Pozdrav, imam pitanje i nisam siguran dal je ovaj thread mjesto za to pa oprostite ako nije.
Dakle imam neke sjemenke domaćice koje sam dobio iz povremenih paketića, točnije njih 11. Pošto u boxu imam dvije velike tegle to bi značilo da mogu dvije biljke samo stavit odjednom, ali male su šanse da će baš te dvije koje odaberem proklijat i bit ženke, pa sam s vremenom svih 11 stavio da prokliju, prvo 3 pa čekao da vidim dal bude ikoja, pa kad nisu onda opet tri (recimo svakih 5 dana po 3). Stavio sam da kliju u čaši vode, a kad su se nabrekle i izgledale kao da će proklijati sam ih stavio u zemlju. Sad na kraju kad su sve ili u vodi i u zemlji završio sam s jednom koja ima klicu ali ne izlazi iz zemlje (jer je bila prva posađena i naravno preduboko, pa kad sam ju otkopavao sam ju čačkalicom malo sje*o i valjda zato ne raste, iako korjenčić još izgleda valjda ok). E al sad imam još dvije od kojih sam jednu stavio u drugu teglu, a drugu u istu teglu s ovom koju sam valjda zeznuo. Ali ta koju sam zeznuo je u sredini tegle a ova dobra je pri rubu. Fora je u tome da je ova pri rubu skočila iz zemlje u roku manje od 24h i ima već nekih 3cm. Onoj koju sam zeznuo hoću dat priliku možda i ona iskoči za koji dan, pa je neću micat iz zemlje da je još bolje ne sje**m. Zanima me sad kolika je greška ako ostavim onu dobru da raste uz rub tegle? I do kada imam vremena ju premjestit na sredinu? Druga tegla ima biljozu koja je izrasla van al nije tolko brza kao i ova glavna.
Isprike ako je preopširno