Poslednja izmena:
Hvalauputiti na stranicu granum tačka ba,
Potovi su klasični 18L 30x30x30 ima rupa na sve strane a na dnu je 3-4cm kuglica, ventilacija je dobra stvara se negativni pritisak te je unutra jedan 30cm oscilirajući vent, vlaga varira ali u granicama je 45-60% (da li je moguće da se to dešava jer sam npr. previše nabio zemlju pri punjenju pota?)Kakva je drenaza potova i kakva je ventilacija, odnosno vlaga?
I meni je palo na pamet da sam možda pretjerao sa Rootom ali uvijek sam tako radio pa nisam imao problema,zapravo radim sve apsolutno isto a imam totalno drugačiju situaciju no sljedeći put ću pripaziti na te 2 stvari svakako...Da li je moguće između ostalog da se to dešava jer sam npr. pri punjenju pota prejako nabio zemlju?@White_Wizard meni e to događa kada:
1. Vruće u boxu a ja zalijem
2. Biljka velika i koristio puno roota pa korjen od do tegle
3.kombinacija 1. I 2.
Pozdrav imam problem , biljke presadjene u klasman potgrond h zemlju , bez dodataka djubriva , na svaka 3 dana zalivanje obicnom vodom , temperature su oko 25 stepeni vlaga od 40-60% , svetlo udaljeno na 60cm . Dali uraditi flush ili joj fali neki element?
@White_Wizard kolega ti je ukazao na problem. Te kuglice na dnu mogu poprilične probleme napraviti, iz iskustva ti mogu reći. Samo napuni pot supstratom koji koristiš do vrha i miran siVrlo je moguce da te kuglice na dnu pota zadrzavaju vlagu u potu, generalno ih treba zaobici
Da li je moguće između ostalog da se to dešava jer sam npr. pri punjenju pota prejako nabio zemlju?