Meni
Forumi
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
♫ Radio
Dnevnici
Dnevnici Vanjskog Uzgajanja
Dnevnici Unutrašnjeg Uzgajanja
Završeni Vanjski Dnevnici
Završeni Unutrašnji Dnevnici
Novo
Popularne teme
Nove poruke
Najnovije aktivnosti
Članovi
Trenutno prisutni
Forumi
Prijava
Registracija
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
Meni
Install the app
Install
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Projektiranje prostora za uzgoj
BOKS ZA GAJENJE - Tehnicke osobine i kako ga napraviti
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice.
Trebali biste nadograditi ili koristiti
alternativni pregledač
.
Poruka
<blockquote data-quote="0Marac0" data-source="post: 757044" data-attributes="member: 59027"><p>Ako misliš na stariji model sa multicoolor diodama,teško. Ti paneli imaju leče od 90° i moraju biti barem 40cm od biljke,ako ne i više!</p><p></p><p>Jedan novi kolaga mi se javio u pp,on je stavio od 4w-9w sijalice i drži ih 15cm od biljke u vegetaciji, što znači,da može i bliže u cvatu!</p><p>Kad radiš panel,imitiraj ove brandirane panele. Stavljaj više sijalica sastrane,manje u sredini. Kad bi ja radio,sredinu bi podigao 10 cm višlje od stranica. Tako se sijalice u sredini,nebi prekalpale sa ovima sastrane. Uglavnom,sredina uvijek dobija najjveči PAR ,a sa manjom wattažom bi moglo,a u cvatu,pojačaš ako treba!</p><p>Nažalost, nisam uzgajao sa njima,ali diode su diode i preklapanje svjetla na površini je bitna,radi hotspotova. Može se sa 9w dosta blizu biljaka,samo ih treba postepeno naviknut na svjetlo i dodat co2 vrečice (soda/lim.kiselina). Pogledaj temu od Bizze "Co2 vrečice" za 10kn imaš Co2</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="0Marac0, post: 757044, member: 59027"] Ako misliš na stariji model sa multicoolor diodama,teško. Ti paneli imaju leče od 90° i moraju biti barem 40cm od biljke,ako ne i više! Jedan novi kolaga mi se javio u pp,on je stavio od 4w-9w sijalice i drži ih 15cm od biljke u vegetaciji, što znači,da može i bliže u cvatu! Kad radiš panel,imitiraj ove brandirane panele. Stavljaj više sijalica sastrane,manje u sredini. Kad bi ja radio,sredinu bi podigao 10 cm višlje od stranica. Tako se sijalice u sredini,nebi prekalpale sa ovima sastrane. Uglavnom,sredina uvijek dobija najjveči PAR ,a sa manjom wattažom bi moglo,a u cvatu,pojačaš ako treba! Nažalost, nisam uzgajao sa njima,ali diode su diode i preklapanje svjetla na površini je bitna,radi hotspotova. Može se sa 9w dosta blizu biljaka,samo ih treba postepeno naviknut na svjetlo i dodat co2 vrečice (soda/lim.kiselina). Pogledaj temu od Bizze "Co2 vrečice" za 10kn imaš Co2 [/QUOTE]
Verifikacija
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Projektiranje prostora za uzgoj
BOKS ZA GAJENJE - Tehnicke osobine i kako ga napraviti
Bottom