Pozdrav, imam jedan problem, biljke su mi stare vec oko 2 mjeseca, pod nekom jadnom halogenom zaruljom od 116W i taman sam ih prebacio na 12/12 pred kojih tjedan dana i sinoc idem svjetlo ugasiti i vidim da mi je jedna klonula, ugasim svijetlo i ostavim ventilatore da rade, mislim si ili sam previse zalio ili joj je bilo prevruce (u istom cvjetnjaku je jos jedna biljka a oba sjemena su "iz pusenja". Druga se ponasa sasvim dobro i listovi su stvarno super)
http://imgur.com/c0T7lTe
http://imgur.com/ByZoR4M
box je totalno DIY (do it yourself) sa minimalnim financijskim troskovima. Zarulju sam vec spomenuo. Na boku su 2 venta od kompa 80mm koji upuhuju zrak a na vrhu je jedan od 120mm koji piri van. U pocetku su zaljevane obicnom vodom iz pipe koju sam ostavljao u casama da klor ishlapi van, kasnije sam poceo kupovati karnistere od 6l vode za pice i tim zaljevam zadnjih 2-3 tjedna. Zadnjih tjedan dana otprilike ih škropim sa vodom iz šprice za pranje stakala koja je oprana 550 puta. Prije tjedan dana sam prestao gnojiti, a gnojio sam s nekim gnojivom sto je frend koristio u nekom growu u fazi vegetacije, specifikacije ne znamo jer nije bilo u original pakiranju ali on kaze da je provjeravao sve i da je gnojivo odgovaralo specifikacijama a i tokom gnojenja su biljke lijepo reagirale na gnojivo i osjetio se napredak.
Mojem neiskusnom oku to izgleda kao pretjerano zaljevanje (mozda i jesam pretjerao malo jucer) ali ova druga nije pokazala te znakove tako da me tih par cinjenica buni i ne znam sto bih radio.
Biljka koja se susi je puknuta jedno 10ak centimetara od zemlje (to se desilo pred 3-4 tjedna) ali sam to uspio sanirati stavljanjem suhe vate oko mjesta loma i fiksiranjem uz pomoc cackalica i elasticnih gumica. Biljka tada nije pokazala lose znakove loma osim sto je par dana stagnirala sa rastom.
Iskreno se nadam bilo kakvom odgovoru. Hvala.
EDIT:
Ovu sa slika sam jucer odsjekao i objesio da se osusi a sta cu sa stabljikom to odlucim kasnije (prijedlozi!?)
I drugoj postaje lose a u njoj su mi bile sve nade, taman je lijepo pocela prve ozbiljne dlacice bacati :/