojiti biljku u uslovno rečeno "kavezu"..</p><p>Pomalo gubimo dodir s prirodom, onom pravom prirodom. Pretjerujemo, onako generalno..</p><p>Flora sama po sebi zahtijeva vrijeme., i odsustvo ljudi. Upamtite to dobro.</p><p>Na drugoj (našoj- growerskoj) strani pokušavamo da iskoristimo vrijeme protiv te iste i za tu istu floru sa svojim prisustvom (dakle u isto vrijeme). Razmislite o paradoksu...</p><p>Po mom skromnom mišljenju, (da ovaj put ne dužim previše ali drznuću se pa pisati još u nekoj budućnosti) trebalo bi naći balans vještačkih i umjetnih gnojiva. </p><p>Ako već ne može (a očigledno ne može bez Plantele, Hesi-a itd) onda barem dajte probajte malo olakšati i sebi i biljci pa napraviti "jezik biljke" sa prirodnim đubrivima sa što manje vještačkih..</p><p>Mislim da treba tražiti prirodu u svom najljepšem obliku, a ne izobličavati je u svrhu pretjerane količine. </p><p>Toliko od mene za ovaj put. </p><p>Svima sretan grow želim i što bolju prirodu u njemu...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="adolf, post: 634431, member: 48225"] Oprostite mi na intruziji.., ali ako smijem ovako skromno napisati svoje dosadašnje iskustvo sa "ostalim" biljkama (iz mog stana koji u zadnje vrijeme više liči na botaničku baštu nego na stan) jer kao da cijelom forumu nedostaje malo Balansa, između stvarnog i količinskog. U redu je imati plod koji vam zadovolji pogled umornih očiju ali tražimo li i uzimamo li "previše"? Mislim da malo pretjerujemo sa vještačkim gnojivima. Tek prije nekoliko mjeseci dolazim na ideju (kad već duvam nekih 20 godina) da zatražim profil od prijatelja i malo se uključim u temu ( prijatelj je reaktivan ali se nekako sjetio password-a) Primitivno i početnički pristupam Cannabis-u, slušam i čitam mnogo kao i uvijek (čak i tražim savjete) ali ne vodi me daleko... Dakle, onako na prvu: Cannabis na ovom forumu zlostavljaju! Onako kao biljku ga zlostavljaju., Ubiše ga svjetlom i aditivima.. Dobiju svi bar ponešto ali očigledno nedostaci su brojni inače nam ne bi trebao portal da nas nauči kako uzgojiti biljku u uslovno rečeno "kavezu".. Pomalo gubimo dodir s prirodom, onom pravom prirodom. Pretjerujemo, onako generalno.. Flora sama po sebi zahtijeva vrijeme., i odsustvo ljudi. Upamtite to dobro. Na drugoj (našoj- growerskoj) strani pokušavamo da iskoristimo vrijeme protiv te iste i za tu istu floru sa svojim prisustvom (dakle u isto vrijeme). Razmislite o paradoksu... Po mom skromnom mišljenju, (da ovaj put ne dužim previše ali drznuću se pa pisati još u nekoj budućnosti) trebalo bi naći balans vještačkih i umjetnih gnojiva. Ako već ne može (a očigledno ne može bez Plantele, Hesi-a itd) onda barem dajte probajte malo olakšati i sebi i biljci pa napraviti "jezik biljke" sa prirodnim đubrivima sa što manje vještačkih.. Mislim da treba tražiti prirodu u svom najljepšem obliku, a ne izobličavati je u svrhu pretjerane količine. Toliko od mene za ovaj put. Svima sretan grow želim i što bolju prirodu u njemu... [/QUOTE]
Verifikacija
Objavite odgovor
Forumi
Marihuana
Obrazovanje
Crtica o životonosnom svetu unutar zemlje
Bottom