Meni
Forumi
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
♫ Radio
Dnevnici
Dnevnici Vanjskog Uzgajanja
Dnevnici Unutrašnjeg Uzgajanja
Završeni Vanjski Dnevnici
Završeni Unutrašnji Dnevnici
Novo
Popularne teme
Nove poruke
Najnovije aktivnosti
Članovi
Trenutno prisutni
Forumi
Prijava
Registracija
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
Meni
Install the app
Install
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Dnevnik uzgoja
Završeni unutrašnji dnevnici
Auto Anesthesia i Quick One Led E-27
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice.
Trebali biste nadograditi ili koristiti
alternativni pregledač
.
Poruka
<blockquote data-quote="Srale7" data-source="post: 626246" data-attributes="member: 66648"><p>Džabe ti sve to kad ti imas ovu situaciju, a ne znas u cemu je problem:</p><p></p><p></p><p></p><p>Fora sa zaljevanjem je da za to nema pravila jer svatko ima drugaciju situaciju, tj parametre (veličina pota, temperatur, vlaga, strain) pa zato ni nema nekog univerzalnog rasporeda.Jednostavno se treba razviti osjećaj kod growera da "zna" kada ju i sa koliko zaliti. Ti si zalijevao sa 0,5l u pot od 10 l i to svakih 7-8 dana, sto je puno premalo.</p><p>Meni je valjda moj "in real life mentor" to dobro objasnio na početku, tako da unatoč tome sto mi je prvi grow nikadnisam imao problema sa zaljevanjem.</p><p></p><p>Uglavnom, pravo zaljevanje je kad, bez obzira na veličinu pota, nakon zaljevanja otprilike 10% tekućine iscuri. I tako se zalijeva uvijek, tj tokom cijelog uzgoja, samo je pitanje koliko često se to radi i naravno, količina se povecava kako biljka raste.</p><p></p><p>Ti nisi ni jednom tako zalio biljku, nego si kapao tih 0,5l i ok, to je radilo ok dok je biljka bila relativno mala, i čim je biljka malo pojačala, jbga, ostala je suha.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Srale7, post: 626246, member: 66648"] Džabe ti sve to kad ti imas ovu situaciju, a ne znas u cemu je problem: Fora sa zaljevanjem je da za to nema pravila jer svatko ima drugaciju situaciju, tj parametre (veličina pota, temperatur, vlaga, strain) pa zato ni nema nekog univerzalnog rasporeda.Jednostavno se treba razviti osjećaj kod growera da "zna" kada ju i sa koliko zaliti. Ti si zalijevao sa 0,5l u pot od 10 l i to svakih 7-8 dana, sto je puno premalo. Meni je valjda moj "in real life mentor" to dobro objasnio na početku, tako da unatoč tome sto mi je prvi grow nikadnisam imao problema sa zaljevanjem. Uglavnom, pravo zaljevanje je kad, bez obzira na veličinu pota, nakon zaljevanja otprilike 10% tekućine iscuri. I tako se zalijeva uvijek, tj tokom cijelog uzgoja, samo je pitanje koliko često se to radi i naravno, količina se povecava kako biljka raste. Ti nisi ni jednom tako zalio biljku, nego si kapao tih 0,5l i ok, to je radilo ok dok je biljka bila relativno mala, i čim je biljka malo pojačala, jbga, ostala je suha. [/QUOTE]
Verifikacija
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Dnevnik uzgoja
Završeni unutrašnji dnevnici
Auto Anesthesia i Quick One Led E-27
Bottom