Meni
Forumi
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
♫ Radio
Dnevnici
Dnevnici Vanjskog Uzgajanja
Dnevnici Unutrašnjeg Uzgajanja
Završeni Vanjski Dnevnici
Završeni Unutrašnji Dnevnici
Novo
Popularne teme
Nove poruke
Najnovije aktivnosti
Članovi
Trenutno prisutni
Forumi
Prijava
Registracija
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
Meni
Install the app
Install
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Problemi tokom uzgoja marihuane
Ako imate problem ovdje možete pitati iskusnije članove za pomoć
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice.
Trebali biste nadograditi ili koristiti
alternativni pregledač
.
Poruka
<blockquote data-quote="bela_kuglica" data-source="post: 736245" data-attributes="member: 73197"><p>Pozdrav ljudi. Izvinite što sam velika lenština, a potrudio sam se malo da prtražim i nađem bar neku sličnu temu, ali bez uspeha. Možda i ima reči o tome, samo ja to ne mogu da nađem. A radi se o LED osvetljenju za kompletan unutrašnji uzgoj. Kako se radi sa LED-om? Postaviću pitanje ovde i u temi o svetlima pa da vidimo.</p><p>Nabavio sam Lumatec ATTIS 300w LED lampu za uzgoj u boksu 120x120x200. A ne znam kako se sa njom radi. To je lampa sa samo jednim spektrom svetla i sa pet podeoka podešavanja jačine osvetljenja. Da napomenem da sam relativno nov u svemu. Do sada sam odgajio dva puta sa HPS-om od 600w kul tub i osim problema sa spuštanjem temperature u boksu leti, dok radi svetlo, većih problema nisam imao. Sada gajim RQS seme sa organskim đubrivom od Plagrona u palstičnim sksijama od 20l sa rezervoarom za višak vode na dnu, sa treniranjem biljke za vreme rasta i mrežom. Sa LED-om sam na početku krenuo sa minimumom svetla, na 60w. Posle dve nedelje sam digao na 120w, a nedugo zatim na 180w, i primetio sam da su listovi počeli da gore. Smanjio sam tada svetlo na 60w i tek pred kraj faze rasta sam povečao na 120w i tako je bilo do kraja rasta. Usput sam imao i problem sa zemljom u saksijama jer sam hteo da probam Plagron Royal mix zemlju koja u sebi ima hranu za prvih šest nedelja rasta. Ali šipak, krenulo je lepo a nakon nekog vremena biljke su stale sa rastom, a stablo im je pocrvenelo, što je valjda znak da im fali hrana, a problem sam rešio tako što sam dodao hranu, ali je jedna od tri biljke ostala značajno manja od druge dve, sa manjim listovima i granama. Da ste me samo videli kako pizdim tih dana, uh. Ali kao što rekoh, isčupao sam se iz tog problema bez nekih bitnih gubitaka.</p><p>Danas je dvadeseti (20) dan cvetanja, na 180w, na oko 40cm rastojanja svetla od najviših vrhova biljke. Moje glavno pitanje je o visini i jačini tog LED svetla. Da li je dobra visina od 40-50cm? Da li treba i kada pojačati svetlo?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="bela_kuglica, post: 736245, member: 73197"] Pozdrav ljudi. Izvinite što sam velika lenština, a potrudio sam se malo da prtražim i nađem bar neku sličnu temu, ali bez uspeha. Možda i ima reči o tome, samo ja to ne mogu da nađem. A radi se o LED osvetljenju za kompletan unutrašnji uzgoj. Kako se radi sa LED-om? Postaviću pitanje ovde i u temi o svetlima pa da vidimo. Nabavio sam Lumatec ATTIS 300w LED lampu za uzgoj u boksu 120x120x200. A ne znam kako se sa njom radi. To je lampa sa samo jednim spektrom svetla i sa pet podeoka podešavanja jačine osvetljenja. Da napomenem da sam relativno nov u svemu. Do sada sam odgajio dva puta sa HPS-om od 600w kul tub i osim problema sa spuštanjem temperature u boksu leti, dok radi svetlo, većih problema nisam imao. Sada gajim RQS seme sa organskim đubrivom od Plagrona u palstičnim sksijama od 20l sa rezervoarom za višak vode na dnu, sa treniranjem biljke za vreme rasta i mrežom. Sa LED-om sam na početku krenuo sa minimumom svetla, na 60w. Posle dve nedelje sam digao na 120w, a nedugo zatim na 180w, i primetio sam da su listovi počeli da gore. Smanjio sam tada svetlo na 60w i tek pred kraj faze rasta sam povečao na 120w i tako je bilo do kraja rasta. Usput sam imao i problem sa zemljom u saksijama jer sam hteo da probam Plagron Royal mix zemlju koja u sebi ima hranu za prvih šest nedelja rasta. Ali šipak, krenulo je lepo a nakon nekog vremena biljke su stale sa rastom, a stablo im je pocrvenelo, što je valjda znak da im fali hrana, a problem sam rešio tako što sam dodao hranu, ali je jedna od tri biljke ostala značajno manja od druge dve, sa manjim listovima i granama. Da ste me samo videli kako pizdim tih dana, uh. Ali kao što rekoh, isčupao sam se iz tog problema bez nekih bitnih gubitaka. Danas je dvadeseti (20) dan cvetanja, na 180w, na oko 40cm rastojanja svetla od najviših vrhova biljke. Moje glavno pitanje je o visini i jačini tog LED svetla. Da li je dobra visina od 40-50cm? Da li treba i kada pojačati svetlo? [/QUOTE]
Verifikacija
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Problemi tokom uzgoja marihuane
Ako imate problem ovdje možete pitati iskusnije članove za pomoć
Bottom