LED Banana Purple Punch Auto, Strawberry Banana Auto, Gorilla Zkittlez Auto, Z Auto; Mars Hydro FC-E 6500, LST

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

^_-

01.10.2015
17
34
13
Pozdrav ekipa!

Ide moj prvi dnevnik, svaka kritika i sugestija je i više nego dobra. Veliko hvala @Bizzzo na mentorstvu u mom proteklom growu, pa sada kada imam malo više iskustva, usudim se otvoriti i dnevnik. :banana_rasta:

Sjeme: Banana Purple Punch Auto, Strawberry Banana Auto, Gorilla Zkittlez Auto, Z Auto. (Imam još par dobrih sjema od FastBudsa, pa se dvoumim što ubaciti)
FastBuds mi se pokazao kao super opcija u prošlom growu, pa ću nastaviti sa njim i ovaj put.

Box: Pirate Box 150 x 150 x 200 cm

Lampa: Mars Hydro FC-E 6500

Ventilacija: AC Infinity CLOUDLINE T6 sa karbonskim filterom, 4 x mala ventilatora unutar samoga šatora, i jedan veliki ventilator van šatora. Odvlaživač.

Zemlja: Biobizz light mix + Plagron Perlite

Gnojiva: Green House Bio Powder Feeding + Plagron Mega Worm

Posude: 9 x 20 L tekstilnih posuda

Trening: LST

Dodatna oprema: pH mjerac, EC mjerac, mikroskop, bonsai žica, posude za zalijevanje, žute trakice.

Protekli grow sam odradio sa 6 x potova, i ostalo je još mjesta u šatoru, pa ću ovaj put probati sa 9 x potova. Čekam supstrate da stignu, pa kad složim sve, šaljem slike.
Pri prvom growu sam probao što više stvari automatizirati (sve je na wifi; ventilacija, svjetla), jer izbivam od doma na neke periode, pa bolja polovica vodi grow u tom periodu. Da njoj smanjim obujam posla, i da ne mora miješati 4-6 x različitih tekućina gnojiva svako malo, odlučio sam se na gnojivo sa sporim otpuštanjem, koje se stavlja 2-3 x tokom cijelog growa (a i dijelom, jer sam radio sve što radi i Mr.Canucks sa YT, pa mi se činilo kao dobitna kombinacija).

Unaprijed se ispričavam ako ne budem radio reply na postove kako treba, ili uploadao slike na pravilan način. Sve sam pročitao, više manje mi je sve jasno, ali da ću napraviti zajeb nekad, to je 100%. Skužajte, nemojte zamjeriti.

Živjela :rolleyes:

Bizzzo

~ Fly Me To The Moon ~
Urednik
Moderator
11.02.2008
8.126
32.660
2.718
twitch.tv
Pozdrav. Fina priprema, zanima me samo da li si upoznat s pravilnikom našeg foruma? U nekom pravilu kaže tamo da imamo limit na 5 biljaka odjednom na slici, ne vise. Pa eto čisto samo info. Sretno želim i s ovim pothvatom! :rasta:

• Sviđa mi se
Reactions: Saint G and ^_-

^_-

01.10.2015
17
34
13
Pozdra ekipa,

Mali update - imao sam problema sa grijanjem, dolazio nam je majstor doma, i to naravno sa prostorijom gdje se growa. Pa sam morao sve rastaviti, i maknuti iz prostorije. Sreća u svemu je, što nisam još stavio sjeme na klijanje, tako da sam samo aparaturu morao skloniti.
Danas sam sve ponovo sklopio, plan za sutra je staviti supstrat i ubaciti sjeme. Foto update ide kroz dan-dva.

^_-

01.10.2015
17
34
13
Update nakon dugo vremena,

Naravno da jedna nesreća prati drugu, te nakon početnog peha sa grijanjem dogodilo se još niz stvari koje su me spriječile u pokretanju growa. A naravno da sam sve spremio. Sastavio šator, ventilaciju, svjetla, ubacio zemlju u pitare zajedno sa gnojivom. Jedino šta nisam ubacio sjeme. Ja sam morao otići van HR i zadržati ću se van doma neko vrijeme, tako da je sve na stand byu narednih par tjedana. Kako kaže Vili Beroš: sljedećih par tjedana su ključni. :banana_rasta:
Ovako izgleda trenutna situacija, na površini zemlje su izbili miceliji od gnojiva. Green house kaže da je to normalno, imao sam istu stvar u prošlom growu, ali naravno ne u ovoj količini jer su biljke bile unutra.
Nisam siguran da li je zemlja još ok, i da li je gnojivo unutra "potrošeno". Ako netko ima savjet, bio bih jako zahvalan. Dnevnik ide dalje, ne baš planiranom brzinom, ali šta je tu je.

Prilozi

• IMG_6896.jpg
    IMG_6896.jpg
    639,5 KB · Pregleda: 37

0Marac0

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
01.05.2017
2.425
17.797
358
To bi trebalo malo promješat,prstima po površini,jer to se tako stvori oko korjena,zaljepi se za njega,hrani ga,čuva i pazi:)
To je mycelij iz mykorize,a GHfeeding ima onaj Enhacer i to je odlična stvar za aktivaciju mikrobiologije u zemlji. Ja bi svaki pot,ponovno izmješao,jer to se traži u zemlji,na površini nema puno benefita.
Sigurno če još netko,nadodat. Ja sam novi u organskom uzgoju.

Sretno do kraja :respect:

Jolly Joker

Compost your enemies!
Prijatelj Foruma
14.10.2010
1.484
9.149
258
Dobra vlaga za gljive, da! :D Znaš da su ti uslovi ok ako se u tome hoćeš oprobati. :p

Ja ne bih mešao supstrat, taman je sve formirano u zemlji, samo se biljke čekaju. Ako mešaš, bzvz kidaš sve te veze koje već postoje.

Sretno! :thumb:

• Sviđa mi se
Reactions: rasmc and Bizzzo