Meni
Forumi
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
♫ Radio
Dnevnici
Dnevnici Vanjskog Uzgajanja
Dnevnici Unutrašnjeg Uzgajanja
Završeni Vanjski Dnevnici
Završeni Unutrašnji Dnevnici
Novo
Popularne teme
Nove poruke
Najnovije aktivnosti
Članovi
Trenutno prisutni
Forumi
Prijava
Registracija
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
Meni
Install the app
Install
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Problemi tokom uzgoja marihuane
Ako imate problem ovdje možete pitati iskusnije članove za pomoć
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice.
Trebali biste nadograditi ili koristiti
alternativni pregledač
.
Poruka
<blockquote data-quote="selectio" data-source="post: 766401" data-attributes="member: 74610"><p>Poštovane kolege, molim za pomoć/savet:</p><p></p><p>Pri pocetku sam svog drugogo growa. Prvi je ispao odlican (hvala mentorima!). Tada, za prvi grow, narucio sam 5 sjemenki, i uz tih 5 semenki (feminizirane, fotoperiodne) dobio sam i dve no name kao poklon. Te sve sjemenke su narucene u julu 2020 godine. Prvi grow (sa dve no name semenke) bio je odlican. Ostalih 5 semenki, odnosno jednu od njih mislio sam posaditi u svoj drugi grow, medutim te su semenke imale problema sa klijanjem (u vlaznoj maramici), a bile pohranjene u original pakiranju u jednoj fioci (stale su u fioci skoro goninu i pol). Na kraju dvije su proklijale (i one su se mucile) i stavljene u pot. Jos jucer su izgledale poprilicno jadno i izgledale su ovako:</p><p></p><p>Biljka br 1</p><p>[ATTACH]459262[/ATTACH] [ATTACH]459266[/ATTACH]</p><p></p><p>Biljka br. 2</p><p></p><p>[ATTACH]459263[/ATTACH] [ATTACH]459264[/ATTACH]</p><p></p><p>Jutros se situacija znatno promenila, bar se meni cini tako i sad izgledaju ovako:</p><p></p><p>Biljka br. 1</p><p></p><p>[ATTACH]459267[/ATTACH] [ATTACH]459268[/ATTACH]</p><p></p><p>Biljka br. 2</p><p></p><p>[ATTACH]459269[/ATTACH] [ATTACH]459270[/ATTACH]</p><p></p><p>1. Zanima me vase misljenje, da li su ove biljke zdrave i ima li ih smisla "growati" ?</p><p>2. Pretpostavljam da bi biljku br. 1 trebao presaditi u pot? Kad je pravo vreme za to?</p><p>3. Kako sam smanjio box u odnosu na prvi grow (sad su dimenzije 0, 8 x 0, 75 m. ) mislio sam u taj box staviti samo jednu biljku. Isto tako, kako su imale problema pri klijanju, stavio sam ih sve da klijaju jer nisam ni ocekivao da ce proklijati i na kraju su dvije proklijale, pa me zanima da li u taj boks mogu staviti obje biljke. Box je visok dva metra. Ako mogu staviti obe da li da stavim lampu HPS/MHE od 400 W (ostala mi od prvog growa) ili da stavim lampu od 250 W?</p><p>4. U boksu su mi se pojavile i nekakve mušice. Rekao bi da su to nekakve kucne "vulgaris" muhe. Jako su sitne, vrlo sitne, i nemam pojma odakle su se stvorile. Kupio sa lepljive trake, Ima li smisla da ih stavljam? ... ili da izvadim potove i poprskam sa nekim sredstvom. Izgledaju kao na slikama ispod.</p><p></p><p>[ATTACH]459271[/ATTACH] [ATTACH]459272[/ATTACH] [ATTACH]459273[/ATTACH][ATTACH]459274[/ATTACH][ATTACH]459275[/ATTACH]</p><p></p><p>Hvala svima unapred!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="selectio, post: 766401, member: 74610"] Poštovane kolege, molim za pomoć/savet: Pri pocetku sam svog drugogo growa. Prvi je ispao odlican (hvala mentorima!). Tada, za prvi grow, narucio sam 5 sjemenki, i uz tih 5 semenki (feminizirane, fotoperiodne) dobio sam i dve no name kao poklon. Te sve sjemenke su narucene u julu 2020 godine. Prvi grow (sa dve no name semenke) bio je odlican. Ostalih 5 semenki, odnosno jednu od njih mislio sam posaditi u svoj drugi grow, medutim te su semenke imale problema sa klijanjem (u vlaznoj maramici), a bile pohranjene u original pakiranju u jednoj fioci (stale su u fioci skoro goninu i pol). Na kraju dvije su proklijale (i one su se mucile) i stavljene u pot. Jos jucer su izgledale poprilicno jadno i izgledale su ovako: Biljka br 1 [ATTACH alt="biljka 1 (3) - Copy.jpg"]459262[/ATTACH] [ATTACH alt="biljka 1 (2) - Copy.jpg"]459266[/ATTACH] Biljka br. 2 [ATTACH alt="biljka 2 (1) - Copy.jpg"]459263[/ATTACH] [ATTACH alt="biljka 2 (4) - Copy.jpg"]459264[/ATTACH] Jutros se situacija znatno promenila, bar se meni cini tako i sad izgledaju ovako: Biljka br. 1 [ATTACH alt="biljka 1 (1) - Copy.jpg"]459267[/ATTACH] [ATTACH alt="biljka 1 (4) - Copy.jpg"]459268[/ATTACH] Biljka br. 2 [ATTACH alt="biljka 2 (2) - Copy.jpg"]459269[/ATTACH] [ATTACH alt="biljka 2 (3) - Copy.jpg"]459270[/ATTACH] 1. Zanima me vase misljenje, da li su ove biljke zdrave i ima li ih smisla "growati" ? 2. Pretpostavljam da bi biljku br. 1 trebao presaditi u pot? Kad je pravo vreme za to? 3. Kako sam smanjio box u odnosu na prvi grow (sad su dimenzije 0, 8 x 0, 75 m. ) mislio sam u taj box staviti samo jednu biljku. Isto tako, kako su imale problema pri klijanju, stavio sam ih sve da klijaju jer nisam ni ocekivao da ce proklijati i na kraju su dvije proklijale, pa me zanima da li u taj boks mogu staviti obje biljke. Box je visok dva metra. Ako mogu staviti obe da li da stavim lampu HPS/MHE od 400 W (ostala mi od prvog growa) ili da stavim lampu od 250 W? 4. U boksu su mi se pojavile i nekakve mušice. Rekao bi da su to nekakve kucne "vulgaris" muhe. Jako su sitne, vrlo sitne, i nemam pojma odakle su se stvorile. Kupio sa lepljive trake, Ima li smisla da ih stavljam? ... ili da izvadim potove i poprskam sa nekim sredstvom. Izgledaju kao na slikama ispod. [ATTACH alt="muha (1) - Copy.jpg"]459271[/ATTACH] [ATTACH alt="muha (2) - Copy.jpg"]459272[/ATTACH] [ATTACH alt="muha (3) - Copy.jpg"]459273[/ATTACH][ATTACH alt="muha (4) - Copy.jpg"]459274[/ATTACH][ATTACH alt="muha (5) - Copy.jpg"]459275[/ATTACH] Hvala svima unapred! [/QUOTE]
Verifikacija
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Problemi tokom uzgoja marihuane
Ako imate problem ovdje možete pitati iskusnije članove za pomoć
Bottom