Meni
Forumi
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
♫ Radio
Dnevnici
Dnevnici Vanjskog Uzgajanja
Dnevnici Unutrašnjeg Uzgajanja
Završeni Vanjski Dnevnici
Završeni Unutrašnji Dnevnici
Novo
Popularne teme
Nove poruke
Najnovije aktivnosti
Članovi
Trenutno prisutni
Forumi
Prijava
Registracija
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
Meni
Install the app
Install
Objavite odgovor
Forumi
Relaksacija i Razonoda
Putovanje na mentalnim talasima
Što je EGO?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice.
Trebali biste nadograditi ili koristiti
alternativni pregledač
.
Poruka
<blockquote data-quote="Tropico" data-source="post: 262542" data-attributes="member: 8401"><p>"Ego su, u osnovi, sve nade spojene u jedan entitet, ego je gomila nadanja. Ego nije realnost - to je zbir svih vaših snova, masa svega što je nerealno, svega što je lažno. Ego ne može postojati u sadašnjosti. Pogledajte taj fenomen. Ego postoji ili u prošlosti ili u budućnosti, nikada ovdje i sada - nikada, zapamtite to, nikada. Uvijek kada mislite o prošlosti, pojavljuje se ego, javlja se Ja. Također, kada razmišljate o budućnosti, Ja opet izvire. Ali, kada ste ovdje, kada ste sad, bez misli o prošlosti i budućnosti, gdje je onda vaše Ja? Kada sjedite ispod drveta, na primjer, ne misleći o prošlosti, ne misleći o budućnosti, dok samo dišete, dok samo jeste, gdje ste u tom trenutku? Gdje je Ja? Ne možete ga osjetiti; nema ga. Ego ne može postojati u sadašnjosti! Prošlosti nema. Budućnost još nije. Prošlost je nestala, budućnost se još nije pojavila. Zapamtite - ni prošlost, a niti budućnost ne postoje - samo sadašnjost postoji. A u sadašnjosti ne možete naći ništa slično egu."</p><p></p><p>Osho Rajneesh</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Tropico, post: 262542, member: 8401"] "Ego su, u osnovi, sve nade spojene u jedan entitet, ego je gomila nadanja. Ego nije realnost - to je zbir svih vaših snova, masa svega što je nerealno, svega što je lažno. Ego ne može postojati u sadašnjosti. Pogledajte taj fenomen. Ego postoji ili u prošlosti ili u budućnosti, nikada ovdje i sada - nikada, zapamtite to, nikada. Uvijek kada mislite o prošlosti, pojavljuje se ego, javlja se Ja. Također, kada razmišljate o budućnosti, Ja opet izvire. Ali, kada ste ovdje, kada ste sad, bez misli o prošlosti i budućnosti, gdje je onda vaše Ja? Kada sjedite ispod drveta, na primjer, ne misleći o prošlosti, ne misleći o budućnosti, dok samo dišete, dok samo jeste, gdje ste u tom trenutku? Gdje je Ja? Ne možete ga osjetiti; nema ga. Ego ne može postojati u sadašnjosti! Prošlosti nema. Budućnost još nije. Prošlost je nestala, budućnost se još nije pojavila. Zapamtite - ni prošlost, a niti budućnost ne postoje - samo sadašnjost postoji. A u sadašnjosti ne možete naći ništa slično egu." Osho Rajneesh [/QUOTE]
Verifikacija
Objavite odgovor
Forumi
Relaksacija i Razonoda
Putovanje na mentalnim talasima
Što je EGO?
Bottom