ph?malo daješ (info) ako je svijetlo u redu pogledaj slike u postuBoRaiCho je napisao(la):
Ja mislim da je ipak lampa u pitanju....netreba iskljuciti i los ph ali nekako je premala da bi vec odreagirala na taj nacin a i ne tako naglo,prakticno preko noci.BoRaiCho je napisao(la):@opa cupa
pa jeste, nisam pazio nekoliko dana i biljcica je izrasla i dosla do sijalice i dodirivala ju, ja sinoc podignem svjetlo (napominjem da sinoc nije tako rasireno bilo) i jutros kad sam pogledao, vidim ovo.... inace radi se o cfl sijalicama, 5 komada a vent mi je vko 125mm, pc box
@mandor
znam za PH, a ovo "bolesno" lisce se ne mrvi, i sto kazes zivo je....sto implicira da je sprzeno
a evo maloprije gledam, kao da se malo popravilo to, gubi tu crvenkastu boju.....ostavicu do sutra ovako da vidim hoce li se dalje siriti pa sutra vece cu jos malo dignut svjetlo i zalit cu je
P.S.
Nasao sam ispod sijalice malo paucine, mamu mu hebem pogan
Možeš valjda pronači jednu-dvije štedne.Ojebina je napisao(la):Planiro sam ih outdoor ali sam rano poceo i neplanski sam morao napraviti taj box samo da izdrze dok se vrijeme ne poboljsa i tad idem sa njima vani...sad ne znam kada ce to biti :sad2:
da, i te kako moze pomoci, ali ne obicna sijalica, nadam se da si do sada to shvatioJedna od 150w moze pomoci ?