Ako imate problem ovdje možete pitati iskusnije članove za pomoć

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
25.02.2008
6
0
1
47
Koristi @ i nick npr @bizzz ne lupaj 100 postova
Bez dodatnih informacija (koja zemlja, svetlo, đubrivo itd) a posebno bez slika ti niko ne može reći zasigurno.
Ali ako bih morao da se kladim, to je ovo 10000% :

Iznad 30 nikako ne bi smelo, 37 im je pećnica. Čisto sumnjam da ventilator obori 7+ stepeni, jako teško osim ako nemaš neki uragan.
Još i ako vlaga nije optimalna...
Najpre od toga pođi, za sve ostalo - slike, i detalji
Imam dva ventilatora koji smanje na 30, prvi put su uspele,nisu imale dovoljno vazduha pa sam im dodavala CO2 u tabletma i odgajila sam ih, ali sad ne mogu nikako da ih razvijem, posadim i niknu i uopste se ne granaju, samo rastu u visinu i samo se slome..

Imam dva ventilatora koji smanje na 30, prvi put su uspele,nisu imale dovoljno vazduha pa sam im dodavala CO2 u tabletma i odgajila sam ih, ali sad ne mogu nikako da ih razvijem, posadim i niknu i uopste se ne granaju, samo rastu u visinu i samo se slome..
Koristim zemlju za cvece, tu sam ih i prvi put gajila, ne verujem da je seme u pitanju,nesto ne radim kako treba ali ne znam sta..

h0nda

"easy skanking"
Prijatelj Foruma
02.03.2016
2.747
14.287
358
Nisu imale dovoljno zraka pa si ih ugusila još malo. Ocito box nema nekakav aktivni upuh ili ispuh pa topli zrak ostaje u boxu i ventovi ga samo kovitlaju po boxu. Pogledao sam u kuglu:D dok im ne osiguras friski zrak uz ostalo tesko ce ista uspjet.

• Sviđa mi se
Reactions: Saint G and Wendigo

Wendigo

Blackamas Foot
Prijatelj Foruma
15.02.2021
1.672
11.929
356
Ovo kako si opisala -
uopste se ne granaju, samo rastu u visinu i samo se slome
Zvuči kao hronični nedostatak svetla :)
Ali opet pričamo napamet - koji panel koristiš, koliko je udaljen, na koliko snage..koliki su potovi isto
Koja zemlja za cveće :) ima ih solidnih, ali uglavnom su onako (one standardne kupovne ), mogu biti i krš.... Zvuči mi to i kao ozbiljan problem sa dotokom vazduha/ventilacijom...
Dakle ili slike i još detalja, ili - još bolje - otvori dnevnik i ekipa će uskočiti da pomogne :)

Edit: prestiže me Honda brzopotezni :D

• Sviđa mi se
Reactions: Saint G
25.02.2008
6
0
1
47
Ovako izgleda moj box, ventilacija jeste bila problem ali sam to resila sa CO2 tabletama, svetlost superbloom od 600 vati..

Prilozi

• IMG_3617.jpg
    IMG_3617.jpg
    439,5 KB · Pregleda: 20
  • IMG_3618.jpg
    IMG_3618.jpg
    476,1 KB · Pregleda: 19
  • IMG_3619.jpg
    IMG_3619.jpg
    364,9 KB · Pregleda: 20

Wendigo

Blackamas Foot
Prijatelj Foruma
15.02.2021
1.672
11.929
356
Ma nema ništa od CO2 tableta, ne zanosi se sa tim :) ako misliš tako raditi - zatvoren sistem - to je pomalo komplikovano, a svakako moraš imati konstantni dotok CO2, znači boca, regulator... Skup sport za mali indoor setup :)
Možeš i DYI raditi, kolega Bizz ima odličan tutorijal za spravljanje CO2, ali fakat reši ventilaciju najpre, pa posle se igraj sa tim
Vazduh mora da se komplet izmeni u boxu na svaki minut, taj vent je dosta veliki i jak, može izazvati wind burn ako stoji preblizu i konstantno bije po njima, hoće i od toga da se preture

Otvori dnevnik, kad kreneš novu turu, to ti je najbolje

25.02.2008
6
0
1
47
Prvu turu sam vec odradila i koristila sam CO2 tablete i pomogle su, imam dva kupatila i u drugom sam napavila box posto ga ne koristim, posto nema prirodnu ventilaciju morala sam da koristim te tablete jer bez toga ne bi mogle da se rezvijaju,otkako sam njih odgajila ne mogu da razvijem duge,stalno propadaju,inace se stavlja jedna tableta na 20l vode,,

Poslednja izmena od urednika:

Wendigo

Blackamas Foot
Prijatelj Foruma
15.02.2021
1.672
11.929
356
Nije ti to uspelo zbog tableta, veruj mi. I znam šta su i kako se koriste, zato ti i kažem... to ćeš retko gde videti da neko koristi, a postoji razlog sigurno. Između ostalog, ugljendioksid je teži od vazduha, jedino rešenje je iznad biljaka, i da pada po njima, a vent ga tera. Preko listova se usvaja, biljka ga vezuje za vodonik i pravi šećere. U zoni korena ti zaista, zaista ne pomaže.

