Izgleda mi kao da si je stresirao , previse si vode davao ne treba toliko da zalivas , moj ti je predlog da je izvadis properes koren i presadis u drugu kupovnu zemlju i da ne zalivas uopste toliko puno
Cisto kno3 , ventilator imam probacu sutra to da resim hvala na savetu!!!ne valja full tu nesto. cak nije to ni do vode.
evo ti recept za vratit ju u zivot 100%.
odaberi neku zemlju od ovih tu, osim plantelle, nju preskoci.
https://www.vutra.org/threads/zemlja.9972/
biljku izvadi sa zemljom i korijenom i ocisti lagano rukom sto vise mozes te stare zemlje. bez da trgas korijen. strpljenja i zivaca ti treba.
ono sto ne mozes ocistit isperi mlazom pod tusem. ako sve dobro odradis, ne bi smio izgubit skoro pa nista korijena.
onda to sve presadis u tu novu zemlju, malo rasiris korijen sto dublje... zatrpas sve onako kako treba i zalijes. jos malo nasipas zemlje do vrha tegle.
vratis to sve u box, lampu stavis pola metra i drzis ju tako dok ne vidis da je biljka ozivila i krenula bacat nove listove.
kno3 ? jel to sastav nekog gnojiva ili cisti kno3 imas? preskoci to i kupi provjereno gnojivo. neko od ovih koje koristimo, a ima ih cijela hrpa.
i jos ce ti trebat neki unutranji ventilator koji ce puhat u biljku jer mi lici i na light burn tu...a mozda i nije, nebitno.
temp drzi ma 25-28, vlaga cim visa. rezim 18/6.
ak to sve napravis, u roku 5 dana ce biljka krenut ko iz pracke
Ajde pusticu je sutra i prekosutra da se osusi zemlja skroz i bez dodataka pa ako ne pocne da se oporavlja onda cu da zamenim zemlju i sve to sta treba jer imam i drugu pored koju sam isto tretirao kao i ovu i odlicna jekno3 !!! hjustone tu je problem!!
Cisto da se javim i prenesem iskustvo. Biljke su mi evo okruglo 4 nedelje na 12-12. Nema nikakvih problema po prvi put u karijeri Samo sam ubacio Hesi Phosphor Plus pre vremena. Tacnije sve po tablici + Hesi Phosphor Plus 7. dan trecinu, 14. dan pola i 21. dan celu dozu. Praticu sta kazu biljke, ali vrv cu jos da pojacavam. Da se ogradim, ne tvrdim da tako treba, samo prenosim iskustvo. Ko zna sta se jos tu poklopiloJa sam konkretno mislio na P, a pisao PK, navika mi je da zovem PK onu plavu hesijevu bocu, moj greska. Po hesijevoj tablici Hesi Phosphor Plus ide od 4. nedelje. Ne sumnjam da oni znaju zato tako, ali sam siguran da mi je i prosle i ove godine biljka pokazivala da joj fali P u2-3nedelji cvetanja. Prosle godine sam mislio da je do ph, pa ulazio u nepotrebno komplikovanje, a problem resio tek 4. nedelje kad sam ubacio i Hesi Phosphor Plus. Ove godine sam odmah kad je pocela da pokazuje nedostatke ubacio Hesi Phosphor Plus
i resio problem, listovi su bili bukvalno kao kod stilehr i peteljke na novim listovima pocele da crvene, cim sam ubacio Hesi Phosphor Plus problem sa listovima je prestao, a nove peteljke su bile normalne boje.
Za par dana cu da stavim jos 4 biljke na 12/12 i sigurno cu ubaciti Hesi Phosphor Plus od 2. nedelje cvetanja. Prenecu iskustva