Meni
Forumi
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
♫ Radio
Dnevnici
Dnevnici Vanjskog Uzgajanja
Dnevnici Unutrašnjeg Uzgajanja
Završeni Vanjski Dnevnici
Završeni Unutrašnji Dnevnici
Novo
Popularne teme
Nove poruke
Najnovije aktivnosti
Članovi
Trenutno prisutni
Forumi
Prijava
Registracija
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
Meni
Install the app
Install
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Problemi tokom uzgoja marihuane
Ako imate problem ovdje možete pitati iskusnije članove za pomoć
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice.
Trebali biste nadograditi ili koristiti
alternativni pregledač
.
Poruka
<blockquote data-quote="FatOne" data-source="post: 742378" data-attributes="member: 55817"><p>Ne jedem je, pusim je, kuham itd. Da je biologija biljke ista i karenca na otrove bi bila ista. Recimo za racjicu je karenca na vermitec 7 dana, dok je kod marihuan 28 dana. Kako, ako je biologija ista?</p><p></p><p>Mjesas substrat i gnojiva.</p><p>Substrat je zemlja i da s flushom se ispre sve iz substrata, time se natjera biljka da trosi svoje zalihe u [icode]samoj biljci[/icode]. S time razlike u dimu ima, radio sam i sa flushom i bez flusha. Da si mi blize donio bi ti flushanu i ne flushanu da probas. ali morat ces sam vidjet razliku. Po meni flush nije bezveze. ALi rekli smo svako ima pravo da radi i misli kako je bolje za njega. Meni ne pase ne flushani produkt jer me izrazito tjera na kasalj, i zato flusham. kod organica mozda nebi, ali kod kemijskih gnojiva mi je obaveza. Okus i miris dolaze nakon branja tokom kurja. Isto tako moze se maknut i ovo sto mene tjera na kasalj kurjom ali mora se kurjat puno duze da se razbiju sve te zaostale kemikalije.</p><p>U zadnjih 10 dana zivota biljke potrebe za hranjihim tvarima su tako male da joj ne treba nista isto kao i u seddling fazi zato je smjesno. Bolje da potrosi zaostatke iz same biljke, jer samim time ubrzamo curring. Jer ako je biljka vec sama potrosila neke elemente i secere, necemo morat cekat 2 mjeseca da se vremenski raspadnu u zavrsnom produktu. Nego nam je dovoljno i mjesec dana da do kraja razvije svoj terpenski profil i trihomi dozrliju.</p><p>I odosemo previse u offtopic, rekao sam odmah u prvom postu istrazi detaljno ako te zanima, a ovdje nije mjesto raspravama oko flusha, nego je ovo mjesto za probleme tokom uzgoja.</p><p>EDIT: POgledao sam sad ovu studiju na brzinu. Pise ne mjenja okus. A sami sebe pobijaju rezultatima... Ako u flushu razina klorofila pada kako su naveli. </p><p>Znate li vi kako je oduran okus klorofila u caju recimo? Aj skuhaj jedan cvijet u caj zeleni sav(pun klorofila) i jedan koji je vec izgubio zelenu boju. razlika nebo i zemlja. Od ovog zelenog mi se povraca od gorcine dok pijem caj, a ovaj gotovo bez boje samo tece niz grlo..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="FatOne, post: 742378, member: 55817"] Ne jedem je, pusim je, kuham itd. Da je biologija biljke ista i karenca na otrove bi bila ista. Recimo za racjicu je karenca na vermitec 7 dana, dok je kod marihuan 28 dana. Kako, ako je biologija ista? Mjesas substrat i gnojiva. Substrat je zemlja i da s flushom se ispre sve iz substrata, time se natjera biljka da trosi svoje zalihe u [icode]samoj biljci[/icode]. S time razlike u dimu ima, radio sam i sa flushom i bez flusha. Da si mi blize donio bi ti flushanu i ne flushanu da probas. ali morat ces sam vidjet razliku. Po meni flush nije bezveze. ALi rekli smo svako ima pravo da radi i misli kako je bolje za njega. Meni ne pase ne flushani produkt jer me izrazito tjera na kasalj, i zato flusham. kod organica mozda nebi, ali kod kemijskih gnojiva mi je obaveza. Okus i miris dolaze nakon branja tokom kurja. Isto tako moze se maknut i ovo sto mene tjera na kasalj kurjom ali mora se kurjat puno duze da se razbiju sve te zaostale kemikalije. U zadnjih 10 dana zivota biljke potrebe za hranjihim tvarima su tako male da joj ne treba nista isto kao i u seddling fazi zato je smjesno. Bolje da potrosi zaostatke iz same biljke, jer samim time ubrzamo curring. Jer ako je biljka vec sama potrosila neke elemente i secere, necemo morat cekat 2 mjeseca da se vremenski raspadnu u zavrsnom produktu. Nego nam je dovoljno i mjesec dana da do kraja razvije svoj terpenski profil i trihomi dozrliju. I odosemo previse u offtopic, rekao sam odmah u prvom postu istrazi detaljno ako te zanima, a ovdje nije mjesto raspravama oko flusha, nego je ovo mjesto za probleme tokom uzgoja. EDIT: POgledao sam sad ovu studiju na brzinu. Pise ne mjenja okus. A sami sebe pobijaju rezultatima... Ako u flushu razina klorofila pada kako su naveli. Znate li vi kako je oduran okus klorofila u caju recimo? Aj skuhaj jedan cvijet u caj zeleni sav(pun klorofila) i jedan koji je vec izgubio zelenu boju. razlika nebo i zemlja. Od ovog zelenog mi se povraca od gorcine dok pijem caj, a ovaj gotovo bez boje samo tece niz grlo.. [/QUOTE]
Verifikacija
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Problemi tokom uzgoja marihuane
Ako imate problem ovdje možete pitati iskusnije članove za pomoć
Bottom