Meni
Forumi
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
♫ Radio
Dnevnici
Dnevnici Vanjskog Uzgajanja
Dnevnici Unutrašnjeg Uzgajanja
Završeni Vanjski Dnevnici
Završeni Unutrašnji Dnevnici
Novo
Popularne teme
Nove poruke
Najnovije aktivnosti
Članovi
Trenutno prisutni
Forumi
Prijava
Registracija
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
Meni
Install the app
Install
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Problemi tokom uzgoja marihuane
Ako imate problem ovdje možete pitati iskusnije članove za pomoć
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice.
Trebali biste nadograditi ili koristiti
alternativni pregledač
.
Poruka
<blockquote data-quote="Stormbringer" data-source="post: 406246" data-attributes="member: 48782"><p>Prije svega dobar dan vutroljubci</p><p></p><p>Jučer sam prestavio svoj problem pitanjem crvenog pauka koji je napao moju biljku.</p><p></p><p>Moj problem kao i slike možete pogledati na prijašnjoj strani (246)</p><p></p><p>Izjutra sam odmah otišao u poljoprivrednu apoteku i nabavio sam Actaru (Actara) insekcid koji ste mi i preporučili, na unutrašnjoj strani u upotrebi je i navedeno da je sistemski insektcid.</p><p></p><p>Prilažem i sliku:</p><p></p><p>[ATTACH=full]46903[/ATTACH] </p><p></p><p>E sad me brine problem taj što karenca nije ista za sve biljke, npr za paradajz, lubenicu, dinju itd itd.. 3 dana. karenca za jabuku, krušku itd itd 21 dan</p><p></p><p>E sad bi molio sve iskusne članove ako može da mi daju pojašnjenje na moja pitanja</p><p></p><p>1. Koliko traje karenca ovog insekcida (Actara) za nama dragu biljku (Kanabis) ?</p><p></p><p>2. Da li da čekam večeras i špricam biljku kad se ugase svjetla, ili može i pod upaljenim. Mislim na to pošto je moram vaditi iz box-a i da li je smijem vratiti nazad na svjetlo?</p><p></p><p>3. Da li je bolje špricati ili zaliti, pošto mislim da sistemski može za obadvoje?</p><p></p><p>4. Koliko grama staviti Actare na litru i pol vode? Prodavačica rekla da sva 4 grama koliko je i pakovanje može ići na 15 L. vode. Pa bi stavio desetinu doze za 1.5 litre vode, a to bi bilo 0.4 grama. Pitam jer nije za sve biljke ista količina kako vidim u upustvu.</p><p></p><p>5. Pročitao sam na upustvu da maksimalno se može biljka špricati 2 puta tokom njenog rasta.. E sad da li je to tačna informacija i nakon koliko dana mogu opet pošpricati. </p><p></p><p>6. Pripremam smjesu od 100 grama duhana što mi je preporučio član foruma Cili</p><p></p><p>CITIRAM </p><p></p><p>CILI</p><p></p><p>"Idi po insekticid i prskaj listove ispod i iznad. Uzmi 100g duhana, jeftinog i kuvaj u 2 l vode na laganoj vatri pola sata. Pocekaj da se ohladi, i dodaj još 1.5 l vode. Time zalij zemlju. Obadvije stvari napravi odjedanput"</p><p></p><p>Ovo imam u planu odraditi danas i moje pitanje bi bilo, Pošto je termin cvjetala za 3 dana da li ga smijem staviti s obzirom da ću večeras kad se ugasi svjetlo zaliti sa ovim receptom (Duhan)?</p><p></p><p>7. Kolikom količinom da pošpricam biljku da nebi pretjerao? imam u planu napravidi 1.5 litre Actare</p><p></p><p>Molim odgovore iskusnih članova sa ovim problemom</p><p></p><p>Zahvaljujem</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Stormbringer, post: 406246, member: 48782"] Prije svega dobar dan vutroljubci Jučer sam prestavio svoj problem pitanjem crvenog pauka koji je napao moju biljku. Moj problem kao i slike možete pogledati na prijašnjoj strani (246) Izjutra sam odmah otišao u poljoprivrednu apoteku i nabavio sam Actaru (Actara) insekcid koji ste mi i preporučili, na unutrašnjoj strani u upotrebi je i navedeno da je sistemski insektcid. Prilažem i sliku: [ATTACH=full]46903[/ATTACH] E sad me brine problem taj što karenca nije ista za sve biljke, npr za paradajz, lubenicu, dinju itd itd.. 3 dana. karenca za jabuku, krušku itd itd 21 dan E sad bi molio sve iskusne članove ako može da mi daju pojašnjenje na moja pitanja 1. Koliko traje karenca ovog insekcida (Actara) za nama dragu biljku (Kanabis) ? 2. Da li da čekam večeras i špricam biljku kad se ugase svjetla, ili može i pod upaljenim. Mislim na to pošto je moram vaditi iz box-a i da li je smijem vratiti nazad na svjetlo? 3. Da li je bolje špricati ili zaliti, pošto mislim da sistemski može za obadvoje? 4. Koliko grama staviti Actare na litru i pol vode? Prodavačica rekla da sva 4 grama koliko je i pakovanje može ići na 15 L. vode. Pa bi stavio desetinu doze za 1.5 litre vode, a to bi bilo 0.4 grama. Pitam jer nije za sve biljke ista količina kako vidim u upustvu. 5. Pročitao sam na upustvu da maksimalno se može biljka špricati 2 puta tokom njenog rasta.. E sad da li je to tačna informacija i nakon koliko dana mogu opet pošpricati. 6. Pripremam smjesu od 100 grama duhana što mi je preporučio član foruma Cili CITIRAM CILI "Idi po insekticid i prskaj listove ispod i iznad. Uzmi 100g duhana, jeftinog i kuvaj u 2 l vode na laganoj vatri pola sata. Pocekaj da se ohladi, i dodaj još 1.5 l vode. Time zalij zemlju. Obadvije stvari napravi odjedanput" Ovo imam u planu odraditi danas i moje pitanje bi bilo, Pošto je termin cvjetala za 3 dana da li ga smijem staviti s obzirom da ću večeras kad se ugasi svjetlo zaliti sa ovim receptom (Duhan)? 7. Kolikom količinom da pošpricam biljku da nebi pretjerao? imam u planu napravidi 1.5 litre Actare Molim odgovore iskusnih članova sa ovim problemom Zahvaljujem [/QUOTE]
Verifikacija
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Problemi tokom uzgoja marihuane
Ako imate problem ovdje možete pitati iskusnije članove za pomoć
Bottom