našao sam neke Albanke
Trebas voditi racuna koji je PH vode , jer djaba su nutrijen ako ih biljka nemoze u dovoljnoj kolicini uzimat.Ako koristis vodu iz slavine , izmeris tvrdocu vode sa PH metrom.Ako je na primer 7.4 i skladis vodu vise od 24h na temp 24-27°c , PH opada na nekih 6.7 - 6.8.Dodavanjem nutrijuma u istoj vodi opada PH na 5.3 - 5.5 , zavisi koje nutrijume koristite.U tom slucaju biljka ne dobiva dovoljno hrane , sto je veca biljka trazi vise hrane.Isto je bitno koju zemlju koristis i kakva je PH vrednost iste.Halo,
mislim da imam problem s jednom biljkom.
Fruit Punch Auto Heavyweight Seeds
8i tjedan od klijanja
Pot 18 litara + od klijanja Biobizz AllMix + Biobizz Try Pack
Hps 250w / 18-6
Temp 25/17
Vlaga 30-50
Prva hrana je bila nakon 4 tjedna jer je presađena u međuvremenu u veći pot. Od tada svako zaljevanje Biobizz po osjećaju. Krenula sam s 30% doze i povecavala. Zadnje zaljevanje Grow 1ml/l, Bloom 3ml/l, TopMax 3ml/l. Zalijem s cca 4--5l vode. Ph ne reguliram, pola sata ostavim vodu da odstoji, nadruljam Biobizz i zaljevam dok ne krene curiti dolje. Zaljevanje otprilike svakih 3-4 dana, ovisi koliko popije. Ovaj otužni izgled se javio prije 5-6 dana.
Šta mi je činiti?
Hvala.
Pogledajte prilog 316606Pogledajte prilog 316607Pogledajte prilog 316608Pogledajte prilog 316609Pogledajte prilog 316610
Imas sve na netu legendo.Ja nisam iz Hrvatske i neznam kakvu vodu imate tj koji PH ima vasa voda.PH je jako bitan faktor kod ishrane cannabisa.Ja jako volim da citam i tako da sam poprilicno informisan sto se uzgoja cannabisa tice.Pratim dosta dobrih uzgajivaca na yt i nista se nesme zanemariti kod uzgoja.Pozdrav.Ne zelim zvucati kao su*ak, ali mislim da dajes krive odgovore. Ispravit cu samo ono sto mislim da bi moglo smesti druge, odogovor na originalno pitanje mislim da nisam kompetentan dati, ipak sam i sam bio dio ove teme prije par dana.
S biobizzom se nema potrebe namjestati ph.
Namjestanjem ph kod koristenja organskih gnojiva cinis vise stete nego koristi, tlo mora biti pufer. Odnosno mikroorganizmi u tlu, bb je organik.
Po mom iskustvu voda sto duze stoji, to joj je visi ph.
Tvrdocu vode ne mjeris ph metrom. Tvrdoca vode= kolicina otopljenih minerala u vodi ( za RH imate popis po zupanijama). Ph vode je logaritam vodikovih iona.
Isto tako, ovaj dio s dodavanjem Na? Hm, mozda mislis na sodu bikarbonu ( nartrijev bikarbonat), koja je luzina? Baze su proton akceptori, tako da ce ona dizati ph otopine.
Opcenito sto postizemo s "odlezavanjem" vode?
Ako nekoga zanima, evo jedan jako koristan link: Tu
Bogme Krtice maslolegenda dobro zbori Grijesis malo druze ili samo nisi upucen. Ne osudjujem te, ali pusti ph u ovom slucaju to nema veze.
pogresno si se izrazio, a ne razumeo!ali ne razumem kad mi neko kaze da sam sve totalno pogresno razumeo.
A koji je uzrok problema?pogresno si se izrazio, a ne razumeo!
odnosno, pogresio si uzrok problema.