Meni
Forumi
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
♫ Radio
Dnevnici
Dnevnici Vanjskog Uzgajanja
Dnevnici Unutrašnjeg Uzgajanja
Završeni Vanjski Dnevnici
Završeni Unutrašnji Dnevnici
Novo
Popularne teme
Nove poruke
Najnovije aktivnosti
Članovi
Trenutno prisutni
Forumi
Prijava
Registracija
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
Meni
Install the app
Install
Objavite odgovor
Forumi
Naše Zdravlje
Priroda
Branje jestivih gljiva
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice.
Trebali biste nadograditi ili koristiti
alternativni pregledač
.
Poruka
<blockquote data-quote="Minja3" data-source="post: 657735" data-attributes="member: 13474"><p>U pravu si .... ali ....</p><p></p><p><span style="color: rgb(184, 49, 47)">Pa te osobe su kreteni, ovo kažem posle svega što sam videla i pročitala na temu gljiva i trovanja gljivama -</span></p><p><span style="color: rgb(184, 49, 47)"></span></p><p> <span style="color: rgb(184, 49, 47)">Svako je isključivo odgovoran za sebe i donošenje odluke šta će da strpa u sebe i iz koih razloga</span></p><p><span style="color: rgb(184, 49, 47)"></span></p><p> <span style="color: rgb(184, 49, 47)">Ima na internetu dovoljno entuzijasta i gljivarskih udruženja koji se bave edukacijom na temu gljiva , ali raspoznavanje gljiva se jedino može naučiti NA TERENU uz iskusnog gljivara i gljivarska društva... </span></p><p><span style="color: rgb(184, 49, 47)">a što je opet pitanje sreće jer svako će reći da je iskusan gljivar ... a to ne mora da bude istina .. </span></p><p><span style="color: rgb(184, 49, 47)">Isto tako ima na netu puno samozvanih iskusnih gljivara koji prave kardinalne greške , lupaju nazive , karakteristike ... </span></p><p><span style="color: rgb(184, 49, 47)">Pratim na fb nekoliko gljivarskih grupa i uvek svake godine ista priča ... Neka budala slika očišćenu gljivu iznad tiganja i pita DA LI JE JESTIVA ? </span></p><p><span style="color: rgb(184, 49, 47)">Pa dal si normalan da pojedeš to što do pre pet minuta nisi znao šta je '???? Ali ima i takvih ljudi .. nema tu leka ..</span></p><p>Ja sam gljive učila godinama i znam ih puno .. ali za jelo berem desetak vrsta i to je više nego dovoljno .</p><p></p><p>Što se tiče psilocyba serbica , nisam je našla u prirodi i nema ko ni da mi je pokaže .... jer su ovi iz mog udruženja pobrisali sve slike sa fb, a nemam često prilike da idem u šumu s nekim od njih . Ta gljiva je opasna zbog mogućnosti zamene , jer ima mali miliJon tih sitnih koje ne plave na preseku ... ili svejedno mogu da te pošalju u večna lovišta .... Ako neko želi psilocibe, bolje naruči spore ili gotov supstrat preko neta .. manja šteta da te navataju na carini nego da te nema ..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Minja3, post: 657735, member: 13474"] U pravu si .... ali .... [COLOR=rgb(184, 49, 47)]Pa te osobe su kreteni, ovo kažem posle svega što sam videla i pročitala na temu gljiva i trovanja gljivama - Svako je isključivo odgovoran za sebe i donošenje odluke šta će da strpa u sebe i iz koih razloga Ima na internetu dovoljno entuzijasta i gljivarskih udruženja koji se bave edukacijom na temu gljiva , ali raspoznavanje gljiva se jedino može naučiti NA TERENU uz iskusnog gljivara i gljivarska društva... a što je opet pitanje sreće jer svako će reći da je iskusan gljivar ... a to ne mora da bude istina .. Isto tako ima na netu puno samozvanih iskusnih gljivara koji prave kardinalne greške , lupaju nazive , karakteristike ... Pratim na fb nekoliko gljivarskih grupa i uvek svake godine ista priča ... Neka budala slika očišćenu gljivu iznad tiganja i pita DA LI JE JESTIVA ? Pa dal si normalan da pojedeš to što do pre pet minuta nisi znao šta je '???? Ali ima i takvih ljudi .. nema tu leka ..[/COLOR] Ja sam gljive učila godinama i znam ih puno .. ali za jelo berem desetak vrsta i to je više nego dovoljno . Što se tiče psilocyba serbica , nisam je našla u prirodi i nema ko ni da mi je pokaže .... jer su ovi iz mog udruženja pobrisali sve slike sa fb, a nemam često prilike da idem u šumu s nekim od njih . Ta gljiva je opasna zbog mogućnosti zamene , jer ima mali miliJon tih sitnih koje ne plave na preseku ... ili svejedno mogu da te pošalju u večna lovišta .... Ako neko želi psilocibe, bolje naruči spore ili gotov supstrat preko neta .. manja šteta da te navataju na carini nego da te nema .. [/QUOTE]
Verifikacija
Objavite odgovor
Forumi
Naše Zdravlje
Priroda
Branje jestivih gljiva
Bottom