Meni
Forumi
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
♫ Radio
Dnevnici
Dnevnici Vanjskog Uzgajanja
Dnevnici Unutrašnjeg Uzgajanja
Završeni Vanjski Dnevnici
Završeni Unutrašnji Dnevnici
Novo
Popularne teme
Nove poruke
Najnovije aktivnosti
Članovi
Trenutno prisutni
Forumi
Prijava
Registracija
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
Meni
Install the app
Install
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Problemi tokom uzgoja marihuane
Ako imate problem ovdje možete pitati iskusnije članove za pomoć
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice.
Trebali biste nadograditi ili koristiti
alternativni pregledač
.
Poruka
<blockquote data-quote="Space_Lulu" data-source="post: 710388" data-attributes="member: 47928"><p>[USER=73640]@YoungGrow[/USER] Da krenem sa dobrim vestima i da kažem da mislim da se može spasiti. Pa bih ja probala, barem kao iskustvo. Dobar znak je da je krenula da žuti odozdo, i da je verov direktan uzrok nedostatak pokretnih nutrijenata. A njih je i lakše nadoknaditi.</p><p></p><p>Iz svega pročitanog, ako bi se na išta kladila bilo bi da ti taj pH merač nije dobar. I da ti je pH verovatno dosta niži nego što taj merač pokazuje. Biljka je preživela 60 dana u toj zemlji, da joj je smetala ona bi se pobunila mnogo ranije. Za pH se ne bih složila. Kada su svi ostali uslovi ok, biljka neće pokazivati ozbiljnije znakove stresa i na 5.5 pH.</p><p></p><p>Temperatura i vlaga u boksu nikako nisu i ona koja je u sobi. To bi trebalo meriti.</p><p>Ovde bih ja rekla da je set više faktora: neadekvatan pH + nedostatak svetla, moguće još nešto. 4 dana na prozoru ne bi trebalo biti toliko kritično, ali čim imaš više faktora svaki je problem.</p><p>Preporuka je:</p><p>1. da proveriš merač pH-a, uradiš rekalibraciju;</p><p>2. Pripremiš 1.5-2x više vode u koju dodaš (ne razumem se u te nutrijente) 50% od preporučene doze;</p><p>3. Zaliješ biljku dok voda ne krene da curi sa donje strane - izmeriš taj pH</p><p>4. Sačekaš 15-30 minuta, i onda opet zaliješ biljku. Dodaš još npr 50% tečnosti, i izmeriš pH poslednje tečnosti koja iscuri</p><p>5. Pružiš biljci odmah adekvatnog svetla, i izmeriš temperaturu i vlagu i dnevnu i noćnu u boksu. Ako postoji mogućnost ubaci joj neku CFL ili šta god. Treba joj više svetla u cvetanju.</p><p>6. (opciono) uz merenje pH-a dobro bi bilo izmeriti i ppm. Neadekvatan pH može da dovede do nemogućnosti absorpsije nutrijenata iz zemlje, što je dovelo do gomilanja soli, pa onda da uz nedostatak nutrijenata imaš i burn korena. Mada bi ova stavka pod 4 trebala donekle i to da sredi.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Space_Lulu, post: 710388, member: 47928"] [USER=73640]@YoungGrow[/USER] Da krenem sa dobrim vestima i da kažem da mislim da se može spasiti. Pa bih ja probala, barem kao iskustvo. Dobar znak je da je krenula da žuti odozdo, i da je verov direktan uzrok nedostatak pokretnih nutrijenata. A njih je i lakše nadoknaditi. Iz svega pročitanog, ako bi se na išta kladila bilo bi da ti taj pH merač nije dobar. I da ti je pH verovatno dosta niži nego što taj merač pokazuje. Biljka je preživela 60 dana u toj zemlji, da joj je smetala ona bi se pobunila mnogo ranije. Za pH se ne bih složila. Kada su svi ostali uslovi ok, biljka neće pokazivati ozbiljnije znakove stresa i na 5.5 pH. Temperatura i vlaga u boksu nikako nisu i ona koja je u sobi. To bi trebalo meriti. Ovde bih ja rekla da je set više faktora: neadekvatan pH + nedostatak svetla, moguće još nešto. 4 dana na prozoru ne bi trebalo biti toliko kritično, ali čim imaš više faktora svaki je problem. Preporuka je: 1. da proveriš merač pH-a, uradiš rekalibraciju; 2. Pripremiš 1.5-2x više vode u koju dodaš (ne razumem se u te nutrijente) 50% od preporučene doze; 3. Zaliješ biljku dok voda ne krene da curi sa donje strane - izmeriš taj pH 4. Sačekaš 15-30 minuta, i onda opet zaliješ biljku. Dodaš još npr 50% tečnosti, i izmeriš pH poslednje tečnosti koja iscuri 5. Pružiš biljci odmah adekvatnog svetla, i izmeriš temperaturu i vlagu i dnevnu i noćnu u boksu. Ako postoji mogućnost ubaci joj neku CFL ili šta god. Treba joj više svetla u cvetanju. 6. (opciono) uz merenje pH-a dobro bi bilo izmeriti i ppm. Neadekvatan pH može da dovede do nemogućnosti absorpsije nutrijenata iz zemlje, što je dovelo do gomilanja soli, pa onda da uz nedostatak nutrijenata imaš i burn korena. Mada bi ova stavka pod 4 trebala donekle i to da sredi. [/QUOTE]
Verifikacija
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Problemi tokom uzgoja marihuane
Ako imate problem ovdje možete pitati iskusnije članove za pomoć
Bottom