Pozdrav svima
Prije tjedan dana sam kupio par boležljivih biljaka od prijatelja pošto se njemu više neda uzgajat (-.-) i sad me zanimaju neke stvari pa se nadam da ću moći dobiti odgovor na njih.
1.Uzgajate li svoje biljke iz sjemenki ili klonova(reznica) ? Sjemenke (Sannies Jack)
2.Koliko su stare vaše biljke ? (3mjeseca, sve vegetacija)
3.Koliko su visoke vaše biljke ? (najmanja je 30cm a najviša 85cm)
4.Kolike su tegle ili posude u kojima su vaše biljke ? (Uzeo sam biljke prije tjedan dana od prijatelja i odma ih prebacio iz tegle od 2 litre u tegle od 12 litara)
5.Kakva je vaša zemlja (Sa čime ste ju mješali , jel zagnojena, ) (Tera magma s perlitom)
6.Kako često zaljevate i kakvu vodu koristite ? (Svaka 3 dana s kišnicom)
7.Kakav je ph vaše vode (bar približno ako imate lakmus ph tester) ? (ne znam, moram nabavit pod hitno ph tester)
8.Kakva gnojiva koristite i kakav je omjer N
:K (odnosno dušika,fosfora i kalija) ? 6-3-6 Plantella
9.Kakva svjetla koristite (koliko wata koliko lumena,HPS,MH,fluo,halogen,običnu) ? HPS 400
10.Koliko su lampe blizu biljki (udaljenost od vrha biljki) ? 30cm+
11.Koliki je vaš prostor u kojem gajite (u metrima kvadratnim ) ? (4m2)
12.Kolika je temperatura i vlaga u vašem prostoru za uzgoj ? od 30-80
13.Koliki je ph zemlje ? Ne znam
14.Dali ste uočili nekakve insekte u vašem prostoru za uzgajanje ? Vinske mušise
15.Koliko imate iskustva u uzgajanju ? Nemam, ovo mi je prvi uzgoj
16.Fotografija ? U prilogu
Kada sam uzeo biljke primjetio sam vinske mušice pa sam pokrio vrh sa pijeskom a ostalo potamanio rukama (zalijevam odozdola zbog pijeska). Biljke mi se suše (kreće odozdola i ide polako prema gore), vrh listova malo požuti pa posmeđi, uvije se prema dolje i onda odpadne (to su donji listovi), sad kako polako ide prema gore listovi se uvijaju prema gore. žute i suše se. Gnojim jednom tjedno (na ambalaži stoji 15ml a ja stavljam 10ml), ne znam kako su biljke gnojene prije nego sam ih uzeo). Kada zalijevam biljku koliko litara vode ide na jednu biljku u tegli od 12 litara? Muči me ta suša listova pa bih molio bilo kakvu pomoć.