Meni
Forumi
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
♫ Radio
Dnevnici
Dnevnici Vanjskog Uzgajanja
Dnevnici Unutrašnjeg Uzgajanja
Završeni Vanjski Dnevnici
Završeni Unutrašnji Dnevnici
Novo
Popularne teme
Nove poruke
Najnovije aktivnosti
Članovi
Trenutno prisutni
Forumi
Prijava
Registracija
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
Meni
Install the app
Install
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Problemi tokom uzgoja marihuane
Ako imate problem ovdje možete pitati iskusnije članove za pomoć
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice.
Trebali biste nadograditi ili koristiti
alternativni pregledač
.
Poruka
<blockquote data-quote="anon" data-source="post: 621292" data-attributes="member: 58580"><p>Imam problema kod uzgoja listovi su počeli prvo da blijede, a sada na novim listovima vrhovi žute, kao da su spaljeni, mislim da bi moglo imati veze sa prezaljevanjem, visokom vlagom ili pH-om, nemam nekog naročitog iskustva u indoor uzgoju, molim za pomoć nekog iskusnijeg growera da mi da potrebne upute koji bi mogli spasiti ovaj grow, što se tiče upitnika iz prvog posta:</p><p></p><p>1.Uzgajate li svoje biljke iz sjemenki ili klonova(reznica): Sjemenke</p><p>2.Koliko su stare vaše biljke: jedna je proklijala prije na nekih 7 dana, RQS i Critical Mass, ova sa slike ispod je stara nekih 20 dana.</p><p>3.Koliko su visoke vaše biljke: 20 cm (LST)</p><p>4.Kolike su tegle ili posude u kojima su vaše biljke: 10L</p><p>5.Kakva je vaša zemlja (Sa čime ste ju mješali , jel zagnojena, ): Plantella, nije zagnojena</p><p>6.Kako često zaljevate i kakvu vodu koristite: Zaljevao sam 2 puta u tih mjesec dana po cca 2,5 L, zemlja mi se čini još vlažna, a i mjerač pokazuje dovoljnu vlažnost, voda je iz slavine</p><p>7.Kakav je ph vaše vode (bar približno ako imate lakmus ph tester): 8</p><p>8.Kakva gnojiva koristite i kakav je omjer N:K (odnosno dušika,fosfora i kalija): Ne koristim gnojivo još</p><p>9.Kakva svjetla koristite (koliko wata koliko lumena,HPS,MH,fluo,halogen,običnu): COB LED 120W</p><p>10.Koliko su lampe blizu biljki (udaljenost od vrha biljki): 60 cm</p><p>11.Koliki je vaš prostor u kojem gajite (u metrima kvadratnim ): box 120x60x40 cm</p><p>12.Kolika je temperatura i vlaga u vašem prostoru za uzgoj: Uglavnom 27 C, tajmer za ovlaživač sam podesio da se pali kada padne ispod 60%, a gasi kada pređe 80%</p><p>13.Koliki je ph zemlje: 8</p><p>14.Dali ste uočili nekakve insekte u vašem prostoru za uzgajanje: U početku je bilo više kao mušice, ali mislim da to nije uzrok mog problema</p><p>15.Koliko imate iskustva u uzgajanju: Drugi indoor grow</p><p>16.Fotografije:</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="anon, post: 621292, member: 58580"] Imam problema kod uzgoja listovi su počeli prvo da blijede, a sada na novim listovima vrhovi žute, kao da su spaljeni, mislim da bi moglo imati veze sa prezaljevanjem, visokom vlagom ili pH-om, nemam nekog naročitog iskustva u indoor uzgoju, molim za pomoć nekog iskusnijeg growera da mi da potrebne upute koji bi mogli spasiti ovaj grow, što se tiče upitnika iz prvog posta: 1.Uzgajate li svoje biljke iz sjemenki ili klonova(reznica): Sjemenke 2.Koliko su stare vaše biljke: jedna je proklijala prije na nekih 7 dana, RQS i Critical Mass, ova sa slike ispod je stara nekih 20 dana. 3.Koliko su visoke vaše biljke: 20 cm (LST) 4.Kolike su tegle ili posude u kojima su vaše biljke: 10L 5.Kakva je vaša zemlja (Sa čime ste ju mješali , jel zagnojena, ): Plantella, nije zagnojena 6.Kako često zaljevate i kakvu vodu koristite: Zaljevao sam 2 puta u tih mjesec dana po cca 2,5 L, zemlja mi se čini još vlažna, a i mjerač pokazuje dovoljnu vlažnost, voda je iz slavine 7.Kakav je ph vaše vode (bar približno ako imate lakmus ph tester): 8 8.Kakva gnojiva koristite i kakav je omjer N:K (odnosno dušika,fosfora i kalija): Ne koristim gnojivo još 9.Kakva svjetla koristite (koliko wata koliko lumena,HPS,MH,fluo,halogen,običnu): COB LED 120W 10.Koliko su lampe blizu biljki (udaljenost od vrha biljki): 60 cm 11.Koliki je vaš prostor u kojem gajite (u metrima kvadratnim ): box 120x60x40 cm 12.Kolika je temperatura i vlaga u vašem prostoru za uzgoj: Uglavnom 27 C, tajmer za ovlaživač sam podesio da se pali kada padne ispod 60%, a gasi kada pređe 80% 13.Koliki je ph zemlje: 8 14.Dali ste uočili nekakve insekte u vašem prostoru za uzgajanje: U početku je bilo više kao mušice, ali mislim da to nije uzrok mog problema 15.Koliko imate iskustva u uzgajanju: Drugi indoor grow 16.Fotografije: [/QUOTE]
Verifikacija
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Problemi tokom uzgoja marihuane
Ako imate problem ovdje možete pitati iskusnije članove za pomoć
Bottom