Hvala Vam puno na odgovorima. Mislim da sam onda malo zakasnio posto na svakoj ima po malo ostecenja. Gledam stalno mikroskopom, iznad u postu su slike ostecenja sa gornje i donje strane, a evo i slika cele biljke.
e pa to može biti razlog ovih nekroza, tih oštećenih područja, dešava se i ako na listu ostanu kapljice vode od zalijevanja pa još kad se upali svjetlo...Ovaj list je inace do zemlje. ..
Ista stvar mi se desila neki dan samo je moja biljka bila ipak nešto veća. Znači, presadnice fotoperiodnih biljaka uzgajam u plasteniku, neki dan ih iznesem na zrak, pred kraj dana vratim ih u plastenik i samo što me srce nije strefilo, jedna presadnica topirana. Fali vrh biljke i jedan list. Štetu su napravili vrapci. Mlade biljke treba prekrivati mrežom.Poz, biljke su mi u saksiji i jutros pre posla sam ih izbacio na dvoriste i to ne na zemlju nego na automobil, a kad sam se vratio zatekao sam od njih 7 da su ove 3 napadnute, ne verujem da je puž jer nema nigde tragova i nema smisla da bi se penjao na automobil, ne znam, nisam pametan kako da ih zastitim...
Mislim da ih przis, ja vegetaciju odradim sa 30-40w bez problema. 50% mi se cini puno za tvoju lampuda li je cal mag il ih przim, mada cal mag vec dodajem
Uf brate, nisam znao da su nam i oni neprijatelji u uzgajanju, hvala na odgovoru, sinoc sam bas stavio mrezice od komarnka sitne, samo ne znam oce sunce moci kroz komarnik prolaziti punim intezitetom... i da, meni su biljke napali prepodne i ima ih mnogo tu gde su mi biljke tako da ne sumnjam da je nesto drugo sada.. hvala Groff..Ista stvar mi se desila neki dan samo je moja biljka bila ipak nešto veća. Znači, presadnice fotoperiodnih biljaka uzgajam u plasteniku, neki dan ih iznesem na zrak, pred kraj dana vratim ih u plastenik i samo što me srce nije strefilo, jedna presadnica topirana. Fali vrh biljke i jedan list. Štetu su napravili vrapci. Mlade biljke treba prekrivati mrežom.