Meni
Forumi
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
♫ Radio
Dnevnici
Dnevnici Vanjskog Uzgajanja
Dnevnici Unutrašnjeg Uzgajanja
Završeni Vanjski Dnevnici
Završeni Unutrašnji Dnevnici
Novo
Popularne teme
Nove poruke
Najnovije aktivnosti
Članovi
Trenutno prisutni
Forumi
Prijava
Registracija
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
Meni
Install the app
Install
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Dnevnik uzgoja
Završeni unutrašnji dnevnici
2x Purple Bud femi (WLS)+ jedna domaja, 250w MH/HPS
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice.
Trebali biste nadograditi ili koristiti
alternativni pregledač
.
Poruka
<blockquote data-quote="Zelenko63" data-source="post: 385965" data-attributes="member: 36380"><p>Nemrem vidjet dobro , ti se čine ko trulež tj trulkasti ili spaljeno suhi vrhovi listova ?</p><p></p><p>Plamenjača (Phytopthora infestans)</p><p></p><p>Plamenjača je gljivična bolest uzrokovana gljivicama iz rodova Peronospora i Phytophtora, a koja se prvenstvenoširi po vlažnom vremenu – najveća opasnost od širenja bolesti jest tokom čestih kiša ljeti. Početna pojava bolesti vidljiva je na naličju listova kao sive "kraste”, u daljnoj fazi se na biljkama manifestira kao smeđa trulež: uništava listove koji izgledaju spaljeno po rubovima listova, te imaju žute i smeđe mrlje po površini listova, kasnije počinju smeđiti i propadati plodovi. Najviše pogađa biljke iz porodice pomoćnica kao što su rajčica i krumpir, a napada i vinovu lozu, luk, salatu, špinat i kupusnjače.</p><p></p><p>Vjerovatno nije,ali naletio sam na taj txt zujeci po netu pa reko vidi</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Zelenko63, post: 385965, member: 36380"] Nemrem vidjet dobro , ti se čine ko trulež tj trulkasti ili spaljeno suhi vrhovi listova ? Plamenjača (Phytopthora infestans) Plamenjača je gljivična bolest uzrokovana gljivicama iz rodova Peronospora i Phytophtora, a koja se prvenstvenoširi po vlažnom vremenu – najveća opasnost od širenja bolesti jest tokom čestih kiša ljeti. Početna pojava bolesti vidljiva je na naličju listova kao sive "kraste”, u daljnoj fazi se na biljkama manifestira kao smeđa trulež: uništava listove koji izgledaju spaljeno po rubovima listova, te imaju žute i smeđe mrlje po površini listova, kasnije počinju smeđiti i propadati plodovi. Najviše pogađa biljke iz porodice pomoćnica kao što su rajčica i krumpir, a napada i vinovu lozu, luk, salatu, špinat i kupusnjače. Vjerovatno nije,ali naletio sam na taj txt zujeci po netu pa reko vidi [/QUOTE]
Verifikacija
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Dnevnik uzgoja
Završeni unutrašnji dnevnici
2x Purple Bud femi (WLS)+ jedna domaja, 250w MH/HPS
Bottom