Ponoviču ti još jednom, ako hoćeš zatvoren sistem sa CO2 - mora boca i regulator, pošto količina ne bi smela da prelazi 1000 ppm, ili koliko ono već, spali biljke.
Ti nemaš nikakvu kontrolu koliko CO2 tablete ispuste, odnosno koliki je ppm u boxu, a milion posto nije dovoljno da guraš zatvoren sistem, bez zamene vazduha
To je zahtevan način uzgoja, bolje kreni od osnovnih stvari

Moraš imati dobre uslove ili nema growanja, prosto je tako :)

I ne citiraj bez potrebe piješ negativne poene... ideš odmah pisati dole, ne ideš na "odgovori"

• Sviđa mi se
Reactions: Saint G and Bizzzo
25.02.2008
6
0
1
47
Mogu da ga uzimaju preko zemlje,on se inace koristi za biljke u akvarijumu, kazem ti da mi je prva tura uspela ali posle ne mogu da ih razvijem uopste,nikako,ne sire se,nego samo rastu u visinu i polome se,meni i treba mali box, ja to odgajam samo za sebe, prosli put sam imala tri biljke i bile su odliicne i super su i radile ali posle toga nista,ne mogu da ih dovedem do toga da ih premestim u box..

Poslednja izmena od urednika:

Wendigo

Blackamas Foot
Prijatelj Foruma
15.02.2021
1.672
11.929
356
Sestro, ja bih da ti pomognem, ali ti se tvrdoglavo ne daš. Nećeš naći nijedan dnevnik ovde da neko to koristi sa uspehom, možda eventualno da je neko samo probao.
Hajd razmisli...je l' kanabis raste u akvarijumu? :)
Mislim, radi kako hoćeš ja sam ti rekao šta je problem...ako misliš da može tako, udri
Mogu da ga uzimaju preko zemlje
Molim te objasni mi samo kako, ozbiljno pitam :) ja znam da je korenu potreban kiseonik, ne CO2. Ali objasni mi, možda naučim nešto novo :)

Edit: treći put, ne citiraj bez potrebe popičeš ban za gluposti
Ideš dole na "napišite odgovor", i odmah piši

Edit2: evo ga nađoh, ipak može da apsorbuje ugljendioksid preko korena, I stand corrected :)

Screenshot_2024-11-22-02-34-36-250-edit_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg

Međutim, bojim se da ništa ne menja - ovo govori da transportuje ugljenik do stemova, to su minorne količine u odnosu što je tebi potrebno ako ne menjaš vazduh u boxu - normalna koncentracija je oko 400ppm za zatvoren sistem mora barem duplo ako se dobro sećam, i više
Tako da je to opet isto: mora boca i regulator. Ili menjanje vazduha konstantno, a te tablete...mislim da to ne znači mnogo. To je više šlag na tortu, nije nešto što ti donosi prevagu samo za sebe :) jer ključna reč u tom tekstu gore je PARTICIPATE (sudeluje, učestvuje) pri fotosintezi, dakle samo za sebe - cvrc

Poslednja izmena:
  • Sviđa mi se
Reactions: Saint G and Bizzzo

Saint G

Aktivan Član
02.04.2022
198
576
93
@weed woman slušaj kolege sweet women :) u pravu su. Ne možeš se osloniti na CO2 tablete. Treba početi osnove ispočetka.

Kao prvo ona bijela turbina što imaš u boxu izgleda mi naopako postavljena. Vidiš onu crnu strelicu na njoj? Ta strelica treba prema vani da ide da izvlači topao vazduh iz boxa. Savjetujem ti da je izbaciš napolje na boks i onda ga spojiš crijevom i crijevo gurneš unutra kroz stropni otvor i trubina izvlači vazduh napolje - samo pazi kako ćeš okrenuti strelicu :)

Dalje imaš HPS 600W to grije strašno, imam ga i sam, i moraš ga stavit na sam vrh boksa što više udaljeno od biljaka.

Taj veliki vent unutra ćeš vremenom morat zamijent sa neka dva manja da raspuhuju unutra ali za sad ok.

Koliko ti je vlaga unutra? Mora biti 40-60 Temperatura 25-29

Tu zemlju za cvijeće bih bacio, ko zna kakav je to kvalitet. Zemlja se kupuje profi namijenjena našem hobiju i tu izabiraš najbolje jer to im je kuća i u tome rastu pa to mora biti osnova i najkvalitetnije. Imaš u h-ponici sve što treba, samo naručiš.

E ovo ti je baza. Kad ovo sastaviš onda sve ide dalje kako treba.

E sad curo draga hajde korak po korak. :gled:eyessss:

h0nda

"easy skanking"
Prijatelj Foruma
02.03.2016
2.747
14.287
358
Kolko mi se cini sa slike da hpsica stoji u cooltubeu daj to fino tak slozi da turbina vuce zrak iz boxa kroz cultube i baca ga van i da je sve fino spojeno,onda fino upali svjetlo i turbinu i ostavi tako par sati da vidis kakvi su uvjeti unutar boxa i tek kad budes zadovoljna sa uvjetima onda kreni nesto saditi, e da i otvori na dnu neku od onih rupa za upuh zraka, ako ima na kupaoni kakav prozor neb ga bilo na odmet otvoriti pa da ulazi friskog zraka . Treba krenuti od pocetka a ne sve natepati i cuditi se zasto ne uspjevaju.

• Sviđa mi se
Reactions: Saint G